Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Φασιστική επίδειξη με στήριξη Τραμπ στο Charlottesville της Βιρτζίνια: Δράση Φασιστικών Πολιτοφυλακών με την συνεργασία Πολιτείας και Αστυνομίας!


ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Το πρώτο που παρατηρεί κανείς στα τελευταία δραματικά γεγονότα είναι η δράση φασιστικών Πολιτοφυλακών που συνεργάστηκαν με τις Πολιτειακές αρχές και γνώρισαν την Ανοχή της Αστυνομίας.
Επίσης, έχει σημασία η κάλυψη των δραματικών γεγονότων από τα διεθνή ΜΜΕ αλλά και τα ελληνικά όπου κυριαρχεί η αντίληψη της σύγκρουσης των δύο άκρων.
Ενώ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ενισχύουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας με πρόσχημα τις επιθέσεις "μουσουλμάνων τρομοκρατών¨, την ίδια στιγμή τελείως διαφορετική στάση κρατούν απέναντι στην ακροδεξιά τρομοκρατία, που έχει ως δράστες μιλιταριστικά φασιστικά τμήματα του αμερικανικού κράτους και συντονίζονται με τις επίσημες αρχές.
Τέλος, τον ρόλο του Προέδρου Τραμπ -τον οποίον θαυμάζει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος- περιγράφει το κείμενο που ακολουθεί:
Μετά από μήνες σχεδιαζόμενου προγραμματισμού και συντονισμού με την αστυνομία, ο ναζιστικός στρατός "Unite the Right" στο Charlottesville, η Βιρτζίνια έφθασε στο θανατηφόρο απόγειο το Σάββατο το απόγευμα όταν ένας 20χρονος θαυμαστής του Χίτλερ από το Οχάιο οδήγησε το αυτοκίνητό του μέσα από ένα πλήθος αντιρατσιστών, σκοτώνοντας τον 32ωρο υποστηρικτή Bernie Sanders Heather Heyer και τραυματίζοντας 14 ακόμη άτομα.
Ο καθεστωτικός Τύπος επικεντρώθηκε στην αποτυχία του Trump να καταδικάσει προφορικά τη βία της άκρας δεξιάς. 

Αλλά η αμερικανική μαζική ενημέρωση σχετικά με τις δηλώσεις του Trump αποφεύγει το γεγονός ότι υπάρχει μια πολιτική μέθοδος στην τρέλα του Trump.

Όπως ανέφεραν οι Financial Times:

Η απάντηση του Donald Trump στη βία στο Charlottesville από το θέρετρο γκολφ του στο Bedminster συνίστατο σε διαβεβαιώσεις για το νόμο και την τάξη και σε μια γενική απόρριψη του μίσους. 

Εδώ είναι η κρίσιμη φράση: "Καταδικάζουμε με τους δυνατούς δυνατούς όρους αυτή την εκστατική εκδήλωση μίσους, φανατισμό και βία που είναι από πολλές πλευρές, σε πολλές πλευρές." 

Αυτές οι τρεις τελευταίες λέξεις, επαναλαμβανόμενες για έμφαση, αντλούν αδιαμφισβήτητα ηθική ισοδυναμία μεταξύ του μετρητή -προστατευτές και οι ένοπλοι λευκοί υπερασπιστές που είχαν περάσει το προηγούμενο βράδυ με πυρσούς και ψάλλουν το ναζιστικό σύνθημα "αίμα και χώμα" και "οι Εβραίοι δεν θα μας αντικαταστήσουν".

Αυτά τα λόγια, μαζί με την απόφαση του προέδρου να μην καταδικάσει το φανατισμό με φυλετικούς όρους, ενώνει έναν μακρύ κατάλογο σηματοδοσίας από συντηρητικούς Αμερικανούς πολιτικούς που διαρκεί δεκαετίες πίσω. 

Αλλά για να περιγράψει κανείς τα σχόλια του κ. Trump ως "σφύριγμα σκυλιών", ακούγεται μόνο σε ένα κοινό-στόχο, είναι να δώσει στον πρόεδρο και στην ομάδα του περισσότερη πίστωση από ό, τι αξίζει. Στο πλαίσιο στο οποίο προσφέρθηκε, η δήλωση είχε την λεπτότητα ενός club billy.

Αλλά πώς θα μπορούσε η Trump να καταδικάσει τη φασιστική επιχείρηση όταν ο δικός του Λευκός Οίκος είχε εμπλακεί βαθιά στην ενθάρρυνση και στη στήριξη των διοργανωτών της;

Αυτή η εθνικιστική ταραχή δεν είναι ένα παραλογιστικό γεγονός στην αμερικανική πολιτική. Είναι το προϊόν της στρατηγικής του Donald Trump για την οικοδόμηση ενός εξω-συνταγματικού φασιστικού κινήματος έξω από το πλαίσιο των δύο κομμάτων, το οποίο αποτελεί έκφραση της σάπιας και της κατάρρευσης της αμερικανικής δημοκρατίας υπό το βάρος των κλιμακωτών επιπέδων κοινωνικής ανισότητας.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ο Trump και οι σύμβουλοί του, Στέφαν Μπανόν, Στίβεν Μίλερ και Σεμπάστιαν Γκόρκα, κλιμάκωσαν τις προσπάθειες της διοίκησης να σφυρηλατήσουν την υποστήριξη ανάμεσα στα φασιστικά στοιχεία που αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής βάσης του.

Το Trump επιτέθηκε στον αρχηγό της δημοκρατικής κυβέρνησης της δημοκρατικής κυβέρνησης Mitch McConnell, αμφισβητώντας έναν από τους ισχυρότερους νομοθέτες στο κόμμα του. 

Έχει κάνει τρομακτικές απειλές ότι οι ΗΠΑ είναι "κλειδωμένες και φορτωμένες" για πόλεμο κατά της Βόρειας Κορέας και απευθύνουν έκκληση προς τους δισεκατομμυριούχους ψηφοφόρους της καθώς και για τους αστυνομικούς, τους μετανάστες και τους συνοριακούς αξιωματούχους και τον στρατό για να στηρίξουν την "σκληρή του κατά του εγκλήματος" Μεταναστευτικές πολιτικές.
Στη διαδικασία, ενθάρρυνε τις δυνάμεις που ανέλαβαν την πανεπιστημιούπολη Πανεπιστημίου Virginia 22.000 μαθητών την Παρασκευή. Οι Ναζί διενήργησαν μια παρέλαση των πυρκαγιών σε όλη την πανεπιστημιούπολη, που ιδρύθηκε και σχεδιάστηκε από τον συγγραφέα της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας Thomas Jefferson, ψάλλοντας «αίμα και χώμα», «Sieg Heil» και «ένας λαός, ένα έθνος, να σταματήσει τη μετανάστευση». "
Την αυγή του Σαββάτου το πρωί, δεκάδες οπαδοί φασιστών στρατιωτών οπλισμένοι με όπλα και κυνηγετικά όπλα εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της πόλης, καθιερώνοντας στρατιωτικό έλεγχο στην καρδιά της πόλης 50.000 ατόμων. Αφού οι πολιτοφυλακές εξασφάλισαν την περιοχή, χωρίς αστυνομικές παρεμβάσεις, φορτηγά γεμάτα με ανθρώπους από όλη τη χώρα χύθηκαν στο κέντρο της πόλης, εκφορτώνοντας εκατοντάδες Ναζί οπλισμένους με όπλα, μαχαίρια, αλυσίδες, μεταλλικούς στύλους, ρόπαλα του μπέιζμπολ και σπρέι πιπεριού.
Αυτό που συνέβη στη συνέχεια μπορεί να περιγραφεί μόνο ως φασιστική ταραχή. Η αστυνομία αποσύρθηκε από τη σκηνή και οι Ναζί άρχισαν να επιτίθενται εναντίον των διαδηλωτών στους δρόμους, φωνάζοντας τις φυλετικές και ομοφοβικές κακοποιήσεις, ψάλλοντας το "Heil Trump." Οι αντερατσιστές του Straggler τραβήχτηκαν στη ναζιστική μάχη και χτυπήθηκαν ανελέητα, ενώ η αστυνομία κοίταξε.
Ο Brian McLaren, ένας ποιμένας που ταξίδεψε στο Charlottesville ως αντεπιτέκτονας, δήλωσε στον Τύπο ότι «η αστυνομία κρέμονταν αρκετά μακριά» καθώς οι Ναζί ξεκίνησαν την επίθεσή τους. Στη συνέχεια, νωρίς το απόγευμα, ο James Fields νεώτερος του Maumee του Οχάιο έσπευσε μέσα από το πλήθος στο αυτοκίνητό του, σπρώχνοντας τα σώματα πάνω από την κουκούλα σαν καρφίτσες μπόουλινγκ.
Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Terry McAuliffe, απάντησε στην κριτική, δηλώνοντας την Κυριακή ότι η αστυνομία έκανε «μεγάλη δουλειά» το Σαββατοκύριακο. Ο McAuliffe, πρώην επικεφαλής της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής και εξέχοντα έρανο για τον Bill και τη Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι η δολοφονία του Heather Heyer δεν θα μπορούσε να αποτραπεί. "Δεν μπορείτε να σταματήσετε κάποιο τρελό άτομο που ήρθε εδώ από το Οχάιο και χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του ως όπλο", δήλωσε.
Ο σκοπός αυτής της βίας του Σαββατοκύριακου ήταν να στείλει ένα μήνυμα στους επικριτές του Trump, στα Δημοκρατικά και Δημοκρατικά κόμματα ότι έχει μια εναλλακτική βάση στην οποία μπορεί να ασκήσει έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου