Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Μάθε σε ποια περίπτωση μπορείς να κάνεις μετάταξη σε άλλο σώμα για να υπηρετήσεις την στρατιωτική σου θητεία!

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Νόμου 3421/2005 προβλέπεται με απόφαση του υπουργού εθνικής άμυνας κατ' εξαίρεση μετάταξη από έναν κλάδο σε άλλον για την αξιοποίηση ειδικών προσόντων και γνώσεων των στρατεύσιμων. 
Ειδικότερα το άρθρο 12 παράγραφος 3 & 4 αναφέρονται τα εξής: 
Δεν επιτρέπεται η μεταφορά από κλάδο σε κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων στρατευσίμων που έχουν κατανεμηθεί. Κατ' εξαίρεση μπορεί να γίνεται μεταφορά στρατευσίμων, εφόσον επιβάλλεται για την κάλυψη σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών ή για την αξιοποίηση ειδικών προσόντων και γνώσεων αυτών. Για τη μεταφορά, υποβάλλεται στη Διεύθυνση Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας από το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο ή από τους στρατεύσιμους αίτηση με επίσημες βεβαιώσεις, που πιστοποιούν τις γνώσεις που αποκτήθηκαν μετά την αρχική κατανομή και τη στρατολογική τους κατάσταση. Η Διεύθυνση Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας υποβάλλει στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας για λήψη απόφασης, περιοδικά ή και εκτάκτως όταν απαιτείται, προτάσεις για τη μεταφορά στρατευσίμων από έναν κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων σε άλλο. Η μεταφορά από κλάδο σε κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν επιτρέπεται για όσους καλούνται για κατάταξη ως ανυπότακτοι, ανεξάρτητα αν έχει συντελεσθεί διακοπή της ανυποταξίας.
Οι πτυχιούχοι των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) μεταφέρονται αυτεπάγγελτα στο Πολεμικό Ναυτικό με πράξη του αρμόδιου στρατολογικού γραφείου μέχρι και την προηγούμενη της ημερομηνίας που υποχρεούνται για κατάταξη ή επανακατάταξη, εφόσον δεν είχαν κατανεμηθεί στον κλάδο αυτόν. Σε περίπτωση επανακατάταξης, η μεταφορά επιτρέπεται μόνο, εάν δεν έχουν συμπληρώσει πραγματική στρατιωτική υπηρεσία ενός μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου