Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η Βοστώνη εγκρίνει με άδεια για το ρατσιστικό ράλλυ Supremacist το Σάββατο

Παρά την ισχυρή καταδίκη από τον δήμαρχο Marty Walsh, ο Δήμος της Βοστώνης ενέκρινε άδειες για ένα ράλι «ελεύθερου λόγου» αυτό το Σαββατοκύριακο, που προορίζεται να προσελκύσει τα ίδια λευκά εθνικιστικά στοιχεία, όπως συνέβη στο Charlottesville, VA.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων συναντήθηκαν με την αστυνομία της Βοστώνης και τους αξιωματούχους της πόλης για να εκπονήσουν ένα σχέδιο, και ο εκπρόσωπος John Medlar λέει ότι η ομάδα του έχει τώρα έγκριση και θα προστατευθεί από αστυνομικούς και φυσικούς φραγμούς. Σύμφωνα με τον Medlar, η αστυνομία θα συνοδεύει τους συμμετέχοντες στο ράλι και εκτός της εκδήλωσης και θα διατηρεί το δικαίωμα αναζήτησης ανθρώπων.
Ο Medlar λέει επίσης ότι οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν όπλα ή ακόμα και σημαία.
Ο Μπελάρε ήταν απασχολημένος, λέγοντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η ομάδα του αποκηρύσσει τη λευκή υπεροχή και τη βία που έφερε στο Σαρλότβιλ το περασμένο Σαββατοκύριακο και ότι έχουν μια πιο ποικιλόμορφη σειρά ομιλητών. Αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό δεν είναι απολύτως αληθές.

Ακόμα, η σειρά "προσεκτικά ελεγχόμενη" ομιλητή περιλαμβάνει μια εξέχουσα φωνή αλ-δεξιά στο ράλι του Charlottesville, ένα ηχείο που ονομάζεται Augustus Invictus. Ο Invictus είναι denier του Ολοκαυτώματος ο οποίος έχει ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα εκστρατεία της Γερουσίας. Είναι επίσης συνδεδεμένος με τη δεξιό μαχητικό "Αδελφικό Τάγμα των Άλλων Ιπποτών". Έτσι, με άλλα λόγια, ο αγώνας του Medlar στη Βοστώνη είναι πολύ συνδεδεμένος με το Charlottesville.

Υπήρξε μια προηγούμενη «ελεύθερη ομιλία» και το ράλλυ Alt-Right στη Βοστώνη τον Μάιο, όπου οι υπερεθνικιστές και οι ακροδεξιές εξτρεμιστές προσπάθησαν να βγάλουν αντι-διαδηλωτές στη βία. Και φυσικά, η λευκή υπεροχή ήταν ένα δημοφιλές θέμα.

Όταν η λέξη του ράλι στη Βοστώνη αρχικά εξαπλώθηκε μετά τον Charlottesville, ο Walsh προειδοποίησε αυστηρά τους δεξιούς εξτρεμιστές να έρθουν στη Βοστώνη.

"Η Βοστώνη δεν σας καλωσορίζει εδώ. Η Βοστώνη δεν σε θέλει εδώ. Η Βοστώνη απορρίπτει το μήνυμά σας. Απορρίπτουμε τον ρατσισμό, απορρίπτουμε την λευκή υπεροχή, απορρίπτουμε τον αντισημιτισμό, απορρίπτουμε το ΚΚΚ, απορρίπτουμε τους νεοναζί, απορρίπτουμε την εσωτερική τρομοκρατία και απορρίπτουμε το μίσος ", δήλωσε ο Γουάλς. "Θα κάνουμε κάθε πράγμα στην εξουσία μας να κρατήσουμε το μίσος έξω από την πόλη μας."http://reverepress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου