Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Κύπρο ΑΟΖ-κοιτάσματα αντί να φέρουν την Ειρήνη, φέρνουν Εξοπλισμούς και Μισθοφόρους


ΑΟΖ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελικά, η ίδια, η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και ο τρόπος που γίνεται, όχι μόνο δεν εκπληρώνουν τις προσδοκίες ανόδου του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, αλλά προκαλούν την όξυνση της πολεμικής έντασης στην περιοχή και απαιτούν τρομακτικές θυσίες από τον κόσμο της εργασίας.

Καθημερινά αποκαλύπτεται ότι η κληρονομιά του εθνικιστή πρωην προέδρου Παπαδόπουλου δεν είναι η Επίλυση του Κυπριακού αλλά τα νέα Αδιέξοδα που προκαλούν οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι φιλοδοξίες κερδών των πετρελαϊκών κολοσσών, ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός των Μητέρων Πατρίδων Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά και η εμπλοκή στους τρομοκρατικούς πολέμους ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, οι επιθετικοί άξονες Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.

Τα μνημόνια, οι περικοπές μισθών-συντάξεων-κοινωνικών παροχών είναι η μια όψη του πολέμου κατά του κόσμου της εργασίας που διεξάγει το Ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο.

Από την άλλη μεριά συναντούμε τις προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και την προμήθεια πανάκριβων οπλικών συστημάτων.

Ποια είναι αυτά;
  • Σε ανανέωση του οπλικού της συστήματος προχωρά η Εθνική Φρουρά. Τα δύο νέα φορητά όπλα που θα εξοπλίσουν μονάδες της Εθνικής Φρουράς είναι το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή της Βρετανικής εταιρείας Accuracy International και το ισραηλινό Tavor, της εταιρείας IWA (Israeli Weapon Industries). Παράλληλα, θεωρείται ως ένα τυφέκιο το οποίο προορίζεται για χρήση από μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων και Ειδικών Δυνάμεων, ενώ στον σχεδιασμό ελήφθησαν υπ’ όψιν οι γνώμες στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων. 
  • Σύμφωνα, με την εφημερίδα “Πολίτης”, αυτή την περίοδο η Εθνική Φρουρά ενισχύεται με άρματα και πυροβολικό. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα εξάλλου, οι ειδικές δυνάμεις παραλαμβάνουν νέο οπλισμό.
  • Επίσης, η Ελληνοκυπριακή κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατεύθυνση της αγοράς μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων.
  • Εξάλλου, η Κύπρος πρόκειται άμεσα να παραλάβει από το Ισραήλ το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης, μια μέση λύση με τις ικανότητες του σκάφους να πλησιάζουν αυτές ενός σύγχρονου πολεμικού σκάφους, εν σχέση με ενός σκάφους μόνον για περιπολίες. Στις 12/9 ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, παρευρέθη στην τελετή καθέλκυσης του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης που αποκτήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω Διακρατικής Συμφωνίας με το Ισραήλ.

ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η ιστορία του Κυπριακού λαού αποτελεί πηγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Η ύπαρξη της ελληνικής Μεραρχίας τη δεκαετία του 60’ δεν έφερε ειρήνη, αλλά κλιμάκωση της επίθεσης του ελληνοκυπριακού κατεστημένου και των εθνικιστικών κύκλων στην Τουρκοκυπριακή μειονότητα και στις τάσεις συμφιλίωσης-συνύπαρξης του εργατικού-αριστερού κινήματος. Τα ξένα στρατεύματα ήταν πάντα πηγή αστάθειας, επιβολής λύσεων που καθοδηγούνταν από τον επεκτατισμό των «Μητέρων Πατρίδων», την συνδιαλλαγή της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που ήθελαν την Κύπρο αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Βρετανίας (αυτές ήταν εξάλλου οι δεσμεύσεις Καραμανλή-Μεντερές). Το νησί σήμερα είναι υπερεξοπλισμένο, γεμάτο στρατεύματα, αλλά η πολεμική απειλή επικρέμεται. Η εμπιστοσύνη στα δόγματα Αποτροπής είναι δικαίως ανύπαρκτη, καθώς κατέρρευσαν στην περίπτωση των Ιμίων, φέρνοντας προ των πυλών την ελληνοτουρκική αναμέτρηση, σκοτώνοντας τελικά τρία παλικάρια. Τώρα, η Κύπρος βρίσκεται στην αγκαλιά του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ και διεκδικεί την άμεση συμμετοχή της στους νέους γύρους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. 

Επίσης, η ιστορία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι πολύ διδακτική αφού πουθενά δεν έφερε την λαϊκή ευημερία, αλλά μόνο πολέμους, επεμβάσεις και ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων. Τον ολισθηρό δρόμο αυτό ακολουθεί και το ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο!
Μόνη απάντηση σε αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς μπορεί να είναι η ανάπτυξη ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος, που θα αμφισβητήσει τα «εθνικά δίκαια» και τις «Μητέρες Πατρίδες», προτάσσοντας τα ταξικά-εργατικά συμφέροντα. Που θα απαιτήσει την ικανοποίηση των κοινών εργατικών δικαιωμάτων, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, όπως αυτοί αποφασίσουν.
Την άμεση απόσυρση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από το νησί-ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ. Μπλοκάροντας τους εξοπλισμούς και την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. 
Εκφράζοντας την απαίτηση να κλείσουν οι ξένες βάσεις, να μην εμπλακεί η Κύπρος σε καμιά βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση και να μην μπει στο ΝΑΤΟ. Να αποχωρήσει τώρα από την Ε.Ε. που προβλήθηκε ως λύση ειρήνης και ευμάρειας, αλλά που η καθημερινότητα αποδεικνύει τη διαιώνιση της κατοχής και την ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης μέσω των Μνημονίων και της ταξικής πολιτικής της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ
Η λύση του "Κυπριακού Αδιεξόδου" που προκάλεσε ο Μεγαλοϊδεατισμός των αστικών τάξεων και οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις μπορεί να απαντηθεί μόνο από την κίνηση Κοινωνικής Απελευθέρωσης του κόσμου της εργασίας στην Κύπρο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου