Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Στρατηγικής σημασίας στρατιωτική βάση αποκτά η Βρετανία στο Ομάν…

Μνημόνιο συνεργασίας και συμφωνία παροχής υπηρεσιών που θα επιτρέπει σε μονάδες του Βασιλικού Ναυτικού (Royal Navy) να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις στον λιμένα Duqm μέχρι την ενεργοποίηση της βρετανικής διακλαδικής βάσης λογιστικής υποστήριξης (UK Joint Logistics Support Base) υπέγραψε ο Michael Fallon, υπουργός Άμυνας της Βρετανίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην μικρή αραβική χώρα.
Ας σημειωθεί ότι μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή της UK Joint Logistics Support Base, έργο προϋπολογισμού δεκάδων εκατομμυρίων λιρών που έχει αναληφθεί από κοινοπραξία της βρετανικής Babcock International και της Oman Drydock Company, το Βασιλικό Ναυτικό θα αποκτήσει μία μόνιμη εκπαιδευτική υποδομή και κέντρο λογιστικής υποστήριξης στην περιοχή του Κόλπου.
Μάλιστα, η βάση πρόκειται να διασυνδεθεί σιδηροδρομικά με άλλες χώρες του Κόλπου με τη γραμμή Gulf Rail Project. Στο μεσοδιάστημα το Βασιλικό Ναυτικό θα χρησιμοποιεί εγκαταστάσεις του λιμένα Duqm που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δεξαμενές με δυνατότητα δεξαμενισμού υποβρυχίων αλλά και του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth.
Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό η UK Joint Logistics Support Base θα εμπλακεί στην άσκηση «Saif Sareea 3» που θα διεξαχθεί το 2018 και η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερης κλίμακας κοινή (Βρετανία – Ομάν) την τελευταία δεκαπενταετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου