Slider

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

9μηνο Θητείας σε πλοία: πόλεμος και χώσιμο ενώ τα βύσματα αράζουν!


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Με άθλιες κουτοπονηριές ΓΕΝ και Υπουργείο Άμυνας εμπλέκουν τους ναύτες στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους
ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΣ ΝΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΩΝ ΟΒΑ, ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟ, ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ! 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ακριβώς υπάρχει ο κίνδυνος ΘΑΝΑΤΟΥ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ προβάλλουν την εθελοντική προσφορά των ναυτών, προχωρώντας σε αυτή την ΕΞΑΓΟΡΑ της νεολαίας για μικρότερη στρατιωτική θητεία!
 Για μια ακόμη φορά τα φιλοκυβερνητικά μιλιταριστικά σάιτ έρχονται να παραπλανήσουν και να παρασύρουν τους νέους, για να ενταχθούν στα πολεμοκάπηλα σχέδια της ηγεσίας των Καμμένου-Βίτσα, που στρέφονται κυρίως εναντίον της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.

Με περισσή πονηριά το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και η ακροδεξιά ηγεσία των ΑΝΕΛ ψάχνουν για κορόϊδα μεταξύ των φτωχών και χωρίς να βάζουν βύσμα νέων, αποδεικνύοντας το πραγματικό ήθος και τις μαύρες αντιδραστικές αξίες που πρεσβεύουν οι κατά τα άλλα εθνικιστές τιμητές του «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια»!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Δημοσίευμα αποκαλύπτει τα εξής:
«Κίνητρο για να υπηρετούν οι ναύτες του ΠΝ σε πλοία του Στόλου και να αποφεύγουν τη χρήση “βύσματος” για υπηρεσίες ξηράς, δίνει το ΥΠΕΘΑ. Με απόφαση του ΑΝΥΕΘΑ, η οποία έχει υπογραφεί από τα τέλη Ιουνίου, προβλέπεται πως όσοι ναύτες “εκπληρώνουν, μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους, την υπόλοιπη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση εξ ολοκλήρου (αποκλειομένων των αποσπάσεων) σε πολεμικά πλοία Συγκροτήματος Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), Συγκροτήματος Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Υπηρεσίας Φάρων (ΥΦ) και Υδρογραφικής Υπηρεσίας (ΥΥ), απολύονται οριστικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τη συμπλήρωση χρόνου πραγματικής στρατιωτικής υποχρέωσης ως εξής:
α. Εννέα (9) μηνών, για τους υπόχρεους πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης.
β. Οκτώ (8) μηνών, για τους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης εννεάμηνης διάρκειας”.
Με την ίδια απόφαση προβλέπεται επίσης ότι :
Οι Επίκουροι Σημαιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού, εφόσον εκπληρώνουν, μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους, την υπόλοιπη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση εξ ολοκλήρου (αποκλειομένων των αποσπάσεων) σε πολεμικά πλοία Συγκροτήματος Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), Συγκροτήματος Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Υπηρεσίας Φάρων (ΥΦ) και Υδρογραφικής Υπηρεσίας (ΥΥ), απολύονται οριστικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων (14) μηνών χρόνου πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας. Διαβάστε ΕΔΩ όλη την απόφαση:

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Καταρχήν, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, Καμμένος και Βίτσας παραδέχονται δημόσια αυτό που όλοι γνωρίζουν. Ότι παρά τις υποσχέσεις ότι θα εξαφανίσουν το βύσμα, τις δεσμεύσεις και τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια, το βύσμα κυριαρχεί στον Ελληνικό Στρατό. Οι διαχειριστές των «κοινωνικών αιτημάτων» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έδωσαν τη θέση τους στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Δεύτερον, όλοι γνωρίζουν ότι ο χρόνος υπηρέτησης στο Πολεμικό Ναυτικό είναι πλασματικός. Οι κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν φροντίσει για τα κομματικά τους παιδιά, τα πλουσιόπαιδα και τους ανθρώπους του θεάματος που επιλέγουν την άνετη θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Ενώ η θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό παρουσιάζεται (12 μήνες) ως μεγαλύτερη από τον Στρατό Ξηράς (9 μήνες), στην ουσία ο πραγματικός χρόνος που υπηρετείς στο Π.Ν. είναι μικρότερος.
Ο λόγος;
Στο Πολεμικό Ναυτικό όλες οι μονάδες –ακόμα και της Αττικής- θεωρούνται παραμεθόριος. Στο Πολεμικό Ναυτικό προβλέπονται λοιπόν άγραφες άδειες, τα γνωστά OFF, που χορηγούνται ως εξής: 20 μέρες υπηρεσία- 10 μέρες άδεια ή 15-15 μέρες υπηρεσία και άδεια.
Με αυτό τον τρόπο «ξεκουράζονται» τα κακόμοιρα τα βυσματάκια, κάνουν ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ, αλλά και το ΓΕΝ περιορίζει τα λειτουργικά του έξοδα (σίτισης κλπ). 
Για αυτό λοιπόν τα μέτρα έχουν προαιρετικό χαρακτήρα. Ουσιαστικά όμως επιχειρούν να τα επιβάλλουν στους νέους των λαϊκών οικογενειών, αφού ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για να κάνεις μικρότερη θητεία όπως τα βύσματα τους, πρέπει να υπηρετήσεις σε πλοίο! 
Γιατί επομένως αυτά τα μέτρα λαμβάνονται τώρα;
Αφενός, η κυβερνητική προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέλει να παρουσιάσει ένα αναβαθμισμένο κοινωνικό προφίλ.
Να το πούμε απλά:
Διαφημίζουν την «κοινωνική ισότητα» ενώ διατηρούν και ενισχύουν τις κοινωνικές ανισότητες.
Όμως υπάρχει και ένας επιχειρησιακός και ακόμη πιο σημαντικός λόγος: με τους στρατεύσιμους ναύτες έρχονται να καλύψουν την Αποτυχία των Διαγωνισμών Πρόσληψης Μισθοφόρων Στρατιωτών –ΟΒΑ.

Ουσιαστικά κατέρρευσε ο αηδιαστικός και εξίσου εκμεταλλευτικός μηχανισμός που έχει στήσει το Υπουργείο Άμυνας ο οποίος προβλέπει: 
αφού τελειώσεις τους 9 μήνες της στρατιωτικής θητείας και υποστείς όλη την καταπίεση-εργασιακή εκμετάλλευση-οικονομική επιβάρυνση που είναι η Υποχρεωτική Στράτευση, καλείσαι να προβείς σε Ανακατάταξη ως Μισθοφόρος Στρατιώτης. Με αυτή τη διαδικασία ο Στρατός δεν χρειάζεται να σε εκπαιδεύσει, ούτε και να σου κάνει πρόσληψη. Ουσιαστικά από Έφεδρος Στρατιώτης της αγγαρείας και της μαυρίλας, μετατρέπεσαι σε Μισθοφόρος Στρατιώτης-ΟΒΑ των 600 ευρώ της αγγαρείας και τελευταίος τροχός της αμάξης.
Και το Πολεμικό Ναυτικό, Όπλο αιχμής του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στην Ανατολική Μεσόγειο έχει ανάγκη τους ΟΒΑ, ιδιαίτερα τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.
Τώρα μάλιστα, με αυτά τα μέτρα το ΥΠΕΘΑ προωθεί την πολεμική εμπλοκή των ναυτών στους τυχοδιωκτισμούς του.
Γιατί η θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό δεν είναι «πιο πολεμική» (συνεχείς ασκήσεις, συμμετοχή στον πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών κλπ), αλλά είναι και μια θητεία στο εξωτερικό. Η συμμετοχή των πλοίων σε αποστολές στον Περσικό Κόλπο και Λίβανο, χωρικά ύδατα Λιβύης, Σομαλία, Αδριατική κλπ. είναι δεδομένη και δεν επιτρέπει Άρνηση συμμετοχής των ναυτών σε αποστολές εκτός εθνικών χωρικών υδάτων αφού κυβέρνηση και στρατιωτικό κατεστημένο έχουν προβλέψει το πλοίο να θεωρείται «ελληνική επικράτεια»!
Μια άλλη παράμετρος είναι η εξής. Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας των Π.Καμμένου και Δ.Βίστα οι ελάχιστοι νέοι που τη πάτησαν και κατατάχθηκαν ΟΒΑ, ζουν και υπηρετούν έναν Παραλογισμό.Αυτό αποκαλύπτεται μέσα από τον διαφορετικό τρόπο που το ΓΕΣ και το ΓΕΝ αντιμετωπίζουν το ζήτημα της Απαλλαγής μετά από 24ωρη υπηρεσία των ΟΒΑ. Θυμίζουμε ότι η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με το ΓΕΝ ώστε να θέσει το ζήτημα της μη χορήγησης Απαλλαγής στους ΟΒΑ μετά από 24ωρη υπηρεσία. Το ΓΕΝ μας απάντησε ότι οι ΟΒΑ-Μισθοφόροι Στρατιώτες δεν δικαιούνται Απαλλαγής. Γιατί ακριβώς προσλαμβάνονται ως Στρατιώτες.

Πλέον, με τις νέες άθλιες μεθοδεύσεις του ΓΕΝ το θέμα της διεκδίκησης Απαλλαγής από τους ΟΒΑ λύνεται αφού επιχειρείται να αντικατασταθούν κατευθείαν με στρατεύσιμους ναύτες που δεν έχουν δικαίωμα απαλλαγής..
Απαιτούμε μείωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης σε 6 μήνες
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες και βάρβαρες αντεργατικές επιλογές, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους και τα σχέδια καταστολής του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού.
Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου.  
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. 
Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης. 
  • Απαιτούμε τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων, με Δημιουργία Επιτροπών Φαντάρων-Σμηνιτών-Ναυτών σε όλους τους Σχηματισμούς. Τώρα που απογειώνονται τα προβλήματα λόγω των περικοπών και της πολεμοκαπηλείας τους, του Αξιόμαχου και των συνεχών πολεμικών προετοιμασιών, βασικών υπεύθυνων των αυτοκτονιών, της αύξησης ατυχημάτων και θανάτων.
  • Τώρα που με πρόσχημα την «κοινωνική προσφορά του Στρατού», την ανάδειξη του «πατερναλιστικού» ρόλου του στρατού που βρίσκεται παντού ως μπάντα, άγημα, επίδειξη, έρχεται να συμπληρώνει με την δουλική εργασία των φαντάρων τα κενά που προκαλεί η νέα αστική οικονομική ανάπτυξη, το «λιγότερο κράτος», τα Μνημόνια και οι ιδιωτικοποιήσεις τους.
  • Απαιτούμε η Υπηρεσία να μας πηγαίνει τουλάχιστον 1-1 και να λαμβάνουμε Απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία όπως και οι Μόνιμοι Στρατιωτικοί.
Απάντηση μας ένα νέο εργατικό κίνημα του συνόλου των εργαζομένων που ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-γλώσσα-θρησκεία θα σταθεί απέναντι σε κυβέρνηση-Ε.Ε. παλεύοντας για τα κοινά μας δικαιώματα.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και συλλογικά να διεκδικήσουν την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Για να βελτιώσουμε τις συνθήκες, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, για να Μπλοκάρουμε τον πόλεμο, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το φασισμό, για να μπει φραγμός στο ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα μαχητικό και αποφασισμένο κίνημα που θα προβάλλει το ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ εργατικούς αγώνες για την ελληνική ολιγαρχία, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.
Απαιτείται λοιπόν ένα κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ   
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου