Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Ελληνικός Στρατός πόσους οικοδόμους-πολιτικούς μηχανικούς-αρχιτέκτονες πέταξε στην Ανεργία;


Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε αποκαλύπτουν το μέγεθος της εκμετάλλευσης και των συνεπειών
Η Στρατιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημαίνει πόλεμο κατά των εργαζομένων, σημαίνει να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, σημαίνει εκμετάλλευση και καταπίεση.    
Την ώρα που οι Αναπληρωτές καθηγητές κοιμούνται στις παραλίες των νησιών καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να τους εξασφαλίσει στέγη...
Την ίδια περίοδο τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και τα μιλιταριστικά-εθνικιστικά σάιτ πανηγυρίζουν, προπαγανδίζοντας την ανακοίνωση του ΓΕΣ:
ΓΕΣ: Υλοποίηση Προγραμμάτων, Κατασκευής, Συντήρησης, Ανακαίνισης και Απόδοσης Στρατιωτικών Οικημάτων!
To τρέχον έτος, στο πλαίσιο των δράσεων για τη μέριμνα του προσωπικού του Στρατού Ξηράς και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, η υλοποίηση προγραμμάτων, κατασκευής, συντήρησης, ανακαίνισης και απόδοσης στρατιωτικών οικημάτων (ΣΟΑ – ΣΟΜΥ – ΣΟΕΠΟΠ - Ξενώνες). Τα προγράμματα συνεχίζονται σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό.
Ας θέσουμε όμως μερικά ερωτήματα:
  • Ποιοι τα σχεδίασαν-κατασκεύασαν-φρόντισαν όλα αυτά; Μήπως βασίστηκαν και στην ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ των φαντάρων με την οποία θέλουν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες των στρατοπέδων, αλλά και του κρατικού μηχανισμού και του καταρρέοντος κράτος πρόνοιας, των ΟΤΑ όπου ιδιωτικοποιούν τα πιο κερδοφόρα τμήματα, αντικαθιστούν ολόκληρες υπηρεσίες με συμβόλαια σε εργολάβους και έρχονται με τη ΜΟΜΑ να καλύψουν ότι δεν φέρνει κέρδος στους ιδιώτες;
  • Είναι ή δεν είναι αυτή η "ΩΦΕΛΙΜΗ ΘΗΤΕΙΑ" που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εφαρμόζει η ακροδεξιά πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ;
  • Πόσες θέσεις εργασίας οικοδόμων, πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων και των υπολοίπων επαγγελμάτων που θα μπορούσαν να εμπλέκονται στην "Υλοποίηση Προγραμμάτων, Κατασκευής, Συντήρησης, Ανακαίνισης και Απόδοσης Στρατιωτικών Οικημάτων" κατάργησε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας;
  • Δίνοντας μερικές μέρες άδειας στους φαντάρους και μπόλικη κοροϊδία -βλέπε πιστοποιητικά για την παροχή των τσάμπα υπηρεσιών τους- πόσους πέταξε και θα συνεχίσει να πετά στην Ανεργία;
  • Γιατί δεν προσλαμβάνουν Πολιτικό Προσωπικό στα ΚΑΑΥ και στις Λέσχες Αξιωματικών αλλά μετατρέπουν τους φαντάρους σε ΥΠΗΡΕΤΕΣ των στρατιωτικών; Προκαλώντας τεράστια κενά στην επάνδρωση των μονάδων, που τα επικαλούνται ακολούθως για να απαιτήσουν αύξηση του χρόνου της υποχρεωτικής θητείας.
Καλούμε συναδέλφους φαντάρους να Αρνηθούν κάθε παροχή υπηρεσιών που είναι άσχετη με την στρατιωτική θητεία-ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ με τις τιμητικές άδειες ΕΞΑΓΟΡΑΣ! 
Με τη δωρεάν εργασία μας δεν συμβάλλουμε μόνο στην ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης αλλά καταργούμε ταυτόχρονα ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, συμβάλλουμε στην αύξηση της Ανεργίας. Και εμείς δε θα βρίσκουμε δουλειά μετά τον στρατό.
Πρέπει λοιπόν τώρα να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέτωπο στρατιώτες-φοιτητές-εργαζόμενοι ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις και πρακτικές του Υπουργείου Άμυνας.
Η ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων δεν θίγει μόνο εμάς.
Θίγει συνολικά τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία.
Θίγει τον γιατρό, το φαρμακοποιό, τον οικονομολόγο, το δικηγόρο, το σύνολο των εργαζομένων στις κατασκευές και στους ΟΤΑ, τους εκπαιδευτικούς...
Πρέπει μαζί να αγωνιστούμε. Πρέπει επιτέλους να μπουν μπροστά τα Σωματεία και οι Φοιτητικοί σύλλογοι και μαζί με τους φαντάρους να ορθώσουμε τις αντιστάσεις που απαιτεί η εποχή μας από το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Η Στρατιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημαίνει πόλεμο κατά των εργαζομένων, σημαίνει να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, σημαίνει εκμετάλλευση και καταπίεση.    
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου