Slider

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Θα μεταφέρουν οι Αμερικανοί ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ στην βάση της Σούδας και στον Άραξο;


Την ώρα που πληθαίνουν τα σύννεφα πολέμου πάνω από την Κορεατική χερσόνησο με αφορμή το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας -ως εκδήλωση βεβαίως ενός ευρύτερου ανταγωνισμού μεταξύ των τοπικών δυνάμεων και των ιμπεριαλιστικών χωρών ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας και Ιαπωνίας - και οι λαοί αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της εξολόθρευσης αλλά και τον εντεινόμενο οικονομικό πόλεμο, την εκβιαστική απειλή της πείνας!
Η χώρα μας εντάσσεται εν κρυπτώ στον πυρηνικό χάρτη.

Πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές που επιβεβαιώνουν αυτά που το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έχουν αποκαλύψει εδώ και μήνες, αυτά που η έντιμη δημοσιογραφική στάση φέρνει στο προσκήνιο.

Ότι δηλαδή υποδομές από την Τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ σχεδιάζεται να μεταφερθούν στην Σούδα και σε άλλες βάσεις που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, όπως επίσης καταγράφεται πλέον και ένταση των προετοιμασιών για μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στον Άραξο.

Η Ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται στον πιο πιστό εταίρο, στον πιο επικίνδυνο για τους λαούς σύμμαχο των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών μετατρέποντας τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις σε πολεμικό ορμητήριο τους. 

Με αυτό τον τρόπο σχεδιάζει να υλοποιήσει τους στρατηγικούς οικονομικούς-πολιτικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου σε Ανατολική Μεσόγειο, Αφρική και Μέση Ανατολή.

Είναι αποκαλυπτική των στοχεύσεων και η αλληλουχία των εξελίξεων σε πολιτικό-στρατιωτικό-ενεργειακό επίπεδο:

  • οι βάσεις του Αράξου-Ακτίου-Σούδας παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στους βομβαρδισμούς των Αμερικανών και Ευρωπαίων εναντίον των λαών σε Μέση Ανατολή και Αφρική (θυμίζουμε τη δράση του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου στην Λάρισα κατά τη διάρκεια της γαλλικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που συνεχώς βυθίζεται στο αίμα). Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν προχωρήσει οι εργασίες συντήρησης, επισκευής και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Άραξου, δίνοντας έμφαση στις προδιαγραφές φρούρησης που πρέπει να ικανοποιούν τα αμερικανικά στάνταρ. Η ελληνική κυβέρνηση δεν απαντά αν εκεί πρόκειται να εγκατασταθούν αμερικανικά πυρηνικά όπλα. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνουν ακριβώς ότι έκαναν οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θέτοντας τον λαό μας σε θανάσιμο κίνδυνο και κρύβοντας την ύπαρξη πυρηνικών όπλων σε ελληνικές βάσεις!
  • η ελληνοκυπριακή και ελληνική ηγεσία παραχωρούν ενεργειακά κοιτάσματα σε ενεργειακούς κολοσσούς όπως  ο αμερικανικός πετρελαϊκός της “Exxon Mobil” και ο γαλλικός της "TOTAL". 
  • την νέα συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας και παραχώρησής της στις ΗΠΑ.
  • την αγορά αμερικανικών όπλων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που θέλουν να επιβάλλουν στον λαό μας αξίας 5 δις. δολαρίων.
  • σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και τις συμφωνίες εμπλέκονται Έλληνες επιχειρηματίες όπως ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης, αλλά και οι Έλληνες βιομήχανοι του πολέμου που διεκδικούν μερίδιο από τα πολεμικά συμβόλαια.  

Πιστεύουμε ότι το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να βγουν μπροστά. 
Όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης και ο αστικός κόσμος φέρουν τρομερή ευθύνη για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. 
Αλλά συστηματικά καλλιεργούν τους όρους ενδεχόμενης εκδίκησης, τον όποιο εκμεταλλεύονται για να σπείρουν την Ισλαμοφοβία, να προπαγανδίσουν ότι μετανάστες-πρόσφυγες είναι "ασύμμετρες απειλές". 
Εντείνοντας τον πόλεμο ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής και Τουρκικής κυβέρνησης ενάντια τους, κλιμακώνοντας τον ¨πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" που σημαίνει νέες επεμβάσεις, αύξηση της καταστολής και του ελέγχου για τον εργαζόμενο λαό μας. 
ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ
ΕΞΩ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία 
για την αποτροπή του πολέμου
Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου
Απάντηση στον Πόλεμο είναι το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό από όπου και αν προέρχεται
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου