Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Είναι οι Φαντάροι Δημόσιοι Υπάλληλοι;

Ήδη όμως συνάδελφοι, όπου οι φαντάροι αμφισβητούν, όπου δρα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ η κατάσταση αλλάζει, οι συνθήκες βελτιώνονται, οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ! 
Μια από τις πρώτες ρυθμίσεις ενάντια στους φαντάρους που έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν να κόψουν το ΔΩΡΟ  που δίνονταν ΠΑΣΧΑ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στους φαντάρους με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκη. 
Το αιτιολογικό ήταν ότι οι Φαντάροι είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, άρα θα έπρεπε να καταργηθεί και σε αυτούς το ΔΩΡΟ όπως αντίστοιχα συμβαίνει σε όλο το Δημόσιο!
Όμως αυτές οι άθλιες δικαιολογίες ξαφνικά εξαφανίζονται από το προσκήνιο όταν λαμβάνονται μέτρα θετικά για το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τους ΕΠ.ΟΠ.-υπαξιωματικούς και αξιωματικούς. Στις όποιες προβλέψεις για Συνδικαλισμό στον Στρατό, για οικονομικά αιτήματα, για εργασιακές ρυθμίσεις που αφορούν το ωράριο, το αριθμό των υπηρεσιών και τις Απαλλαγές οι στρατιώτες δεν υπάρχουν… Για εμάς δεν ισχύουν αυτές οι ευνοϊκές ρυθμίσεις έστω και αν η εργασία, ο μόχθος και ο ιδρώτας μας είναι πολύ μεγαλύτερος.
Ας δούμε λοιπόν:
Σύμφωνα με την αρθρογραφία «το ΓΕΕΘΑ αιφνιδιάστηκε από τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΓΕΣ για περικοπή κατά 50% των θέσεων μεταφοράς προσωπικού από τα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.  Στο ΓΕΕΘΑ δεν γνώριζαν τίποτα για την απόφαση που αποδόθηκε σε οικονομικούς λόγους και ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης έδωσε εντολή με κάθε τρόπο να βρεθεί λύση ώστε να μην υπάρξει ούτε μία περικοπή μεταφοράς στελεχών των ΕΔ από C-130».
Αυτά θα πράξει το ΓΕΕΘΑ για τα στελέχη που καλοπληρώνονται σε σχέση με ότι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα, δεν τους αργεί η καταβολή του μισθού ούτε ώρα και επιλέγουν την Κατάταξη στις Στρατιωτικές Σχολές λόγω της επαγγελματικής εξασφάλισης. Οι φαντάροι όμως πρέπει να πληρώνουν τα πανάκριβα εισιτήρια και να αναλάβουν το κόστος της μετακίνησης υπηρετώντας Υποχρεωτικά για 8,7 ευρώ μηνιαίως;
Για όλους τους υπόλοιπους –εκτός φυσικά από τους στρατιώτες- προβλέπεται μηνιαίως, ο καθορισμός μέγιστου αριθμού 24ωρων υπηρεσιών και η Απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία.
Δεν χρειάζεται να πούμε ότι οι φαντάροι ενώ κάνουν πολύ περισσότερα δεν λαμβάνουν καμιά Απαλλαγή.
Αντίθετα το να είσαι Στρατιώτης θεωρείται Προσβολή, αντιμετωπίζεσαι ως Κατώτερος, ως ένστολος χωρίς δικαιώματα, σαν Δούλος με Στολή.
Είναι χαρακτηριστικό το τι συμβαίνει με τους ΟΒΑ.   Ο μισθός πείνας που θα παίρνουν άνθρωποι για να μείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις 2-3 χρόνια με αβέβαιο το μέλλον τους σημαίνει σε πολλές περιπτώσεις ότι αν βγάλεις τα έξοδα ενοικίου, διατροφής, κτλ ουσιαστικά καλείσαι να δουλέψεις σκληρά και πιθανότατα να βάλεις και κάτι από την τσέπη σου μόνο και μόνο για να επιβιώσεις χωρίς μέλλον. Οι ΟΒΑ αντιμετωπίζονται σαν φαντάροι. Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ είναι «αρχαιότεροι» από τους φαντάρους που υπηρετούν την θητεία τους αλλά κατώτεροι από τους ΕΠΟΠ. Αυτό σημαίνει μία θητεία χωρίς ύπνο, ξεκούραση, γεμάτη υπηρεσίες ενώ απαλλαγές δίνονται σύμφωνα με το ΓΕΣ σε ΣΞ και ΠΑ και όχι σε Πολεμικό Ναυτικό γιατί ακριβώς προσλαμβάνονται ως Μισθοφόροι Στρατιώτες.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΙΣΣΟΤΗΤΩΝ-ΑΔΙΚΙΑΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
Το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στην παραμεθόριο είναι υπερβολικά μεγάλο και μεγεθύνεται εξαιτίας δύο παραγόντων: των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στις μονάδες (που σε υποχρεώνουν να αγοράζεις φαγητό, νερό, δεύτερο ζευγάρι αρβύλες, διάφορα είδη για την αντιμετώπιση του ψύχους κλπ),  του κόστους μετακίνησης σε εξόδους και άδειες.
Σε πολλές μονάδες στον Έβρο και τα νησιά, ενώ υπηρεσιακά οχήματα μεταφέρουν δωρεάν τους στρατιωτικούς και το πολιτικό προσωπικό, δεν κάνουν το ίδιο με τους στρατιώτες. Αυτό σημαίνει ότι ο φαντάρος σε κάθε έξοδο πρέπει να πληρώσει καταρχήν τουλάχιστον 10 ευρώ μόνο για ΤΑΧΙ! 
Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα όσον αφορά τις άδειες, καθώς εξαιτίας της κατάργησης των δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων-καταστάσεις επιβίβασης ο φαντάρος υποχρεώνεται να καταβάλλει 150-200 ευρώ στο ιδιωτικό μονοπώλιο των αεροπορικών μεταφορών. 
Ακριβά όμως είναι και τα πλοία, για τα οποία επιπλέον δεν είσαι σίγουρος αν θα ταξιδέψεις εξαιτίας της άθλιας κατάσταση τους. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και ναύτες έχουν αρχίσει να διεκδικούν την κατ’ εξαίρεση μετάθεση τους αφού δε μπορούν να καλύψουν το κόστος μετακίνησης.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτούμε να δοθούν λύσεις άμεσα.
Και μπορούν να δοθούν λύσεις τόσο από το Υπουργείο Άμυνας, όσο και από τις διοικήσεις των μονάδων.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια πολιτικής ενσωμάτωσης των στρατιωτικών –στους οποίους υπόσχονται και Μόνο σε αυτούς μαζί με τους αστυνομικούς-πράκτορες ΕΥΠ, δικαστές, επιστροφές των εισοδημάτων τους που περιόρισαν οι μνημονιακές πολιτικές- και να τους παρέχουν επιδόματα παραμεθορίου με ψηφοθηρικές βλέψεις στο φόντο των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.
Πρέπει επιτέλους να ενδιαφερθούν για τους φαντάρους και άμεσα να επαναφέρουν τις καταστάσεις επιβίβασης. Για τις οποίες διαμαρτύρονταν όταν τις περιόριζαν δραματικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ.
Επίσης, οι διοικητές πρέπει να εξασφαλίζουν τη δωρεάν μετακίνηση των στρατιωτών-ναυτών-σμηνιτών.
  • Ο Στρατός πρέπει να εξασφαλίσει τη χορήγηση σε όλα τα απαραίτητα είδη ένδυσης, υπόδησης, τα διακριτικά τους και όσα άλλα είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της υπηρεσίας μας. Να αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα μετακίνησης των οπλιτών από και προς το στρατόπεδο. Οι μετακινήσεις λόγω μετάθεσης, τοποθέτησης, απόσπασης, να γίνονται με υπηρεσιακά μέσα ή δωρεάν με λεωφορείο, τρένο, πλοίο, αεροπλάνο. Οι μετακινήσεις λόγω άδειας να γίνονται είτε με υπηρεσιακά μέσα, είτε με κάλυψη του συνόλου του τιμήματος των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, από τη μονάδα στον τόπο διαμονής και αντίστροφα. Οι μετακινήσεις λόγω "εξόδου" να γίνονται με υπηρεσιακά μέσα. Σε διαφορετική περίπτωση, να καλύπτονται πλήρως τα έξοδα μετακίνησης από το στρατόπεδο στην πλησιέστερη έδρα δήμου και αντίστροφα. Δωρεάν εισιτήρια σ' όλες τις αστικές συγκοινωνίες.
  • Να εξασφαλίζεται επαρκής, σε ποσότητα και ποιότητα, σίτιση. Να χορηγούνται υποχρεωτικά, επιπλέον της κανονικής, οι μέρες της φοιτητικής και αγροτικής άδειας σε όσους οπλίτες τις δικαιούνται.
  • Η υπηρεσία να παρέχει τη δυνατότητα, στους φαντάρους σε όλες τις μονάδες, να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους άθλησης, βιβλιοθήκες, αίθουσες ψυχαγωγίας, αίθουσες υπολογιστών, είτε των στρατοπέδων, είτε δημοτικών και δημοσίων. Να εξασφαλίζεται με ευθύνη της υπηρεσίας δωρεάν πρόσβαση σε πολιτιστικές κι αθλητικές εκδηλώσεις εκτός των στρατοπέδων.
  • Απαιτούμε τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων, με Δημιουργία Επιτροπών Φαντάρων-Σμηνιτών-Ναυτών σε όλους τους Σχηματισμούς. Τώρα που απογειώνονται τα προβλήματα λόγω των περικοπών και της πολεμοκαπηλείας τους, του Αξιόμαχου και των συνεχών πολεμικών προετοιμασιών, βασικών υπεύθυνων των αυτοκτονιών, της αύξησης ατυχημάτων και θανάτων.
  • Τώρα που με πρόσχημα την «κοινωνική προσφορά του Στρατού», την ανάδειξη του «πατερναλιστικού» ρόλου του στρατού που βρίσκεται παντού ως μπάντα, άγημα, επίδειξη, έρχεται να συμπληρώνει με την δουλική εργασία των φαντάρων τα κενά που προκαλεί η νέα αστική οικονομική ανάπτυξη, το «λιγότερο κράτος», τα Μνημόνια και οι ιδιωτικοποιήσεις τους.
  • Απαιτούμε η Υπηρεσία να μας πηγαίνει τουλάχιστον 1-1 και να λαμβάνουμε Απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία όπως και οι Μόνιμοι Στρατιωτικοί.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και συλλογικά να διεκδικήσουν την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Για να βελτιώσουμε τις συνθήκες, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, για να Μπλοκάρουμε τον πόλεμο, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το φασισμό, για να μπει φραγμός στο ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα μαχητικό και αποφασισμένο κίνημα που θα προβάλλει το ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ εργατικούς αγώνες για την ελληνική ολιγαρχία, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.
Απαιτείται λοιπόν ένα κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Ήδη όμως συνάδελφοι, όπου οι φαντάροι αμφισβητούν, όπου δρα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ η κατάσταση αλλάζει, οι συνθήκες βελτιώνονται, οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ! 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου