Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Φαντάρος ξεβρακώνει την αστική αφήγηση κράτους και στρατού για τη σφαγή του Διστόμου

Στα πλαίσια πρωτοβουλιών του ΓΕΣ με σκοπό να δημιουργήσει ένα κοινωνικό προφίλ καθώς και για ιδεoλογικούς λόγους οργανώθηκε απ το ΚΕΝ Αυλώνα εκπαιδευτική εκδρομή στο μαρτυρικό Δίστομο. Πριν τη προβολή του ντοκιμαντέρ στο "Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού" ο διευθυντής του μουσείου αφού πρώτα έκανε ένα πρόλογο περιγράφοντας τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα μέσω γεγονότων και μαρτυριών κατέληξε σε κάποιες φιλελεύθερου-ανθρωπιστικού χαρακτήρα παραινέσεις καταδίκης του ναζισμού οι οποίες ολοκληρώθηκαν με το ηθικό δίδαγμα του διοικητή ο οποίος εγκάλεσε τους φαντάρους «να πάρουν στα σοβαρά το ρόλο ευθύνης που έχουν καθώς ο ελληνικός στρατός βρίσκεται εδώ για να μη ξανασυμβούν αυτά τα γεγονότα». 
Η πρώτη αντίφαση έγκειται στη προσπάθεια του διευθυντή και του διοικητή να παρουσιάσουν με διδακτικό ύφος και έναν κατ’ επίφαση αντιναζισμό το στρατό σαν εγγυητή της ασφάλειας απέναντι σε τέτοιου είδους "ακραία καθεστώτα", προσπαθώντας να ενσωματώσουν στο σύγχρονο δόγμα Ασφάλειας και Άμυνας την τότε ιστορική περίοδο. Ωστόσο αυτή η ανιστόρητη τοποθέτηση έρχεται σε σύγκρουση με τη πραγματικότητα του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος στελεχώνει Εθνοφυλακές, αβαντάρει Λέσχες Εφέδρων-φυτώρια φασιστών, δημιουργεί κλίμα έντασης και πολέμου, εσωτερικού και εξωτερικού εχθρού, καλλιεργεί την εθνικιστική-ρατσιστική προπαγάνδα και έχει μετατρέψει το ελληνικό έδαφος, ειδικά και μετά τα διαπιστευτήρια της αμερικανόδουλης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε στρατιωτική βάση του Πενταγώνου και του ΝΑΤΟ- ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αποθήκη πυρηνικών (Άραξος). 

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ η αφήγηση του κινούνταν στα ίδια αστικά πλαίσια του προλόγου, με αποϊδεολογικοποιημένο τον αντάρτικο αγώνα και παντελή απουσία αναφοράς στην ΕΑΜική εποποιία σε εγχώριο επίπεδο, όσο και τις ηρωικές μάχες του Κόκκινου Στρατού και το τσάκισμα του ναζιστικού στρατού σε διεθνές επίπεδο, με μοναδική αναφορά αυτή της απόβασης στη Νορμανδία. 
Η δεύτερη αντίφαση και αυτή που οδήγησε στην ερώτηση του φαντάρου ήταν η απουσία επίσης κάθε αναφοράς στους δωσίλογους και τους ταγματασφαλίτες καθώς και τη συμβολή τους στη κατάπνιξη της αντίστασης. Θα’λεγε κάποιος ότι δεν υπήρχαν οργανωμένα τάγματα ασφαλείας στη Βοιωτία, κάτι που δεν δικαιολογεί φυσικά αυτή την στάση, ωστόσο υπήρχε η δράση ρουφιάνων και δωσίλογων ίδιας κοπής. 
Αυτή ακριβώς η επιτηδευμένη "αμέλεια" ήταν που οδήγησε το φαντάρο μετά το τέλος της προβολής να ρωτήσει επιτακτικά «ποιος ήταν ο ρόλος των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών, των ιδεολογικών προγόνων των σύγχρονων Χρυσαυγιτών στη μεθόδευση αυτής της θηριωδίας». Μετά το σφίξιμο του διοικητή και τη σιωπή που ακολούθησε στην αίθουσα ο διευθυντής με ένα αμήχανο μειδίαμα έδωσε την αναμενόμενη-ντροπιαστική απάντηση ότι «το μουσείο δε μπορεί να πάρει θέση σε αυτή την ερώτηση», καταφεύγοντας σε δευτερεύουσας σημασίας πληροφορίες για να αποφύγει την ουσία της απάντησης. 
Μέχρι εκεί φτάνει λοιπόν ο αντιναζισμός τους, ακίνδυνος, στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας, χωρίς αναγωγές στο σήμερα, χωρίς διδάγματα ιστορικής εμπειρίας, χωρίς καμία αναφορά στους τότε και τώρα "Έλληνες" νοσταλγούς του Χίτλερ. 
Οι φαντάροι δε ψαρώνουν και υψώνουν το ανάστημα τους. 
Η σκιά του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα βρίσκεται εκεί να τους χαλάει τη γιορτή σε κάθε προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, να καταγγέλλει τα δόγματα μίσους και πολέμου, τις εθνικιστικές κορώνες και τη κοπτοραπτική της ιστορίας στα συμφέροντα των μεγάλων.
"Στρατευμένοι" στα συμφέροντα του λαϊκού κινήματος, με πυξίδα τα δικαιώματα του φαντάρου πολίτη με στολή, θα παλεύουμε με τόλμη και αξιοπρέπεια απέναντι στο φασισμό, το πόλεμο και την εκμετάλλευση απ’ όπου κι αν προέρχεται.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΕΕ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ 


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου