Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Γιατί ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν πάνε να μαζέψουν τα σκουπίδια; Εκεί να δεις καρδιά που χρειάζεται...

Ο Τσίπρας έγινε ένας ακόμη πρωθυπουργός που πέταξε με πολεμικό αεροσκάφος F 16. 
Είχε προηγηθεί ο Κ.Μητσοτάκης, ενώ πρόσφατα ανάλογη πτήση πραγματοποίησε και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.
Πρόκειται για ένα εθνικιστικό και μιλιταριστικό σόου, ενταγμένο στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εντείνει την πολεμοκαπηλεία της στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για την επιβολή των μεγαλοιδεατικών αστικών σχεδίων, ταυτόχρονα με την όξυνση του κοινωνικού πολέμου.
Οι 25 νεκροί εργάτες του καλοκαιριού συναντούν τους νεκρούς στρατιωτικούς και στρατιώτες από τις επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά και τις αυτοκτονίες λόγω των αδιεξόδων που προκαλούν τα Μνημόνια και η εφαρμοζόμενη σκληρή, ταξική κυβερνητική πολιτική.
Την πτήση του Αλέξη Τσίπρα ακολούθησαν μεγαλόστομες δηλώσεις"
“H σημερινή εκπαιδευτική πτήση με το μαχητικό αεροσκάφος αποτελεί μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που έχω βιώσει”, ενώ επίσης μίλησε για την "ψυχή, και την καρδιά του Έλληνα πιλότου"!
Αλήθεια, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας και ο συνάδελφος του στις κωλοτούμπες και φίλος των Αμερικανών Πάνος Καμμένος δεν πάνε πχ. να μαζέψουν τα σκουπίδια...
Δεν πάνε να δουλέψουν για μια μέρα στα ορυχεία της ΔΕΗ...
Το μέγεθος της κοινωνικής συμπεριφοράς όχι μόνο δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε μιλιταριστικό, αλλά εκεί θα βιώσουν από πρώτο χέρι την εκμετάλλευση του εργολάβου και την ζούγκλα των ιδιωτικοποιήσεων, θα δουν πόσο ψυχή και πόσο καρδιά χρειάζεται για να εξασφαλίσεις το ψωμί των παιδιών σου απέναντι στις άγριες εργασιακές σχέσεις που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, εξυπηρετώντας τους επιχειρηματίες.

Εμείς καλούμε τον λαό μας να παλέψει ενάντια στην καπιταλιστική ανασυγκρότηση που απογειώνει τα κέρδη των αστών και βυθίζει τον εργαζόμενο λαό μας στη δουλεία.
Εμείς καλούμε τον λαό μας να αμφισβητήσει τους εθνικού στόχους του κεφαλαίου, να αντιπαλέψει τον εθνικισμό, ρατσισμό και φασισμό.

Ο σκληρός κοινωνικός πόλεμος που διεξάγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απειλεί να λάβει τις διαστάσεις διακρατικής σύγκρουσης, και ταυτόχρονα ενισχύει την συμμετοχή της στους βρώμικους πολέμους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. 
Απάντηση στον Πόλεμο είναι το εργατικό διεθνιστικό αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό από όπου και αν προέρχεται. 
Παλεύοντας για την Άμεση έξοδος και διάλυση ΝΑΤΟ-Ε.Ε., για το κλείσιμο όλων των βάσεων.
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος, για τον αναγκαίο Αντιπολεμικό Συντονισμό.
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html
Νέα Συνέλευση του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Έχασε την μάχη για την ζωή ο «ωφελούμενος» του Δήμου Καλαμαριάς
Έχασε τη μάχη για τη ζωή, ο συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου Καλαμαριάς, Ρ. Δουμανόγλου, που στις 2 του Οκτώβρη είχε τραυματιστεί βαρύτατα από πτώση δέντρου, την ώρα της δουλειάς. Ο εργαζόμενος δούλευε στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας».
Η ΠΟΕ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Δυστυχώς τα αυτιά των αρμοδίων μετά από τόσα ατυχήματα… δεν ιδρώνουν!!!
Έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση τις τελευταίες ημέρες ο συμβασιούχος (απασχολούνταν με πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας) του Δήμου Καλαμαριάς. Είχε τραυματισθεί σοβαρά πριν μία εβδομάδα όταν κατά την διάρκεια κοπής δένδρου, αυτό έσπασε και τον καταπλάκωσε.
Πρόκειται για μία ακόμη τραγωδία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έρχεται να αναδείξει αφενός τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι στους Ο.Τ.Α. και αφετέρου την αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών και Υπουργείων στην εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας. Των αρμοδίων υπηρεσιών που κλείνουν τα μάτια και τ’ αυτιά στα συνεχή δυστυχήματα και ατυχήματα που γίνονται εν ώρα εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πόσο αίμα πρέπει άραγε να χυθεί για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών προκειμένου να λάβουν άμεσα μέτρα για να σταματήσουν να προστίθενται συνεχώς νέα ονόματα στη «μαύρη» λίστα των δυστυχημάτων στους Ο.Τ.Α.; Γιατί υπάρχει «πρεμούρα» για πολλά άλλα θέματα, υποδεέστερα, αλλά όχι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές;
Ακόμη και σήμερα, μετά από τόσους θανάτους ούτε μία σύσκεψη δεν έχει γίνει για την ανάλυση των αιτιών και την αντιμετώπιση των συχνών θανάτων, ειδικά στις Υπηρεσίες Καθαριότητας. Κανέναν δεν έχει απασχολήσει το γεγονός ότι τα περισσότερα ατυχήματα-δυστυχήματα γίνονται, είτε γιατί δεν τηρούνται στοιχειωδώς οι κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας, είτε γιατί υπάρχει υπερ-εργασία και κόπωση.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει επισημάνει πώς απαιτείται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα εκπαιδευτεί κατάλληλα και όχι η παροχή εργασίας ορισμένου χρόνου από ανθρώπους που δεν προλαβαίνουν να εκπαιδευτούν και «θυσιάζονται» στο βωμό της εξυπηρέτησης συμφερόντων. Γιατί, είναι κοινώς γνωστό, πώς αιρετοί και κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια απαξίωσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες τους, όπως είναι η Καθαριότητα, με στόχο να τις εκχωρήσουν στα μεγάλα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του άτυχου υπαλλήλου. Δυστυχώς, τα αυτιά των αρμοδίων δεν ιδρώνουν. Οι εργαζόμενοι ωστόσο θα πρέπει να αναλάβουμε πιο δραστικές αποφάσεις για να μην συνεχίσουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου