Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Νέα συντριβή μαχητικού Eurofighter, στην Ισπανία, μετά από διέλευση σε παρέλαση! Νεκρός ο πιλότος…

Νέα συντριβή μαχητικού Eurofighter, στην Ισπανία, μετά από διέλευση σε παρέλαση! Νεκρός ο πιλότος…
Για μια ακόμη φορά έρχονται στο προσκήνιο οι συνέπειες των παράλογων και χρήσιμων μόνο στο κεφάλαιο πολεμικών εξοπλισμών, οι συνέπειες των εθνικιστικών και μιλιταριστικών επιδείξεων. 

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου EF-2000 Typhoon, πιο γνωστού ως Eurofighter, της ισπανικής Αεροπορίας, κατέπεσε κοντά στην αεροπορική βάση του Αλμπαθέτε (Llanos de Albacete), λίγη ώρα μετά τη διέλευσή του, μαζί με άλλα τρία αεροσκάφη του τύπου, από την παρέλαση στη Μαδρίτη, τιμώντας την εθνική εορτή της χώρας.
Σύμφωνα με τη διεθνή αρθρογραφία "την συντριβή του αεροσκάφους επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Άμυνας, ενημερώνοντας μάλιστα ότι ο πιλότος, δυστυχώς, έχασε τη ζωή του. Η συντριβή έγινε 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μαδρίτης. Το δυστύχημα προκαλεί ανησυχία, καθώς ο πιλότος δεν είχε τον χρόνο να χρησιμοποιήσει το σύστημα εγκατάλειψης του αεροσκάφους. Ήδη έχει συσταθεί επιτροπή της ισπανικής Αεροπορίας που θα διερευνήσει το συμβάν".
Είναι αποκαλυπτικό ότι τα πολεμικά αυτά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πήραν μέρος σε μια ακόμη παρέλαση μιας χώρας που ο λαός της μαστίζεται από την καπιταλιστική κρίση και η ιστορική συγκυρία χρωματίζεται από τις δραματικές εξελίξεις στην Καταλονία.
Οι πανάκριβες αυτές εθνικιστικές και μιλιταριστικές επιδείξεις εντάσσονται στο πλαίσιο της καθεστωτικής επιχείρησης ανάτασης του"εθνικού φρονήματος" και καλλιέργειας "εθνικής ενότητας", ενώ ταυτόχρονα βυθίζουν τον εργαζόμενο λαό σε πρωτόγνωρη εκμετάλλευση και καταπίεση, εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες.
Σε λίγες μέρες, το παράδειγμα του Ολοκληρωτικού καπιταλισμού στην Ισπανία, που έφτασε να στείλει τον στρατό ενάντια στον λαό της Καταλονίας, θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διοργανώνοντας την 28η Οκτωβρίου μια πανάκριβη εθνικιστική φιέστα κόστους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Εμείς απαιτούμε να σταματήσουν οι Παρελάσεις, οι φιέστες της πολεμοκαπηλείας και της μισαλλοδοξίας.
Ο σκληρός κοινωνικός πόλεμος που διεξάγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απειλεί να λάβει τις διαστάσεις διακρατικής σύγκρουσης, και ταυτόχρονα ενισχύει την συμμετοχή της στους βρώμικους πολέμους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. 

Απάντηση στον Πόλεμο είναι το εργατικό διεθνιστικό αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό από όπου και αν προέρχεται. 
Παλεύοντας για την Άμεση έξοδος και διάλυση ΝΑΤΟ-Ε.Ε., για το κλείσιμο όλων των βάσεων.
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος, για τον αναγκαίο Αντιπολεμικό Συντονισμό.
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html
Νέα Συνέλευση του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου