Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Για την Απελευθέρωση του Περικλή, της Ηριάννας και των διωκόμενων του κινήματος. (Ένας ''ήσυχος" πόλεμος εντός)

Ένας «ήσυχος» πόλεμος εντός
Δεν είναι ένα αλλά πολλά τα παραδείγματα μόνο της τελευταίας χρονικής περιόδου που έρχονται να επισφραγίσουν ότι στην δομική κρίση του καπιταλισμού και την εμπέδωση του κράτους άμυνας ασφάλειας, ο νόμος θα αποτελεί κεντρικό εργαλείο των δογμάτων άμυνα/ασφάλειας στο εσωτερικό, στον κοινωνικό πόλεμο του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στους καταπιεσμένους.
Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ανεβαίνει υψηλά στις επιδιώξεις και του ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι ταυτοποιημένοι τρομοκράτες κάθε εβδομάδα αλλάζουν μορφή. Από τους κάτοικους των Σκουριών απέναντι στον χρυσοφόρο καρκίνο, την Ηριάννα και τον Περικλή απέναντι σε «κοινωνικές σχέσεις», αυτόνομες φοιτητικές ομάδες απέναντι στο δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης, το ανελέητο ανθρωποκυνηγητό κάθε τρεις και λίγο στα Εξάρχεια με την αναπαραγωγή της λογικής του «άβατου». Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που διατηρεί στρατόπεδα συγκέντρωσης, προετοιμάζεται σε επιχειρησιακό επίπεδο, καλλιεργώντας την ισλαμοφοβία, και εντείνει την πολεμική του προετοιμασία για τον «εξ ανατολάς κίνδυνο», στρατιωτικοποιώντας το διοικητικό μηχανισμό και την κοινωνία, σπαταλώντας άπειρα λεφτά για πολεμικούς εξοπλισμούς, διαπραγματευόμενο συμφωνίες για πυρηνικά. Εύκολα λοιπόν μπορεί ο καθένας και η καθεμία να θεωρηθεί μετανάστης-εγκληματίας-τρομοκράτης, το βασικό «τρίπτυχο του εχθρού» με το οποίο απαιτείται «Τάξις και Ασφάλεια».
Τάξη επιβαλλόμενη και με την βούλα του Νόμου, μιας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει εις ολόκληρον τις «αντι»τρομοκρατικές διατάξεις των τρομονόμων και θέτει και σε πλήρη εφαρμογή όλα τα μέσα (πχ.απόσπαση dna) προκειμένου να έχει το αποτέλεσμα που θέλει. Την ίδια στιγμή που προσπαθεί να ενσωματώσει το κίνημα μέσω της δήθεν επαναφοράς του ασύλου στα Πανεπιστήμια σχετικοποιώντας την ερμηνεία του γράμματος του νόμου για να παίζει και τον καλό και τον κακό μπάτσο.
Τέλος, Ασφάλεια για την διαπαιδαγώγηση και την πειθάρχηση της υπακοής και κυρίως για την εξασφάλιση ότι το πεδίο των επενδύσεων είναι «καθαρό» για να επέλθει η ανάπτυξη. Η υποταγή στον έλεγχο και την τάξη όπως και η διάρθρωση του νόμου ως εργαλείο της ασφάλειας επιδιώκουν να εμπεδώσουν χαρακτηριστικά όπου κανείς δεν θα αμφισβητεί την εκμετάλλευση και την καταπίεση προκειμένου το κεφάλαιο να μπορεί να εκμεταλλεύεται κάθε πτυχή για να μεγιστοποιεί τα κέρδη του. Έτσι εύκολα θα διεξάγεται ένας «ήσυχος» πόλεμος από το κράτος και το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, απέναντι σε ό,τι εν δυνάμει αμφισβητεί το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και τα στρατηγικά σχέδια τους.
Όσο όμως δομείται το νομικό πλαίσιο ώστε «δημοκρατικά και τίμια» να είμαστε τρομοκράτες τόσο, από την άλλη πλευρά, το κεφάλαιο και οι κρατικοί υπάλληλοι χαίρουν ολόπλευρης και συθέμελης ανομίας. Και αν ένα προηγούμενο διάστημα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αυτό που ζούμε είναι μια δημοκρατική εκτροπή τώρα στην κατάρρευση αυτού του επιχειρήματος, η αναγκαιότητα κατανόησης του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού είναι επιτακτική. Η ουσία του Νόμου και της Τάξης είναι σύμφυτη της αστικής δημοκρατίας.
Για αυτό το πεδίο της ποινικής καταστολής και της βιομηχανίας διώξεων δεν μπορεί να είναι ένα πεδίο αντιπαράθεσης συγκρουόμενων συμφερόντων της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας όπου θα θυσιάζονται ως πρόβατα επί σφαγή άνθρωποι. Η αμφισβήτηση μας απέναντι στην αστική δημοκρατία πρέπει να γίνει πυλώνας των αγώνων, συνολικά, του κινήματος κι όχι απλά μορφές αλληλεγγύης, όσο σημαντικές κι αν είναι. Επιμένουμε στην αντίστροφη διαδικασία, όπου η αλληλεγγύη μεταξύ μας θα είναι μια από τις βασικές αρχές των αγώνων που δίνουμε απέναντι στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου, μέρος της ταξικής μας ενότητας, κι όχι αποτέλεσμα της ανάγκης που προκύπτει όταν απομονώνονται και επιχειρούνται να τσακιστούν μέρη του. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να αποτελέσουμε τον αστάθμητο παράγοντα. Από τον έλεγχο και την καταγγελία της αστικής δημοκρατίας σε σχέση με τις διακηρυκτικές τις κορώνες και τα δικαιώματα που υποσχέθηκε μέχρι την κορύφωση της πλήρους αμφισβήτησής της. Ενός κινήματος αλληλεγγύης που θα εκκινεί από τη σύγκρουση με την «προστασία» της τρομοκρατίας κράτους-κεφαλαίου και θα ανοίγει δρόμους για την τελική σύγκρουση μαζί τους.
Στο πλαίσιο αυτό καλούμε στο Εφετείο την Δευτέρα 16/10 στην κινητοποίηση αλληλεγγύης για την Ηριάννα και τον Περικλή θέλοντας να αναδείξουμε ότι η τρομοκράτηση της κοινωνίας, τα δόγματα ασφάλειας και η υποταγή στην εφαρμογή των τρομονόμων δεν θα περάσουν.
Άμεση απελευθέρωση Ηριάννας-Περικλή.
Μπλοκάρισμα των τρομονόμων
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου