Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Λιμάνι του Πολέμου η Αλεξανδρούπολη-Όλη η Ελλάδα μια τεράστια Αμερικανική βάση του θανάτου


«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της» δήλωσε, στην ομιλία του, στις 10 Οκτωβρίου, στο AUSA convention Center Washington DC, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Ελλάδα «προωθώντας την ελευθερία και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή».
Εξήρε το ρόλο της χώρας ως πυλώνα για τη διατήρηση ισχυρής άμυνας στην ευρύτερη περιοχή. «Ο υπουργός κ. Βίτσας διακρίθηκε ως υπέρμαχος της εξαίρετης συνεργασίας μας στη βάση της Σούδας, η οποία ενισχύει τη συμμαχία μας και μας βοηθά, κάθε μέρα, στην πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» είπε.
Οι δηλώσεις όμως αυτές είχαν και συνέχεια: την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του 7oυ συνεδρίου «Navigator 2017, The Shipping decision Makers forum» στο πλωτό Μουσείο «Hellas Liberty» στον Πειραιά, ανακοίνωσε τη μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ. Στα σχέδια των Αμερικανών είναι η μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε βάση στρατιωτικών ελικοπτέρων, σε συμπληρωματικό ρόλο για τον έλεγχο του Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας και γενικότερα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ αναφέρθηκε ειδικά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο, όπως είπε, οι ΗΠΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν τόσο για εμπορικούς, όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς. «Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Θέλουμε να διαδραματίσει έναν μεγαλύτερο ρόλο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι επενδύσεις των ΗΠΑ είναι διαφανείς. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επανέλθει οικονομικά. "America is back". Οι σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές. Θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται. Πρόκειται για σχέσεις δυνατές και με βάθος χρόνου».

Επέκταση της συμφωνίας για την Σούδα, προετοιμασίες για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Άραξο, βάση εφόρμησης η Ανδραβίδα και κέντρο της πολυεθνικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, διεκδίκηση νέων βάσεων για τα μη επανδρωμένα δολοφονικά UAV σε Λάρισα-Άκτιο-Σκύρο, παραχώρηση βάσεων σε Κάρπαθο κλπ. διαμορφώνουν το παζλ της σχέσης προνομιακού εταίρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και οι τρομοκράτες των ΗΠΑ διευκολύνονται "στην πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»! Προσφυγιά, καταστροφή λαών, λεηλασία πηγών-δρόμων ενέργειας-ορυκτού πλούτου, Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Σομαλία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία....

Στο πλαίσιο της νέας αυτής πολεμικής ελληνικής πραγματικότητας μιλιταριστικά σάιτ 

(http://www.enoplos.com) αποκαλύπτουν νέες ψηφίδες του παζλ των ελληνοαμερικανικών σχέσεων... 
Οι παραπάνω δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη δικαιώνουν πλήρως τις αποκαλύψεις της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις που αποκρύπτουν τα δημοσιογραφικά φερέφωνα του Υπουργείου Άμυνας και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν οι φαντάροι από το 644 Μ/Κ ΤΠ "οι ΝΑΤΟικοί έχουν το θράσος να απαιτούν να γίνεται από εμάς τους φαντάρους, μαζί με τα στελέχη του στρατού, του Λιμενικού και της αστυνομίας, η φύλαξη της βάσης, και φυσικά κάθε άλλη εξυπηρέτηση για τα ΝΑΤΟικά σχεδία". 
Θυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση μας:

"Αμερικανικά ελικόπτερα στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης – Αμερικανική βάση σε χρόνο ρεκόρ 

Τα πρώτα αμερικανικά ελικόπτερα θα εμφανιστούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την απόφαση των ΗΠΑ για εγκατάσταση Μονάδας Συναρμολόγησης τους στην περιοχή μας αλλά και στρατιωτικής βάσης στην περιοχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, συνολικά 19 στρατιωτικά ελικόπτερα που προέρχονται από τη Ρουμανία, θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της πόλης.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα, αφού αποσυναρμολογηθούν κάποια κομμάτια τους, στη συνέχεια θα φορτωθούν σε πλοίο του αμερικανικού στόλου που θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με προορισμό την Ισπανία.

Τα ελικόπτερα δεν θα φτάσουν όλα μαζί, αλλά ανά ομάδες των πέντε, χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι ημέρες της επόμενης εβδομάδας που θα συμβεί αυτό.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, δείχνει πως η υλοποίηση του project για την εγκατάσταση στην περιοχή Μονάδας Συναρμολόγησης Ελικοπτέρων αλλά και Αμερικανικής Βάσης, τη δεύτερη στη χώρα μας μετά τη Σούδα, δεν είναι απλά μια ευχή ή πρόθεση, αλλά έχουν ήδη γίνει συγκεκριμένες κινήσεις για την υλοποίηση τους. Η κυβέρνηση διαδίδει ότι πρόκειται για "προσωρινή εξυπηρέτηση"....

Οι λεπτομέρειες συζητήθηκαν μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Ρόναλντ Τραμπ υπογράφηκαν και οι σχετικές συμφωνίες, άσχετα αν αυτό που προβλήθηκε ήταν το θέμα του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.

Συγκεκριμένα η Αμερικανική Βάση, θα είναι όπως αυτή στη Σούδα της Κρήτης.
Η Αλεξανδρούπολη άλλωστε πιστεύουν οι Αμερικανοί, ότι εκτός από μεγάλη σημασία όσον αφορά τους ενεργειακούς αγωγούς και το γεγονός ότι καθίσταται ενεργειακός κόμβος, είναι κομβικό γεωπολιτικό σημείο και για τον έλεγχο της περιοχής.
Το υποδηλώνουν εξάλλου όσα έχει πει κατά καιρούς και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ, με τελευταίες αναφορές κατά την παρουσία του στην περιοχή, όταν διεξήχθη το 1ο Ενεργειακό Φόρουμ στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις ενάντια στον πόλεμο.
Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιείται και η νέα συνέλευση του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου