Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Με την ανοχή και συγκάλυψη της αστυνομίας οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών γης


Κανέναν δεν εντυπωσιάζει πια η καταγγελία που κάνει η Κίνηση ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη φασιστική απειλή η οποία αναφέρει ότι "παραμένουν ασύλληπτοι παρά το ότι είναι γνωστοί στην Αστυνομία" οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαπολύουν δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών.

Στην συνέντευξη που έδωσαν σήμερα η ΚΕΕΡΦΑ και οργανώσεις μεταναστών για μια ακόμα φορά ανέφεραν ότι όσες καταγγελίες μεταναστών γης, στο αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου, για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί από τάγματα εφόδου δεν είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Οι δράστες -γνωστοί επαναλαμβάνουμε στην αστυνομία- εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι και το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στην περιοχή να εντείνεται. Και μιλάμε για δεκάδες τέτοιες επιθέσεις με τα θύματα να ξεπερνούν τα 60.

Τελευταία, πυκνώνουν και εξαπλώνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών στη περιοχή φτάνοντας τις τέσσερις τον τελευταίο μήνα, στην Ν.Ιωνία, Ν.Ηράκλειο, Αγ.Ανάργυροι, Κόκκινος Μύλος.

Σήμερα διαβάζουμε για την ρατσιστική επίθεση φασιστοειδών κατά μετανάστη εργαζόμενου σε εστιατόριο στην Λαμπρινή, ενώ είναι συγκλονιστικά τα όσα ανέφερε ένα άλλο θύμα τέτοιων επιθέσεων, ο Ασφάκ Μαχμούντ στην συνέντευξη τύπου που αναφέραμε.
Μάλιστα στην διάρκεια της ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι υπήρξε κάλυψη στη φασιστική ομάδα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και τη δημοτική αρχή, ενώ περιέγραψε την επίθεση που πραγματοποίησε η ίδια ομάδα στις 17 Ιούνιου σε βάρος αντιφασιστικής πορείας.http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου