Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Έτσι εκπαιδεύονται οι Φασίστες στον Στρατό-ΠΕΝΕΦΥΟ: Στιγμιότυπα από το εν εξελίξει Βασικό Σχολείο Μαχητού - ΦΩΤΟ

Αυτούς τους πολεμοχαρείς φασίστες μαζεύει στο Στρατό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...
Αυτούς εκπαιδεύει η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία για να τρομοκρατούν τη μειονότητα στη Θράκη, να προστατεύουν τον αγωγό ΤΑΡ και τα ενεργειακή σχέδια των Αμερικανών σε Έβρο-Αλεξανδρούπολη, να συλλαμβάνουν πρόσφυγες-μετανάστες, να ανακαταλαμβάνουν εργοστάσια από διαδηλωτές που αμφισβητούν τις ιδιωτικοποιήσεις, να κάνουν επεμβάσεις σε γειτονικές χώρες με πρόφαση τη δημιουργία υγειονομικών ζωνών"!

Το πολιτικό ξέπλυμα των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έχει και την επιχειρησιακή πρόβλεψη ενσωμάτωσης των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων.

Είναι κοινή επιλογή των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, απαίτηση του Βαρδινογιάννη για συγκρότηση "εθνικών μετώπων".

Διαβάζουμε λοιπόν:

Την Κυριακή 08.0.2017 τα μέλη της ΠΕΝΕΦΥΟ εκπαιδεύθηκαν σε αντικείμενα ατομικής τακτικής του ΒΣΧΜΧ, όπως ασφαλής και ακριβής χειρισμός πρωτεύοντος και δευτερεύοντος οπλισμού, ΣΕΑΕ/CQB και διέλευση στίβου μάχης βολών ταχείας αντίδρασης. 
Θυμίζουμε:
Ο Αμερικανός πρέσβης, η ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ και το Δ' Σώμα Στρατού!
O αντιμπεριαλισμός δεν επαρκεί.
Απαιτείται ένα εργατικό διεθνιστικό αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό κίνημα.
Όλοι θυμόμαστε την ατάκα του Π. Κανελλόπουλου προς τον αμερικανό στρατηγό Βαν Φλητ, την ώρα που περνούσε μπροστά του ένα στρατιωτικό άγημα: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας!»
Ουσιαστικά η φράση αυτή συμπύκνωσε το ρόλο της αστικής Ελλάδας στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου.
Τα χρόνια πέρασαν, τώρα έχουμε κυβέρνηση δήθεν αριστερή και ξεκάθαρη εθνικιστική που συγκροτούν τα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Τα συμφέροντα του ελληνικού αστικού κόσμου αλληλοδιαπλέκονται για μια ακόμη φορά με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και αυτός είναι ο βασικός λόγος της πρωτοφανούς Στρατιωτικοποίησης που επιβάλλουν Τσίπρας-Καμμένος-Βίτσας.
Απόδειξη όλων αυτών αποτελεί η συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ, ο οποίος τονίζει: 
"Οι ΗΠΑ έχουν ως στόχο την ανάδειξη της Βόρειας Ελλάδας σε "πύλη εισόδου" για τη μεταφορά αερίου και αγαθών προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων".

Μιλά για αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον στο ενεργειακό πλέγμα της περιοχής, επισημαίνει τη σημασία των αγωγών ΤΑΡ και IGB όπως και ενός πλωτού τερματικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και της σιδηροδρομικής διασύνδεσης με τη Βουλγαρία.
Διαπιστώνει μεγάλο ενθουσιασμό για περισσότερη αμερικανική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα, κάτι που όπως τονίζει όντως θα συμβεί τους επόμενους 12 μήνες στην πορεία προς τη ΔΕΘ του 2018, οπότε οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα. 
Ο έμπειρος Αμερικανός διπλωμάτης τονίζει ότι εργάζεται για να πραγματοποιηθεί σύντομα επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, ενώ εγκωμιάζει την εξαιρετικά στενή αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, με βασικό άξονα τη "ζωτικής σημασίας" βάση της Σούδας.
Αυτά επισημαίνει η καθεστωτική προπαγάνδα. 
Που όμως ξεχνά να αναφερθεί στο ζήτημα των εξοπλισμών, των προσλήψεων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, στη διαρκή Πολεμική Προετοιμασία για χάρη ενός Αξιόμαχου που προκαλεί ολοένα περισσότερες Αυτοκτονίες-Ατυχήματα-Θανάτους!
Το τι στόχους εξυπηρετεί επομένως η κυβερνητική πολεμοκαπηλεία μας εξηγεί ο πρέσβης των ΗΠΑ, ενώ η παρακάτω είδηση αποδεικνύει το πως εμπλέκεται ο κόσμος της εργασίας σε όλα αυτά, πως ο Μεγαλοιδεατισμός της αστικής τάξης για ΑΟΖ-ενεγειακά κοιτάσματα-αγωγούς ντύνει στο χακί τον λαό μας!
"Στο πλαίσιο των δράσεων για το έτος Εθνοφυλακής και Εφεδρείας, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δ΄ Σώματος Στρατού, ημερίδα με αντικείμενο την συμβολή των Εθνοφυλάκων και των Εφέδρων στις δραστηριότητες του Σώματος, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Εθνοφύλακες και Έφεδροι βραβεύθηκαν για την προσφορά τους, από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, σύμφωνα με τη ανακοίνωση του ΓΕΣ. 
Εμείς δεν χρειάζεται να πούμε το πως ο εργαζόμενος λαός μας και τα κοινωνικά κινήματα θα υποδεχτούν τις ΗΠΑ στη ΔΕΘ του χρόνου.
Θυμίζουμε όμως την ανάλυση μας: ΕΤΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ 2017: Φαντάροι Αναλώσιμοι μέχρι τα 67, κυνηγώντας μετανάστες και μειονότητες
ΕΤΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ 2017: 
Εθνικιστικές Εθνοφυλακές-Ποιλιτοφυλακές, φρουροί αγωγών πετρελαίων και εγκαταστάσεων, αναλώσιμοι του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αδίστακτοι διώκτες μεταναστών και μειονοτικών πληθυσμών!
Να Καταργηθούν Εθνοφυλακή και Λέσχες Εφέδρων.
Το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού, όλα τα αστικά μνημονιακά κόμματα, από τα συγκυβερνώντα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέχρι και τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, συμφωνούν απόλυτα: 
ο λαός μας πρέπει να στρατιωτικοποιηθεί πλήρως και να μετατραπεί σε Ισραήλ των Βαλκανίων. 
Η ενεργή συμμετοχή του λαού μας ως τα 67 χρόνια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, με ενεργό ρόλο στην παραμεθόριο είτε στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, είτε στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών και στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, σε συνάρτηση με το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, προσφέρει στο αστικό κατεστημένο και την αύξηση των δυνάμεων που απαιτούν οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί τους, αλλά και το ποιοτικό στοιχείο της "εθνικής ενότητας"!
Μια απόπειρα που άρχισε επί υπουργίας στο ΥΕΘΑ του Α.Τσοχατζόπουλο και στο πλαίσιο της μετατροπής της χώρας σε Ισραήλ των Βαλκανίων προέβλεπε τη δημιουργία της Παλλαϊκής Άμυνας. Αργότερα επεκτάθηκε στη δημιουργία των Λεσχών Εφέδρων, αυτές τις γιάφκες της ακροδεξιάς, που καλούνται να παίξουν συγκεκριμένο ρόλο σε μια πολεμική αναμέτρηση, στο κυνήγι μεταναστών και στην καταστολή επικίνδυνων για το αστικό σύστημα εξουσίας κοινωνικών αγώνων. Λέσχες που ελέγχονται πολιτικά και οικονομικά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο καθορισμός ως ΕΤΟΥΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ 2017, έρχεται να προστεθεί ως σημαντική ψηφίδα στο παζλ των αντιδραστικών αλλαγών για την συγκρότηση των σύγχρονων και ευέλικτων Ενόπλων Δυνάμεων που άρχισαν με τον νόμο για τη θητεία, συνεχίστηκαν με την πώληση της δημόσιας περιουσίας που κατέχει ο Στρατός, τις προκλητικές αγορές όπλων, τον αποτυχημένο διαγωνισμό πρόσληψης Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ, τη διεξαγωγή Διεθνών Ασκήσεων (ΗΝΙΟΧΟΣ) και τις διεθνείς συμφωνίες-συμμαχίες, σημαντικότερες των οποίων αυτές με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. 
Είχε προηγηθεί ο νόμος για τα νέα τάγματα Εθνοφυλακής το καλοκαίρι του 2011, εν μέσω των διαδηλώσεων του κινήματος των πλατειών, με σκοπό μεταξύ άλλων την αντιμετώπιση μεγάλων αγωνιστικών συναθροίσεων και τη φύλαξη δημόσιων εγκαταστάσεων. Η συγκρότηση θα ήταν εθελοντική και θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη ιδεολογική σύμπνοια, δίνοντας στο κράτος τη δυνατότητα συγκρότησης Εθνοφυλακών που τα χαρακτηριστικά τους ταιριάζουν περισσότερο στα Ουκρανικά φασιστικά Τάγματα, στις αιμοσταγείς Σιιτικές Πολιτοφυλακές στο Ιράκ ή τις βάναυσες εγκληματικές Πολιτοφυλακές του καθεστώτος Άσαντ!
Η νέα Εθνοφυλακή των Τσίπρα-Καμμένου συνεχίζει το αυταρχικό έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού έχει και συνέπεια και συνέχεια...

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;
Σύμφωνα με την αρθρογραφία "το πλαίσιο των αλλαγών στην Εθνοφυλακή, περιέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή, απαντώντας σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος απάντησε σε ερώτηση βουλευτών της ΝΔ:
"Ο θεσμός της Εθνοφυλακής αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη διατήρηση της αποτρεπτικής ικανότητας του Στρατού Ξηράς, καθόσον πέραν του αυξημένου επιχειρησιακού ρόλου του, επιτελεί ταυτόχρονα και εθνικό-κοινωνικό έργο, καθώς οι Εθνοφύλακες είναι ο σύνδεσμος του Στρατού με την τοπική κοινωνία.
Το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ, ως έμπρακτη απόδειξη της σπουδαιότητας που αποδίδεται στο θεσμό της Εθνοφυλακής, αποφάσισαν τη σύσταση Διεύθυνσης Εθνοφυλακής με Διευθυντή ανώτατο Αξιωματικό βαθμού Ταξιάρχου, ενώ ταυτόχρονα το ΑΣΣ αποφάσισε να χαρακτηρισθούν ως Μονάδες Εκστρατείας όλα τα Τάγματα Εθνοφυλακής της Ζώνης Μάχης (ΖΜ) με την ανάλογη μοριοδότηση των Διοικητών αυτών. Επιπρόσθετα, παρέχεται η δυνατότητα στους Εθνοφύλακες της παραμεθορίου περιοχής να διατηρούν την ιδιότητα του Εθνοφύλακα και να φέρουν οπλισμό εφόσον αυτό προκύπτει από επιχειρησιακή απαίτηση, σε εθελοντική βάση και με την προϋπόθεση ότι κρίνονται κατάλληλοι από υγειονομικής άποψης. Περαιτέρω την τρέχουσα περίοδο, το ΓΕΣ μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης, επεξεργάζεται την αλλαγή του ισχύοντος Νόμου περί Εθνοφυλακής, ούτως ώστε να εκσυγχρονισθεί ο θεσμός και να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση στα Τάγματα Εθνοφυλακής και εξετάζεται μεταξύ άλλων η επιμήκυνση του ορίου ηλικίας κατάταξης των εθνοφυλάκων από τα 60 στα 67 έτη. Πλέον των παραπάνω, στο πλαίσιο αναβάθμισης της Εθνοφυλακής, έχει ήδη αποφασιστεί η αντικατάσταση των ΔΕΑ με χαμηλόβαθμα στελέχη για τη στελέχωση των ΤΕΘ μέχρι την ολοκλήρωση των μεταθέσεων, με εφαρμογή από την 2016 ΣΤ ΕΣΣΟ. Ως γνωστόν για την ενίσχυση και υποβοήθηση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία το ειδικό σώμα της Εθνοφυλακής, η οποία, ως ορίζεται στο νόμο, αποτελεί οργανική Ένοπλη Δύναμη του Στρατού Ξηράς.
Γιατί όμως αυτή η αντιλαϊκή πολιτική τώρα; Γιατί συγκροτούν τη νέα Εθνοφυλακή;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την στήριξη της αντιπολίτευσης και την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ που βρίσκονται υπό τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των εφοπλισμών, εκμεταλλεύεται την ένταση που προκαλεί η όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς του ελληνικού κεφαλαίου, τόσο εναντίον του λαού μας, όσο και συνολικά των λαών της περιοχής και όχι μόνο.
Οι λόγοι λοιπόν είναι οι εξής:
1. πρέπει να αναδιοργανωθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και να αυξηθούν ποιοτικά και ποσοτικά ώστε να εξυπηρετηθεί η νέα αστική στρατηγική της ελληνικής αστικής τάξης. Ο ελληνικός αστικός κόσμος, διαβλέποντας και εκτιμώντας την κρίση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου της Ε.Ε., ταυτίζεται με τους πλέον επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου της στην Βαλκανική χερσόνησο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, περιοχή που διατυπώνονται τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα (ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα και αγωγοί, θαλάσσιοι εμπορικοί δρόμοι).
2. πρέπει να απαντηθεί η ανάγκη της νέας αντίληψης που διέπει τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Η αστική Ελλάδα είχε προτάξει όλο το προηγούμενο διάστημα τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μέσω της συμμετοχής της στις ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας στην Ε.Ε. Αυτό το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής για σειρά λόγων αναθεωρείται και πλέον προτάσσεται όχι μόνο η πρόσδεση σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αλλά και η οικοδόμηση ενός πλέγματος στρατηγικών συμμαχιών με τη μορφή αξόνων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Η επιδίωξη διείσδυσης οικονομικά-πολιτικά της Ελλάδας σε Μέση Ανατολή-Αφρική εξυπηρετείται με την συμμαχία με την Ιορδανία, τα αντιδραστικά καθεστώτα του Περσικού Κόλπου. 
3. Βασική συνιστώσα, η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο και ο έλεγχος-εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, αλλά και των θαλάσσιων εμπορικών δρόμων σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό αποτελεί εξάλλου και το βασικό επίδικο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, που φέρνει ταυτόχρονα την ελληνική κυβέρνηση στην αιχμή του δόρατος εναντίον της Ρωσίας του Πούτιν, για τα αμερικανικά-ευρωπαϊκά συμφέροντα που επιθυμούν να μετριάσουν την ενεργειακή εξάρτηση των χωρών της Ε.Ε.
4. Τα Βαλκάνια Ζωτικός Χώρος της Ελλάδας, τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, οι φιλοδοξίες της για την εμπλοκή της στην ενεργειακή σκακιέρα καταλήγουν στη θεωρία του "Ορθόδοξου Τόξου και τη θεωρία της προστασίας των χριστιανικών κοινοτήτων", που με κυνισμό διαλαλούν ντύνοντας θρησκευτικά-ιδεολογικά, η ηγεσία του ΥΠΕΞ και του ΥΕΘΑ. Εθνικιστικές και μισαλλόδοξες θεωρίες που στοχοποιούν τον Άλλον εντός και εκτός συνόρων, "τρέφουν και τρέφονται" από την Ισλαμοφοβία, διεκδικούν προσχήματα επεμβάσεων στο εξωτερικό και καταπίεσης των μειονοτήτων!
Αυτή η ελληνική εκδοχή του Δυτικού Πολέμου των Πολιτισμών πάει χέρι χέρι με τα δόγματα Πολέμου/Καταστολής που κάνουν τον πόλεμο καθημερινότητα, ξεπερνώντας μας λένε τα στερεότυπα και τις αγκυλώσεις της αντίληψης των διακρατικών συγκρούσεων. Ένας ακήρυκτος πόλεμος που έχει νεκρούς σε καιρό ειρήνης, επιδιώκει η Ασφάλεια να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου της εργασίας και να ντύσει έτσι την κοινωνία στα χακί ως τα βαθιά γεράματα, καθώς μπορεί να σου κόβουν το μισθό και την σύνταξη αλλά σου δίνουν το G3 στο σπίτι! Είναι μια πολεμική ταξική αστική αντίληψη που δεν αντιμετωπίζει τη διατήρηση των κρατικών συνόρων ως προυπόθεση της ειρήνης τους, αφού ο βασικός στόχος της ταξικής σύγκρουσης είναι η Αναθεώρηση-Εξαφάνιση των εργατικών δικαιωμάτων, η ισχυροποίηση οικονομικά-πολιτικά των δυνάμεων του πλούτου, σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο.
5. Γιατί ο εχθρός τους δεν είναι μόνο ο αντίπαλος κρατικός σχηματισμός, αλλά οι ασύμμετρες απειλές. Ο εχθρός είναι κυρίως εντός, είναι οι εργαζόμενοι και τα κοινωνικά κινήματα, είναι οι μειονότητες -ανεξάρτητα στη Θράκη αν είναι τουρκική ή μουσουλμανική, είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ταυτίζονται με την φονταμενταλιστική τρομοκρατία (της οποίας υπήρξαν τα θύματα, αλλά κυρίως αυταρχικών καθεστώτων, αλλά και των επεμβάσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας).
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ 71ης ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ
Όσα περιγράφτηκαν παραπάνω περιλαμβάνονται στη δράση της 71ης ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ και στο ρόλο που παίζει στην ταξική σύγκρουση.
Αυτή αποτελεί τον σχηματισμό που εμπλέκεται στις αντίστοιχες δράσεις-εκπαιδεύσεις-σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Είναι μια από τις βασικές μονάδες της Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ, με σενάρια από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.
Είναι η μονάδα που σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις πήρε μέρος ή διατάχθηκε να τεθεί σε επιφυλακή αναλαμβάνοντας την εκτέλεση επιχειρήσεων καταστολής πλήθους.
Μονάδα που έχει την εποπτεία του Τάγματος τους Ελληνικού Στρατού, αλλά και της τοπικής δύναμης της Εθνοφυλακής που συστηματικά εκπαιδεύεται σε ασκήσεις ανακατάληψεις εργοστασίου που έχουν καταλάβει διαδηλωτές που αντιδρούν στις κυβερνητικές αποφάσεις ιδιωτικοποίησης δημόσιας επιχείρισης στρατηγικού χαρακτήρα (βλέπε ΔΕΗ στην Κοζάνη)
Η 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ έχει ενεργό ρόλο κατά των προσφύγων και θα παίξει ακόμη μεγαλύτερο σε ενδεχόμενη κρίση στην ΠΓΔΜ. Τα καθήκοντα αστυνόμευσης στα σύνορα προβλέπεται να διευρυνθούν καθώς είτε θα αναλάβει την σύλληψη-συγκέντρωση των προσφύγων σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στο Κιλκίς, είτε τη δημιουργία Νεκρής Ζώνης στα σύνορα με την ΠΓΔΜ (όπως ακριβώς κάνουν τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλλοντας στην Συρία, με πρόσχημα της επέμβασης-επεκτατισμού, την ασφάλεια των ομόθρησκων-ομοεθνών!).

ΠΩΣ Η ΝΕΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ας δούμε όμως μερικά παραδείγματα για το πως περιγράφεται η εμπλοκή της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ στον Υβριδικό Πόλεμο:
Όπως μας ενημερώνει ανάρτηση του armynow.net. "το Δ΄ Σώμα Στρατού, με την 29 Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, πραγματοποίησε άσκηση Εθνοφυλάκων με αναβαθμισμένες προδιαγραφές.
Και αυτό γιατί αυτή την φορά η εκπαίδευση επικεντρώθηκε σε αντικείμενα αντιμετώπισης υβριδικών απειλών.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Εθνοφυλάκων από τα Τάγματα Εθνοφυλακής Ροδόπης, Κομοτηνής, Σαπών, Ξάνθης, Νέστου και Εχίνου, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης.
Η Ελλάδα, ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει συμβατική στρατιωτική απειλή όπως τονίζει το ΓΕΕΘΑ από γειτονική χώρα, σύμμαχο και δυνητικά εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ταυτόχρονα καλείται να διαχειριστεί νέες αναδυόμενες μορφές απειλών και προκλήσεων ασφαλείας. Ορισμένες από αυτές δεν είναι αμιγώς στρατιωτικής φύσεως, αλλά υβριδικής. Τέτοια απειλή για παράδειγμα είναι η τρομοκρατία.
Εμείς ρωτάμε: Μήπως στόχος είναι η μειονότητα; Μήπως;
Στο δεύτερο παράδειγμα έχουμε την άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2017. Αποτελεί τη μεγαλύτερη άσκηση των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων, που όχι μόνο χαίρει της πλήρης κάλυψης του ελληνικού στρατού, αλλά φέτος οι επικεφαλής τους αναγνώρισαν τη μοναδική συνδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ας δούμε μερικά αποσπάσματα της αρθρογραφίας: 
"Ολοκληρώθηκε το τριήμερο (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, 21-23/4/2017) η μεγάλη γιορτή της ελληνικής εφεδρείας, ο Μακεδονομάχος 2017.
Η ετήσια στρατιωτική ολυμπιάδα των Ελλήνων Εφέδρων – Εθνοφυλάκων, ο Μακεδονομάχος, διεξάγεται κάθε χρόνο, υπό την ευθύνη της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Σε αυτήν ομάδες των 8 ανδρών η κάθε μια, συναγωνίζονται αλλά και εκπαιδεύονται παράλληλα σε διάφορα αντικείμενα, που πλέον αντιμετωπίζουν σύγχρονοι στρατοί στις πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν αντικείμενα από την διαχείριση αιχμαλώτων, ναρκοπόλεμο, περιπολίες, μάχη αστικού περιβάλλοντος, μεταφορά τραυματία και άλλα.
Φέτος, ο Μακεδονομάχος έγινε 10 ετών. Η πολιτεία, αναγνωρίζοντας τον αγώνα των εφέδρων, οι οποίοι με ιδίους πόρους εκπαιδεύονται για τον ενδεχόμενο, εάν και εφόσον χρειαστεί, να αντεπεξέλθουν σε μια δύσκολη κατάσταση της Πατρίδας, αυτή την χρονιά επέτρεψε να γίνει η διοργάνωση στους χώρους ευθύνης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο Κιλκίς. Στην φετινή διοργάνωση τα περίπολα, τα οποία φέτος έφτασαν τα 31, δηλαδή 240 άτομα διαγωνιζόμενοι (και 108 άτομα οργανωτική), εκτέλεσαν ακτινωτά τις αποστολές που τους ανατέθηκαν από την βάση.
Ένα διαφορετικό παράδειγμα του ρόλου του νέου Ελληνικού Στρατού και των Εθνοφυλάκων του, που αποδεικνύει τις προετοιμασίες τους για να στραφούν εναντίον του εργατικού κινήματος: 

ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ-ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΥΛΑΚΗ 
Καθημερινά τα Τάγματα Εθνοφυλακής και οι εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων αποδεικνύουν ότι εντάσσονται στην υλοποίηση των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας και σε σχεδιασμούς αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών, του εσωτερικού εχθρού -εργατικό κίνημα, μειονότητα, μετανάστες. Σύμφωνα με το δημοσιευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλωρίνης, "στις 4 Οκτωβρίου 2016 προγραμματίζεται Άσκηση Αντιμετώπισης Ασύμμετρων Απειλών στην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας". 
Θυμίζουμε τις μεγάλες αντιδράσεις τόσο από φαντάρους και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όσο και από το εργατικό κίνημα της περιοχής, όταν αποκαλύφθηκε η κατασταλτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας, αντιμετώπισης Ασύμμετρης Απειλής και πιο συγκεκριμένα την ανακατάληψη εργοστασίου που είχαν καταλάβει διαδηλωτές που αμφισβητούσαν την Ιδιωτικοποίηση τους, από τις στρατιωτικές δυνάμεις. Φέτος, αυτό το "καθήκον" ανατέθηκε επίσης στους εθνικιστές του Τάγματος Εθνοφυλακής! 
Επίσης, όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αντίστοιχη άσκηση αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών διεξήχθη από τη Λέσχη Εφέδρων Χίου, αποδεικνύοντας την οργανική ένταση των ΛΕΦΕΔ στον πολεμικό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο για να εξυπηρετηθούν τα σύγχρονα δόγματα, αλλά τα νέα χαρακτηριστικά του Υβριδικού Πολέμου! Ο υβριδικός πόλεμος αποτελεί μία στρατιωτική στρατηγική η οποία συνδυάζει στοιχεία συμβατικών επιχειρήσεων, μη συμβατικού πολέμου, όπως επίσης και κυβερνοπολέμου. Μέθοδοι όπως η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση, η άσκηση πολιτικής πίεσης και η έμμεση ή άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικούς πολιτικούς σχηματισμούς, αποτελούν μόνο μερικά από τα συνθετικά στοιχεία του υβριδικού πολέμου. Τόσο το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε όσο και οι εθνικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί, βρίσκονται σε φάση προσαρμογής. 
Όμως όλες αυτές οι ασκήσεις πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της υλοποίησης κοινών δογμάτων και με στόχο την αντιμετώπιση κοινών εχθρών. Έχει τρομερή σημασία να επισημάνουμε ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ποτέ δεν αρνήθηκε τη διεξαγωγή αυτών των ασκήσεων, όπως επίσης ποτέ δεν τις σταμάτησε. Αρχικά διαβάζουμε στην ανάρτηση της ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ το κείμενο της Μαίρης Κεσκιλίδου, σύμφωνα με το οποίο "εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας το θέμα σχετικά με το αίτημα της 9ης Π/ Π Ταξιαρχίας Πεζικού για την διάθεση χώρου στην πρώην ΑΕΒΑΛ για την χρησιμοποίηση του ως πεδίο Ασκήσεων που θα διεξαχθούν την Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου". 
Για να ακολουθήσει νεώτερη ανάρτηση με τίτλο "Νέα στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ στις 3-4 Οκτωβρίου" στο σαιτ http://e-ptolemeos.gr "Νέα άσκηση θα πραγματοποιήσει η 9η Μ/Π ταξιαρχία «Ανδριανούπολη» στις εγκαταστάσεις της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ στις 3 και 4 Οκτωβρίου, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης ενέκρινε σχετικό αίτημα που κατέθεσε το 3ο Επιτελικό Γραφείο της 9ης Μ/Π ταξιαρχίας.
Τέλος, επιστρέφουμε την περίοδο της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να θυμίσουμε την θεσμική προεργασία που συντελέστηκε εκείνη την περίοδο, για να ακολουθήσει αργότερα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γράφαμε τότε στην ανακοίνωση μας:
Καινούργια παράμετρο στην εμβάθυνση του μιλιταρισμού και στη κατασταλτική φρενίτιδα αποτελούν τα Τάγματα Εθνοφυλακής που πλέον ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε Καβάλα, Δράμα κλπ. Τρεις επερωτήσεις στη Βουλή πραγματοποίησαν βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ, και αξίζει να δούμε την ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Π. Παπουτσή: Είναι γνωστό ότι στη βάση της κείμενης νομοθεσίας, αλλά και της υφιστάμενης αμυντικής δομής υπάρχουν και λειτουργούν μονάδες εθνοφυλακής, σε διάφορες ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι συγκεκριμένες μονάδες λειτουργούν αποτελούμενες από εφέδρους αλλά και αριθμό μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι στο πλαίσιο της ασκούμενης αμυντικής πολιτικής έχουν σαν μοναδικό και θεμελιώδη σκοπό την αμυντική προστασία της χώρας σε καιρό πολέμου. Τελευταία, υπάρχουν πληροφορίες ότι αντίστοιχες μονάδες εθνοφυλακής συγκροτούνται στο πλαίσιο συντεταγμένης κατεύθυνσης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε άλλες περιοχές στο εσωτερικό της χώρας, όχι κατ’ ανάγκη ακριτικές. Συγκεκριμένα, δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας δρομολογείται και στο Ν. Καβάλας, με αποτέλεσμα να προβάλλεται σειρά εύλογων ερωτημάτων από πολίτες και τοπικά Μ.Μ.Ε. για τον αντικειμενικό σκοπό της ίδρυσης και λειτουργίας αυτών των μονάδων σε καιρό ειρήνης. Επίσης, τίθενται εύλογα ερωτήματα για το αν τα μέλη αυτών των μονάδων εθνοφυλακής έχουν στην άμεση διάθεσή τους οπλισμό ή άλλης φύσεως αμυντικά ή τεχνικά μέσα.
Πηγή συμπερασμάτων η απάντηση του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου στο Δ.Παπουτσή: Το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των Ταγμάτων Εθνοφυλακής καθορίζεται με τον Ν.1295/1982 «Περί Εθνοφυλακής» και τον ΣΚ 92-1 «Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας Εθνοφυλακής». Οι Μονάδες Εθνοφυλακής, για την επάνδρωση των οποίων καλείται προσωπικό που διαμένει στην περιοχή με διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αναλαμβάνουν τις παρακάτω γενικές αποστολές: (1) Συμβολή στην άμυνα της χώρας, ενίσχυση και υποβοήθηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπλήρωση της αποστολής τους. (2) Συμβολή στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (θεομηνίες, πυρκαγιές, σεισμοί). (3) Η υποβοήθηση του έργου του Στρατού σε περίπτωση μερικής ή γενικής επιστράτευσης. (4) Η συμμετοχή στην εξασφάλιση έργων κοινής ωφελείας στρατηγικής σημασίας. Στην Περιοχή Ευθύνης του ΤΕΘ ΚΑΒΑΛΑΣ υφίσταται αριθμός έργων κοινής ωφέλειας στρατηγικής σημασίας (π.χ. Α/Δ, λιμένες, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις). Σε κάθε περίπτωση όλα τα θέματα οργάνωσης, στάθμευσης και επάνδρωσης των Μονάδων του Στρατού Ξηράς προσδιορίζονται αποκλειστικά με γνώμονα τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.
Η απάντηση του ΥΕΘΑ περιορίζεται στην αναφορά του κανονιστικού πλαισίου, αφήνοντας όμως πληθώρα ερωτημάτων αναπάντητα σχετικά με την εκσυγχρονισμένη επανέκδοση των ΤΕΑ! 
Ας παρακολουθήσουμε τα κρίσιμα ζητήματα που θέτει η επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Αναστάτωση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο της Καβάλας. Σύμφωνα με αυτές έχουν αποσταλεί επιλεκτικές προσκλήσεις στελέχωσης της τοπικής εθνοφυλακής με οπλοφόρους πολίτες ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αναφέρεται σε Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών οφειλόμενων μεταξύ άλλων και σε Άλλα συμβάντα που μπορεί να οφείλονται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης και στην υπερσυγκέντρωση πλήθους. Όλα τα παραπάνω προκαλούν αρνητικούς συνειρμούς σε μια περίοδο που στη χώρα υπάρχει γενικευμένη κοινωνική οργή. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της τοπικής πρωινής ημερήσιας εφημερίδας «Η ΕΒΔΟΜΗ» περίπου 400 προσκλήσεις έχουν αποσταλεί σε πολίτες της περιοχής για την στελέχωση της τοπικής εθνοφυλακής. Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, υπάρχει αδιαβάθμητο έγγραφο της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 12/7/2011, το οποίο και τιτλοφορείται Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών. Το έγγραφο αυτό έχει τη μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να συμπληρωθεί το Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας Ξενοκράτης. Ωστόσο, στην υποπαράγραφο όπου ορίζονται οι προϋποθέσεις ενεργοποίησης του σχεδίου αυτού πέρα από τις μέχρι πρότινος τυπικές προϋποθέσεις (φυσική καταστροφή, τεχνολογική καταστροφή, λοιπές καταστροφές, εγκληματική-τρομοκρατική ενέργεια) έχει προστεθεί και «Άλλα συμβάντα που μπορεί να οφείλονται στο πλήθος ή τη διασάλευση της τάξης και στην υπερσυγκέντρωση πλήθους». Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΥΑ 3384/2006 για την συμπλήρωση του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ με το Ειδικό Σχέδιο «Διαχείριση Ανθρωπίνων Απωλειών» υπόχρεοι κατάρτισης είναι τα υπουργεία: Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τα συναρμόδια υπουργεία είναι τα παρακάτω: Υλοποιείται πράγματι σχέδιο στελέχωσης τοπικής εθνοφυλακής με εθελοντές οπλοφόρους πολίτες επιλεκτικά προσκαλεσμένους; Υπάρχει οποιαδήποτε συσχέτιση της κλήτευσης των εθνοφυλάκων με το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών ή με οποιοδήποτε άλλο σχέδιο αντιμετώπισης διαδηλώσεων ή λαϊκών κινητοποιήσεων στο εσωτερικό της χώρας; Υπάρχει πρόβλεψη ή ενδεχόμενο εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενεργοποίηση του προαναφερόμενου Ειδικού Σχεδίου;»

Κάλεσμα της ΑΔΚ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο. http://diktiospartakos.blogspot.gr

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΣ ΣΑΡΚΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΚΑΙ «ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ»! ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ…

https://plateiamolaon.wordpress.com/2013/10/07/%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF/
To 2014 ως έτος της Στρατιωτικής Εθνικιστικής Χρυσής Εφεδρείας (η κυβέρνηση ενσωματώνει Ναζί για την ασφάλεια του αστικού συστήματος εξουσίας)
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2014/03/to-2014.html#more
2017: το έτος Πολεμικής Προετοιμασίας καθώς κυβέρνηση και αστικός κόσμος απειλούν τον λαό μας με Ολοκαύτωμα
https://athens.indymedia.org/post/1568229/
Εθνοφυλακή: Αναβαθμίστηκε η εκπαίδευση – Τι περιμένουν
http://www.armynow.net/ethnofylakes-anavathmisthke-h-ekapideysh/
Σεβασμός και πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες του ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2017
http://kranosgr.blogspot.gr/2017/04/2017_25.html
ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2017: Κορυφώθηκε η μεγάλη άσκηση με ενδιαφέροντα συμπεράσματα και εξελίξεις
http://www.defencenews.gr/asfaleia/ethniki-asfaleia/5561-makedonomaxos-2017-koryfothike-i-megali-askisi-me-endiaferonta-symperasmata-kai-ekselikseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου