Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ταξιαρχία Τ/Θ του US Army στα σύνορα με Ρωσία

Την Ιδρυτική Πράξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας που υπεγράφη το 1997 επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο αντέδρασε στην «de facto», όπως αναφέρεται, εγκατάσταση μιας ακόμα ταξιαρχίας τεθωρακισμένων του αμερικανικού Στρατού στις Βαλτικές Δημοκρατίας και την Πολωνία, δηλαδή στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Υποτίθεται, ότι η 3η ταξιαρχία τεθωρακισμένων θα αντικαθιστούσε τη 2η ΤΑΞ Τ/Θ, όμως η τελευταία φέρεται στην ανακοίνωση να υποχώρησε στην Πολωνία όπου και θα εγκατασταθεί, άρα οι Αμερικανοί αυξάνουν τον όγκο των δυνάμεών τους στο πλαίσιο των εγγυήσεων του ΝΑΤΟ στα κράτη-μέλη της περιοχής που αντιμετωπίζουν τον πιο άμεσο κίνδυνο από την πλευρά της Ρωσίας.
Η Ρωσία ερμηνεύει τις εξελίξεις αυτές ως συνέχεια της «ΝΑΤΟϊκής υστερίας» για την άσκηση Ρωσίας- Λευκορωσίας, Zapad-2017 (Δύση), που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο. ΝΑΤΟϊκές διαρροές αναφέρουν ότι μέρος των ρωσικών στρατευμάτων παρέμειναν στη Λευκορωσία, ενώ είχε λεχθεί ότι ο πραγματικός αριθμός στρατιωτικών που κινητοποίησαν οι Ρώσοι στην άσκηση ήταν 100 χιλιάδες και όχι 12.700 που είχε ανακοινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου