Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Η Συμμαχία του Ελληνικού και του Ισραηλινού κράτους είναι Πόλεμος

Αναστασιάδης-Τσίπρας-Καμμένος βάφουν τα χέρια τους στο αίμα των λαών της Μέσης Ανατολής με την στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Ενώ το σύνολο των αστικών κομμάτων, των καθεστωτικών ΜΜΕ και της αστικής τάξης προβάλλει και προπαγανδίζει τον Άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, εμείς στεκόμαστε απέναντι τους. Καταδικάζουμε τους Πολέμους τους.
Οι στρατιωτικές τους δυνάμεις δεν προετοιμάζονται για πόλεμο...
Συνέβαλαν στους βρώμικους πολέμους του Ισραήλ και ετοιμάζονται μαζί να διεξάγουν τους επόμενους...
Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά και ξανά την Παλαιστική, δοκίμασε και εξήγαγε στο εξωτερικό όλα τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής που δοκίμασε στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.
Το Ισραήλ δεν προετοιμάζεται ΜΟΝΟ να επιτεθεί στους λαούς της Μέσης Ανατολής, δεν κάνει ΜΟΝΟ πολιτική εκβιασμών δημοσιοποιώντας την πρόθεση του για Ολοκληρωτικό Πόλεμο.
Βομβαρδίζει όποτε κρίνει σκόπιμο στην Γάζα και την Δυτική Όχθη.
Βομβαρδίζει στην Συρία...
Σύμφωνα με το BBC, πρώην αρχηγός της ισραηλινής Αεροπορίας, είχε αποκαλύψει τον περασμένο Αύγουστο, ότι έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 100 αεροπορικές επιθέσεις από το 2012, σε εφοδιοπομπές της Χεζμπολάχ.
Τι κάνει το Ελληνικό κράτος, πως συμμετέχει-συναινεί-εμπλέκεται στους βρώμικους πολέμους;
Μήνυμα ότι «Ελλάδα και Κύπρος καθίστανται παράγοντας σταθερότητας σε όλη την νοτιοανατολική Μεσόγειο κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό» έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λευκωσία, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.
Μιλώντας για την κοινή αντίληψη που μοιράζονται οι χώρες της τριμερούς για τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για μας, όσο και για το πρότυπο συνεργασίας που αναδεικνύουμε για την περιοχή».
Αυτά δηλώνει ο Τσίπρας, αυτά αναπαράγουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.
"Ελλάδα και Κύπρος καθίστανται παράγοντας σταθερότητας σε όλη την νοτιοανατολική Μεσόγειο"...
Ας βάλουμε λοιπόν κάτω τα στοιχεία για να δούμε αν δικαιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα...

ΟΜΟΛΟΓΙΑ Πάνου Καμμένου ενεργής πολεμικής Εμπλοκής!

Μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Liberman, ο Πάνος Καμμένος, έκανε λόγο για σχέση εμπιστοσύνης, που έχει οικοδομηθεί μεταξύ των στρατών Ελλάδας και Ισραήλ, μέσα από τα προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας των τριών τελευταίων ετών. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν ανταλλάξει πολύτιμες επιχειρησιακές και διδακτικές εμπειρίες και διαθέτουν ήδη ένα υψηλό επίπεδο διαλειτουργικότητας», ανέφερε ο κ. Καμμένος. Τονίζοντας:
Πάνω σε αυτές τις σχέσεις και τις αξίες χτίζουμε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μια περιοχή της οποίας η ασφάλεια διακυβεύεται από πληθώρα κρίσεων και απειλών, πολλές από τις οποίες ξεπερνούν την έννοια της κρατικής οντότητας και η αντιμετώπισή τους είναι εφικτή μόνο με τη σημαντική συνεργασία σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.
Ο αρχηγός των ακροδεξιών και εθνικιστών ΑΝΕΛ, Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, φίλος των Αμερικανών και των Ισραηλινών δεν κρύβει τα λόγια του. 
Ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει το γεγονός όχι μόνο της έμμεσης, αλλά και της άμεσης εμπλοκής των Ελληνικών Στρατιωτικών Δυνάμεων!
Η πολεμική συνεργασία μεταξύ Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους, που άρχισε επί κυβέρνησης Κ.Καραμανλή και συνεχίστηκε από όλες τις αστικές μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκφράζει τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης. 
Δεν περιορίζεται στην συνεργασία των βιομηχάνων και του καθηγητικού κατεστημένου επιδιώκοντας το κοινό κέρδος στους τομείς Πολέμου-Καταστολής. 
Γίνεται Επιθετικός Άξονας μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι ένας Ιμπεριαλιστικός Άξονας Πολέμου που εκφράζει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών που ενεργοποιούνται στον τομείς ενέργειας-θαλάσσιων μεταφορών-κατασκευαστικού τομέα κλπ και απαιτεί τον αναβαθμισμένο ρόλο των αρχουσών τάξεων σε οικονομικό-πολιτικό- στρατιωτικό επίπεδο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν Πολεμική Εμπλοκή 
Με την παρουσία πλοίων του ελληνικού πολεμικού Ναυτικού στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου, στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης “UNIFIL”, που ακολούθησε τη βάρβαρη ισραηλινή επίθεση στο Νότιο Λίβανο και το βομβαρδισμό της Βηρυτού. Έχοντας ως αποστολή την εφαρμογή της απόφασης 1701 του ΟΗΕ, η οποία προέβλεπε την απαγόρευση επανεξοπλισμού της Χεζμπολάχ. Η Ναυτική Δύναμη που συγκροτήθηκε MARITIME TASK FORCE εκτελεί περιπολίες και διενεργεί ελέγχους στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο έξω από τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου (12 νμ.). Μάλιστα, ο Ισραηλινός ΥΕΘΑ Αβιγκντορ Λίμπερμαν  ευχαρίστησε δημόσια την ελληνική πλευρά για τη συμμετοχή της στη θαλάσσια δύναμη «Unifil»...
Επιπλέον, στις διμερείς επαφές, έγινε αναφορά στις Διεθνείς ασκήσεις «Ηνίοχος»και «Blue Flag» στις οποίες συνεκπαιδεύονται τα ελληνικά και ισραηλινά γεράκια του πολέμου.

Τι σημασία όμως έχει για το Ισραηλινό κράτος η συνεργασία με το Ελληνικό και Κυπριακό;
Αναλυτική απάντηση δίνει η αμερικανική «δεξαμενή σκέψης» «Hudson», με έδρα την Ουάσιγκτον. 
Σε ανάλυσή της με τίτλο «Η πολιτική των ΗΠΑ και η στρατηγική σχέση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ: Αλλαγή ρεύματος στην Ανατολική Μεσόγειο», γράφει: 
«Από το 2010, Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ έχουν εγκαινιάσει νέες και στρατηγικές σχέσεις που βασίζονται σε κοινά συμφέροντα ασφάλειας και Ενέργειας», παραπέμποντας στις ποσότητες φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί στις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ και την πρεμούρα της ελληνικής πλευράς να αναδειχθεί σε κόμβο διαμετακόμισής τους.
Το «Hudson» επισημαίνει: 
«Στην Κρήτη βρίσκεται εγκατεστημένο το ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικό σύστημα S-300, που η Κύπρος αγόρασε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ελλάδα. Το S-300 είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα αεράμυνας που η ρωσική κυβέρνηση, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, μπορεί να είναι στα πρόθυρα πώλησής του στο Ιράν.
Οι κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλήνων και Ισραηλινών στον ουρανό πάνω από την Κρήτη έχουν δώσει στους Ισραηλινούς πιλότους πολύτιμη εκπαίδευση ενάντια σε ένα σύστημα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε επιχειρήσεις εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, που είναι πιο πιθανό από ποτέ να τις υπερασπίζεται ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας.
Τα 1.400 χιλιόμετρα απόστασης μεταξύ Ισραήλ και Κρήτης είναι ίσα με την απόσταση που χωρίζει το Ισραήλ από την εγκατάσταση πυρηνικού εμπλουτισμού της Νατάνζ του Ιράν (σ.σ. το κύριο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν). Η συνεργασία με πάνω από 100 τακτικά αεροσκάφη και δεξαμενόπλοια (σ.σ. ιπτάμενα, των Ισραηλινών, ή και των Αμερικανών), μεταξύ των ΠΑ των 2 εθνών, επέτρεψε στους Ισραηλινούς πιλότους να συμμετάσχουν σε ασκήσεις βομβαρδισμού και εναέριου ανεφοδιασμού που χρειάζονται για πλήγματα σε μεγάλη απόσταση».

Ποιο το κέρδος της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας από την Συνεκπαίδευση με την Ελληνική
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, όπως και κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη με προφανή υπεροπλία, έχει εξειδικευτεί σε βομβαρδισμούς στόχων στο έδαφος. Δεν έχει εμπειρία αερομαχιών. Όπως και καμιά Πολεμική Αεροπορία των Δυτικών Δυνάμεων ή ακόμη της Ρωσίας.
Οι Αερομαχίες είναι ένα "προνόμιο" του Αιγαίου και αφορά τους Έλληνες και Τούρκους πιλότους. Όταν ακούτε λοιπόν ότι "οι Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι στο ΝΑΤΟ",  σημαίνει πολύ απλά ότι μόνο αυτοί έχουν αυτή την εμπειρία! Εμπειρία φυσικά που θέλει να μοιραστεί η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία... 
Τέλος, από το Άκτιο απογειώνονται τα AWACS για αποστολές σε Αφρική και Μέση Ανατολή. Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έχει τονίσει το ζήτημα της ανταλλαγής πληροφοριών.

 Ασκήσεις των Ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο
 Διαβάζουμε στο άρθρο "Ισραηλινοί κομάντος στην Κύπρο: Εκνευρισμός στην Τουρκία για άσκηση της Εθνικής Φρουράς με 400 Ισραηλινούς καταδρομείς" του http://www.huffingtonpost.gr

Η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ανάμεσα στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου και τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ θα είναι η στρατιωτική άσκηση που θα πραγματοποιηθεί από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη 14 Ιουνίου στην οροσειρά του Τροόδους.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της οροσειράς του Τροόδους και εντάσσεται στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Τα σενάριά της θα έχουν να κάνουν κυρίως με κατάληψη και απελευθέρωση χωριών, καθώς και διαβίωση υπό δύσκολες συνθήκες.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Haaretz, η άσκηση, στην οποία θα συμμετέχουν 400 Ισραηλινοί καταδρομείς, έχει προκαλέσει ενόχληση στην Τουρκία...
Αλήθεια, ήταν έτσι τα πράγματα; Η άσκηση αυτή έγινε για να σκορπίσει ανησυχία στην Τουρκία; 
Μήπως με πρόσχημα "την Άμυνα της χώρας" και την "υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας" η Ελληνοκυπριακή αστική πολιτική ηγεσία εμπλέκει τον λαό σε ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μετατρέπει την Κύπρο σε πολεμικό ορμητήριο, συμμετέχει-συναινεί-συμπλέει σε ιμπεριαλιστικά εγκλήματα;
Διαβάζουμε:
Διόλου τυχαία, τον Ιούνη έγινε μεγάλης κλίμακας συνεκπαίδευση ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ και της Κύπρου στο όρος Τρόοδος. Από τις ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις (ΙΕΔ) ενεπλάκησαν στην άσκηση, επί 9 μέρες, 500 στρατιώτες, 10 ελικόπτερα, οχήματα αλλά και ειδικές μονάδες στρατιωτικών σκύλων. Εξ αυτών οι 400 άνδρες προέρχονταν από τους κομάντο με την κωδική ονομασία «Εγκόζ», οι οποίοι ειδικεύονται σε επιχειρήσεις ανταρτοπολέμου και αναγνώρισης, με ιδιαίτερη εμπειρία και δραστηριοποίηση στα υψίπεδα του Γκολάν και, γενικότερα, στα σύνορα με τον Λίβανο.
Αλλωστε, γνώστες της υπόθεσης αναφέρουν ότι ένας από τους λόγους που επελέγη το Τρόοδος είναι το παρόμοιο ανάγλυφο με τον νότιο Λίβανο και το βόρειο Ισραήλ. Οτι οι πλαγιές του μοιάζουν αρκετά με εκείνες του όρους Ερμων, ένα από τα ορόσημα στα υψίπεδα του Γκολάν, το οποίο στα δύο τρίτα του κατέχεται από το Ισραήλ, ενώ το ανατολικό τμήμα από τη Συρία, πρώην κάτοχο ολόκληρης της περιοχής.
Οι Ισραηλινοί κομάντο εκτέλεσαν σενάρια στρατιωτικών επιχειρήσεων σε εγκαταλελειμμένους οικισμούς αλλά και σε ανοιχτό πεδίο. Προχώρησαν και σε πιο εξειδικευμένες προσομοιώσεις, όπως μάχη μέσα και έξω από υπόγεια τούνελ. Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα στα νότια, στη Γάζα, η «Χεζμπολάχ» χρησιμοποιεί τούνελ για επιθέσεις κατά ισραηλινών θέσεων, κάτι που οι ΙΕΔ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται ότι παρόμοιες εκπαιδεύσεις έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν από ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα των ΙΕΔ και στην Ελλάδα (παρυφές Ολύμπου και Κρήτη)...

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ-ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ
 Η αποτροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, η πάλη απέναντι στους πολέμους των κεφαλαιοκρατών και των αστικών ανταγωνισμών, αποκτά σήμερα –ξανά- ζωτική σημασία, καθώς η απειλή είναι κάτι παραπάνω από ορατή. 
Η πάλη για την απομάκρυνση όλων των βάσεων, αμερικανικών, νατοϊκών και ευρωπαϊκών, η μη συμμετοχή σε κανενός είδους νέες δυνάμεις άμεσης επέμβασης και ευρωστρατούς, η διάλυση το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την επιβίωση του λαού και για το δικαίωμά του στην επόμενη μέρα.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΑΞΟΝΑΣ  ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΟΥ-ΚΥΠΡΟΥ
Να κλιμακώσουμε την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση των Μνημονίων και της αντεργατικής επίθεσης, της κλοπής των κόπων μιας ζωής και των ιδιωτικοποίησεων, των δογμάτων Πολέμου -Καταστολής που στοχοποιούν τους εργαζόμενους ως Εσωτερικό Εχθρό, του Πολέμου και της συμμετοχής σε βομβαρδισμούς και επεμβάσεις.
Με κίνημα εργατικό, διεθνιστικό, που θα ενώσει τους εργαζόμενους σε Αιγαίο και Μεσόγειο, μαζί με τους πρόσφυγες και τις μειονότητες.
Κίνημα που θα Αντιπαλέψει τα ¨εθνικά¨συμφέροντα της άρχουσας τάξης και το Μεγαλοϊδεατισμό της.
Που θα παλέψει για τα κοινά μας εργατικά δικαιώματα και την ικανοποίηση των αναγκών του κόσμου της εργασίας. Αμφισβητώντας από εργατική, αντικαπιταλιστική, ανατρεπτική σκοπιά τον αστικό κόσμο της Βαρβαρότητας και των Πολέμων, του σύγχρονου Ολοκληρωτισμού του κεφαλαίου, την Εκμετάλλευση και την Καταπίεση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Στοιχεία από τον αστικό τύπο και τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου