Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ πέφτει σε ξέρα και η λογική πάνω στον Π.Καμμένο και το Στρατιωτικό κατεστημένο!

Νομίζουμε ότι τα γεγονότα που σχετίζονται με την προσάραξη της φρεγάτας "Κανάρης" σε ξέρα αποκαλύπτουν το τι συμβαίνει στο πολυδιαφημισμένο Πολεμικό Ναυτικό, το πως χειρίζεται τα πράγματα και πολιτεύεται η πολιτική ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και πως κινείται το στρατιωτικό κατεστημένο. 
Καταρχήν το απίθανο αυτό συμβάν ήρθε να συντρίψει την επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβέρνησης που στηρίχθηκε στις εθνικιστικές και μιλιταριστές φιέστες με επίκεντρο το θωρηκτό "Αβέρωφ". Γράφαμε πρόσφατα:
Σε αυτή την κυβερνητική επιχείριση καλλιέργειας κλίματος "εθνικής ενότητας" ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ. Είναι κάτι που εύκολα να μπορεί να διαπιστώσει κανείς παρακολουθώντας τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις του militaire.gr, σαιτ ...

Καταρχήν, το πρώτο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός έχουν εισιτήριο και η επίσκεψη στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ κοστίζει.

Το δεύτερο που αποκαλύπτεται είναι η διαμέσου του θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού, στη συνείδηση του λαού. Ενός όπλου που ιστορικά έχει ελάχιστη σχέση με τη Θεσσαλονίκη, αλλά θεωρείται το Όπλο που στηρίζει και θα στηρίξει ακόμη περισσότερο τις διεκδικήσεις του ελληνικού κεφαλαίου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Έτσι λοιπόν, αρχικά τα κατευθυνόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ, τα εθνικιστικά και μιλιταριστικά σαιτ επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός της προσάραξης.
Όμως η κριτική για το γελοίο του πράγματος έθεσε ζήτημα ευθυνών!
Διαβάστε τι συνέβη: 

Το χρονικό της προσάραξης της φρεγάτας «Κανάρης» σε ξέρα

"Πρωί Πέμπτης, 2 Νοεμβρίου. Ώρα 06.15. Η φρεγάτα «Κανάρης» με πλήρωμα περίπου 170 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, επαγγελματίες οπλίτες και ναύτες απέχει λίγα ναυτικά μίλια από το ναύσταθμο Σαλαμίνας. Έπειτα από μία εβδομάδα αποστολή ως πλοίο σκοπούν στο κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο, ο «Κανάρης» επιστρέφει στο μεγαλύτερο ναύσταθμο του ελληνικού στόλου. Πλέει με χαμηλή ταχύτητα, περίπου 8 κόμβους την ώρα. Σε περίπου 20 λεπτά, η φρεγάτα θα έχει παραβάλει στη θέση της στο ναύσταθμο.
Τα τελευταία λεπτά του ταξιδιού, είθισται να βρίσκονται στη γέφυρα όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί από τον κυβερνήτη και τον ύπαρχο, μέχρι τον πηδαλιούχο. Πολύ περισσότερο, που αυτό ήταν το πρώτο επιχειρησιακό ταξίδι του αντιπλοιάρχου κυβερνήτη του «Κανάρη», ο οποίος πρόσφατα είχε αναλάβει τη διοίκηση της φρεγάτας που θεωρείται μία από τις πιο αξιόμαχες μονάδες του ελληνικού στόλου.
Ξαφνικά, ώρα 06.15, το πλοίο κάνει έναν απότομο ελιγμό, ανάποδα και δεξιά. Ο «Κανάρης» πλέει στον λεγόμενο δίαυλο ανοιχτά της Ψυττάλειας και από λάθος υπολογισμό κατευθύνεται πάνω σε ξέρα στη νησίδα Αταλάντη. Μία ξέρα, όχι μόνο χαρτογραφημένη, αλλά και ευδιάκριτη, αφού πάνω της έχει προειδοποιητικά φανάρια. Παρά τον ελιγμό, ανάποδα και δεξιά, η φρεγάτα πέφτει πάνω στην ξέρα με την πλώρη. Το πλοίο ακινητοποιείται και το πλήρωμα προσπαθεί να εντοπίσει πόσο σοβαρές είναι οι ζημιές.
Έπειτα από τους πρώτους ελέγχους, διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει εισροή υδάτων ούτε και διαρροή καυσίμων. Ώμως το πλοίο δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα βράχια, στα οποία έχει προσαράξει".

Η πολιτική ηγεσία των Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα αλλάζει την επικοινωνιακή της πολιτική. Αφού προηγηθούν δημοσιεύματα στο γνωστό μιλιταριστικό σαιτ φερέφωνο των ΑΝΕΛ, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ΜΑΣΚΑΡΕΥΕΤΑΙ σε Τραμπ και απαιτεί να πέσουν κεφάλια!

Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού τονίζεται: «Σε συνέχεια θαλάσσιου συμβάντος φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ, πρωινές ώρες Πέμπτης 02 Νοεμβρίου 2017, αποφασίστηκε η αντικατάσταση Κυβερνήτου και Διευθυντού Ναυτιλίας – Κατεύθυνσης πλοίου. Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 για την επιλογή νέου Κυβερνήτου.

Όμως σημασία έχει να δούμε το πως αντιδρά το στρατιωτικό κατεστημένο απαιτώντας να υψωθούν στεγανά για τα όσα τραγικά συμβαίνουν και αφαιρεί το δικαίωμα κριτικής σε όποιον "δεν έχει κάνει τον Κυβερνήτη Πολεμικού Πλοίου"! Διαβάστε την ανακοίνωση στήριξης στο πλήρωμα της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ που εξέδωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού:
1.-Με αφορμή το ατύχημα της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ στην Αταλάντη την 2 Νοεμβρίου για το οποίο διάφοροι “ ειδήμονες ” εξέφρασαν άποψη εκ του μακρόθεν καταδικάζοντας τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Φ/Γ , προτού εκδοθεί το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. που διέταξε το Γ.Ε.Ν. και γενικεύοντας το συμβάν σε ολόκληρο το Π.Ν. επιθυμούμε να γνωρίσουμε τα ακόλουθα :
α.-Το ατύχημα διερευνάται από τους πλέον αρμοδίους και αναμένεται το πόρισμα.
β.-Ατυχήματα συμβαίνουν σε όλα τα Ναυτικά , ακόμη και τα πλέον σύγχρονα και ισχυρά.
γ.-Επ ουδενί ένα μεμονωμένο ατύχημα αντιπροσωπεύει στο σύνολό του το Π.Ν. και το προσωπικό του.
δ.-Το Π.Ν. έχει αξιολογηθεί διεθνώς στις πρώτες θέσεις μεταξύ πολλών Ναυτικών , η δε οργάνωση του και η ναυτοσύνη των στελεχών του κατατάσσονται σε περίοπτη θέση.
ε.-Εκείνοι που υπερτονίζουν και υπερπροβάλλουν το συμβάν με δυσμενή κριτική και σχόλια πρέπει να αντιληφθούν ότι προσβάλλουν ολόκληρο το Ναυτικό μας σε μία περίοδο που η Ηγεσία του και το προσωπικό του καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθεί στην αποστολή του. 
στ.-Οι απόστρατοι που έχουν διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε υπηρεσία επί των Πλοίων αντιλαμβάνονται τις δυσμενείς συνθήκες της υπηρεσίας επί αυτών και δεν προτίθενται να αποδώσουν ευθύνες , για τις οποίες μόνο αρμόδιο όργανο είναι το Γ.Ε.Ν.
ζ.-Όποιος δεν έχει κάνει τον Κυβερνήτη Πολεμικού Πλοίου δεν δικαιούται να κάνει κρίσεις για το συμβάν.
Βέβαια, όλοι αυτοί δε λένε κουβέντα για τα εκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν πάλι στον λαό μας για τους άχρηστους εξοπλισμούς τους.  Η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ μπήκε χθες στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Αυτό που αντίκρισαν οι άνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και οι “μάστορες” των Ναυπηγείων δεν ήταν διόλου ευχάριστο. Η φρεγάτα έχει υποστεί πάρα πολύ μεγάλες ζημιές. 
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:
Όλα καλά με τη φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ!
Αν κάποιος παρακολουθούσε τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και την παραπληροφόρηση τους θα αποκόμιζε την ιδέα ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα...
Μια προκλητική νησίδα βρέθηκε ξαφνικά και απειλητικά μπροστά στη φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ, αιφνιδιάζοντας το πλήρωμα της.
Αλλά όλα πήγαν καλά.
Το Πολεμικό Ναυτικό και προσωπικά ο Πάνος Καμμένος κέρδισαν και αυτή τη μάχη.
Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.
Διαβάζουμε:
Η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ έχει υποστεί σημαντικές ζημιές. 
Το να χάνεις στα καλά καθούμενα τον ανθυποβρυχιακό θόλο σ΄ ένα τέτοιο πλοίο, είναι σοβαρή ζημιά και δεν μπορεί να λες “όλα καλά”. 
Η φρεγάτα ξεφορτώνει καύσιμα και πυρομαχικά στο ΝΣ και θα ανέβει στην δεξαμενή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μέχρι αύριο Σάββατο. Εκεί θα διαπιστωθεί με ακρίβεια τι ζημιές έχει υποστεί.
Η προσάραξη της φρεγάτας στο συγκεκριμένο σημείο είναι απαράδεκτη!

ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ
Το συγκεκριμένο ατύχημα είναι η κορύφωση μιας σειράς συμβάντων στα πλοία του Στόλου, τα οποία εξαφανίζονται και δε βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.
Ο αυταρχισμός της ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας δίνει το χέρι στους διοικητές που εξαντλούν το προσωπικό.
Συνεχείς ασκήσεις, εντός και κυρίως εκτός χωρικών υδάτων, για να ικανοποιηθεί ο Μεγαλοιδεατισμός της άρχουσας τάξης.
Πολεμοκαπηλεία και καταστολή πάνε μαζί, αφού το Πολεμικό Ναυτικό είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ΕΕ-ΝΑΤΟ κατά των μεταναστών.
Τώρα έρχεται ο λογαριασμός σε όλους...
Στον εργαζόμενο λαό μας που επωμίζεται επιπλέον οικονομικά βάρη, αλλά και για το σύνολο του προσωπικού που βιώνει την απειλή ενός δυστυχήματος, ακόμη και μέσα στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.
Αυτή η αντεργατική πολιτική, συνδυασμένη με τον πόλεμο και την καταστολή Απειλεί και πρέπει να Ανατραπεί.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου