Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Ο Βαρδινογιάννης, η Energean Oil & Gas και η Αμερικανική πρεσβεία μοιράζουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Ο Ελληνικός Στρατός πρέπει να εκσυγχρονιστεί...

Πρέπει να προχωρήσει γρήγορα την Αναδιάρθρωση του...

Το ερώτημα είναι γιατί;
Γιατί τώρα; 

Ποιες ανάγκες έρχεται να εξυπηρετήσει η νέα αναδιοργάνωση;

Το λέμε καθαρά: 

πρόκειται για αλλαγές που εξυπηρετούν πολεμικούς σχεδιασμούς, νέες ανάγκες του κράτους Πολέμου-Καταστολής, τις απαιτήσεις του Μεγαλοϊδεατισμού της άρχουσας τάξης για ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του ρόλου της σε μια τεράστια ζώνη από τα Βαλκάνια μέχρι την Μέση Ανατολή και Αφρική! 
Είναι ένας Στρατός μπράβος των ενεργειακών εταιρειών, που εξυπηρετεί την "Προνομιακή" σχέση ελληνικού και αμερικανικού αστικού κόσμου!

Ο Π.Καμμένος και ο Δ.Βίτσας δεν έρχονται να καταπολεμήσουν το πελατειακό κράτος. 

Να τον αναδιαμορφώσουν θέλουν, να μοιράσουν ξανά την πελατεία των φαντάρων, στα οικονομικά συμφέροντα που μας βλέπουν ως ευρώ.

Ταυτόχρονα, γεμίζουν τα σύνορα με φαντάρους, σε μια στρατιωτική θητεία επί της ουσίας πιο μεγάλη, πιο πολεμική και κατασταλτική, πιο εκμεταλλευτική και καταπιεστική.
Για αυτό σχεδιάζουν να στέλνουν τους φαντάρους από την πρώτη στιγμή σε μονάδες της πρώτης γραμμής. 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αναβάθμισαν την στρατιωτική παρουσία στην Ήπειρο: 
είναι εξελίξεις που συνδέονται άμεσα με τα συμφέροντα και τις επενδύσεις των εταιρειών που αρπάζουν τις άδειες εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Αυτούς Διατάζουν να προστατεύουμε ένοπλα. 
Ταυτόχρονα μας θέλουν φύλακες των μεταναστών και καταστολείς των κοινωνικών κινημάτων που αντιμετωπίζουν ως εσωτερικό εχθρό, αιχμή του δόρατος στην επίδειξη ισχύος που προβάλλουν στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με το Αλβανικό κράτος.
Πόσο άσχετο είναι το γεγονός ότι όλες αυτές οι στρατιωτικές αλλαγές "συμπίπτουν" χρονικά με την όξυνση των διακρατικών σχέσεων για τον καθορισμό ΑΟΖ;
Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών εμφανίζονται δημοσιεύματα όπως αυτό που πληροφορεί ότι "το στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» θα μετατραπεί σε ΚΕΝ για όλη την Ήπειρο
Ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων ανά Περιφέρεια προωθεί η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των ενεργών στρατοπέδων της επικράτειας. 
Για την Ήπειρο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το ένα και μοναδικό στρατόπεδο που θα λειτουργήσει ως κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) θα είναι το 625ο ΤΠ, ή αλλιώς το στρατόπεδο «Κατσιμήτρου». 
Το σχέδιο του Υπουργείου Άμυνας προβλέπει επιπλέον, πως οι νεοσύλλεκτοι που θα εκπαιδεύονται στο 625ο ΤΠ, θα προέρχονται όλοι από την Ήπειρο και μετά την ολοκλήρωση του σταδίου της εκπαίδευσης, η πρώτη μετάθεση θα γίνεται στα συνοριακά φυλάκια και τις μονάδες της περιοχής, εφόσον αυτά είναι παραμεθόρια ή επιμεθόρια. 
Οι σχετικές διαταγές της ηγεσίας του στρατεύματος έχουν φτάσει στην Ήπειρο και δειλά δειλά, ξεκινούν οι απαραίτητες εργασίες".

 ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ-
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ
Μάιος 2004
Δύο ανθυπολοχαγοί της σχολής Ευελπίδων σκοτώθηκαν, ενώ άλλα 15 άτομα τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, όταν τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού γκρέμισε κιόσκι, κάτω από το οποίο παρακολουθούσαν μαθήματα.
Τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, τύπου BMP-1, ξέφυγε από την πορεία του, κατά τη διαδικασία εκπαιδευτικής άσκησης στο στρατόπεδο "Κατσιμήτρου", της 8ης Μεραρχίας Πεζικού, στο Πέραμα Ιωαννίνων. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει πάνω σε υπόστεγο, όπου βρίσκονταν για εκπαίδευση νεαροί ανθυπολοχαγοί.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ οι διοικητές του Συντάγματος και του 625ου Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού Ιωαννίνων απηλλάγησαν των καθηκόντων τους.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, δεν λογαριάζουν καθόλου την ανθρώπινη ζωή.
Εμείς είμαστε οι Σκλάβοι γα τους δουλεύουμε δωρεάν.
Οι χακί μπάτσοι για να σπάμε απεργίες και να κυνηγάμε μετανάστες-πρόσφυγες.
Να εμπλεκόμαστε και να βάφουμε τα χέρια μας στο αίμα με τους βομβαρδισμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ που είναι ταυτισμένο με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι Αναλώσιμοι του ελληνοτουρκικού ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ξεκινά καμπάνια πληροφόρησης για την Αντιδραστική Αναδιάρθρωση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 
Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, το σύνολο του κόσμου της εργασίας και την νεολαία να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, την αστική ανάπτυξη και το νέο κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Απαιτούμε μείωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης σε 6 μήνες
Πρέπει να Μπλοκάρουμε τις χυδαίες και βάρβαρες αντεργατικές επιλογές, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους και τα σχέδια καταστολής του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού.
Να παλέψουμε μαζί, φοιτητές-εργαζόμενοι-άνεργοι, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, νέες και παλιές βάσεις του θανάτου. 
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να καταπολεμηθεί η Ανεργία. Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους. 
Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης. 
Απάντηση μας ένα νέο εργατικό κίνημα του συνόλου των εργαζομένων που ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-γλώσσα-θρησκεία θα σταθεί απέναντι σε κυβέρνηση-Ε.Ε. παλεύοντας για τα κοινά μας δικαιώματα.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου