Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσία Α/ΓΕΑ ορκίστηκαν οι κληρωτοί στην 124 ΠΒΕ - Κουβέντα για τα καψόνια και τη βαναυσότητα


ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;
Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των κληρωτών της ΣΤ΄ ΕΣΣΟ 2017, στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου.
Όμως για μια ακόμη φορά γίναμε θεατές μιας εθνικιστικής-μιλιταριστικής επίδειξης που βασίστηκε στον κόπο και τον ιδρώτα των συναδέλφων.
Πραγματοποιώντας το πρώτο μέρος της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στο πιο πολεμοχαρές και ενταντικοποιημένο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση του νέου Ελληνικού Στρατού.
Τα καραγκιοζιλίκια της ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΩΝ  με σκοπό να θαμπώσουν τους γονείς, δε μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε όσα ζήσαμε μας λένε σε καταγγελίες τους οι στρατευμένοι.
Το θετικό όμως είναι ότι η Αυθαιρεσία, η βαρβαρότητα, τα καψόνια και η εθνικιστική προπαγάνδα αμφισβητήθηκαν από τους συναδέλφους, που βγήκαν στην Αναφορά Παραπονούμενοι!
Θυμίζουμε: 

ΚΕΝ Τρίπολης: σπάει το ρεκόρ με 12 λιποθυμίες φαντάρων!

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Φαίνεται πως εκεί στο ΚΕΝ Τρίπολης, δε φτάνουν ούτε τα παράπονα των γονιών στον διοικητή για να σταματήσουν τα αίσχη στα οποία προβαίνει η διοίκηση.
Σε μια εποχή που το κλείσιμο των κέντρων εκπαίδευσης είναι για τα καλά στο προσκήνιο, κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα ύπαρξης τους, ως το ''καλό έργο, μια διοίκησης με αρετή και σθένος'' πάνω στους νεοσύλλεκτους συναδέλφους.
Γι' αυτό το λόγο δημοσιεύουμε αυτούσιες τις καταγγελίες των συναδέλφων μας. 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαστε φαντάροι που υπηρετούμε στο ΚΕΝ Τρίπολης και συγκεκριμένα στην μοίρα του Πεζικού.
Νεοσύλλεκτοι, στο βασικό στάδιο της εκπαίδευσης μας.
Σας στέλνουμε αυτό το γράμμα γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, μάλιστα νιώθουμε ότι αργήσαμε και μάλιστα πολύ.Η κατάσταση που θα σας περιγράψουμε αφορά στην πρώτη μοίρα συνολικά.

Δεν τηρείται καθόλου το ημερήσιο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα φαντάροι να κάνουν εκπτώσεις σε φαγητό και υγιεινή, ενώ σημειώθηκαν μέχρι τώρα 12 γνωστές και επιβεβαιωμένες λιποθυμίες συναδέλφων.
Υποτιμούνται όλες οι αιτήσεις για ιατρικές εξετάσεις και ο τρόπος με τον οποίο δεν μας επιτρέπουν να δούμε τον γιατρό είναι ο εξής: 
"ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ", όπως μας λέχθηκε.
Το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου που μας έχουν δημιουργήσει το ενισχύουν τα ατελείωτα καψώνια( πχ δεκάδες επιτόπιες μεταβολές) και η πολύωρη ορθοστασία.
Στον υποτιθέμενο ελεύθερο χρόνο μας κάνουμε πάντα καθαριότητες, που σημαίνει εκπαίδευση χωρίς ίχνος ξεκούρασης, ενώ από την κακή μεταχείριση δεν γλιτώνουν ούτε οι νοσηλευόμενοι που μέχρι και τους δίσκους φαγητού τους, αναγκάζονται να τους πλύνουν μόνοι τους.
Οι ποινές πέφτουν βροχή με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν βγεί σε καμία έξοδο.
Η κατάσταση είναι παρόμοια τόσο στις μερίδες του φαγητού (μόνο μια ατομική μαρμελάδα για πρωινό στον καθέναν), ενώ το ζεστό νέρο αν προλάβουμε να κάνουμε μπάνιο είναι άφαντο.
Δε γνωρίζουμε αν οι η ηγεσία του ΓΕΣ γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΝ Τριπόλεως, όμως δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά από την πιο πολεμοκάπηλη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων .
Την δύναμη την έχουν οι ίδιοι οι φαντάροι. 
Με μαζικές αναφορές παραπονούμενων, άρνηση εκτέλεσης παράνομων διαταγών, αλλά και με ενοχλήσεις των γονιών τους, θα αλλάξουμε την κατάσταση.
Καλή δύναμη συνάδελφοι.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου