Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Προπαγανδίζουν "Δωρεάν μετακίνηση για οπλίτες" και μας τα παίρνουν άγρια!

Μας κοροϊδεύουν χοντρά...
Η κυβέρνηση που κατάντησε την Υποχρεωτική Στράτευση ένα ακόμη πιο άγριο φορομπηκτικό μηχανισμό σε σχέση με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...
Η κυβέρνηση που ταυτόχρονα επιτίθεται καταργώντας τις Απεργίες και τους εργατικούς αγώνες, που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, αρπάζοντας ταυτόχρονα τα σπίτια του λαού μας...
Πουλά κοινωνική ευαισθησία και προβάλλει μέσω των δημοσιογραφικών παπαγάλων της φιλευσπλαχνία στους φαντάρους... 
 Διαδίδουν λοιπόν τα παπαγαλάκια του Πενταγώνου και του Μαξίμου ότι "οι οπλίτες εντός Αττικής θα μετακινούνται δωρεάν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μισό εισιτήριο θα πληρώνουν οι σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών. Ανάλογες συμφωνίες θα υπογραφούν και για την επαρχία".
Προσέξτε: 
Ο Στρατός που Υποχρεωτικά σε ντύνει στα χακί και σε εκμεταλλεύεται οικονομικά και εργασιακά με τον πιο άγριο τρόπο, δεν εξασφαλίζει τη δωρεάν μετακίνηση των στρατιωτών.
Ο Στρατός που σε στέλνει μετάθεση από εδώ και από εκεί Υποχρεώνει τους φαντάρους να πληρώνουν τις μετακινήσεις.
Προπαγανδίζουν ότι ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας εξασφάλισε τη δωρεάν μετακίνηση εντός της Αττικής...
  • Αλλά δε μας λένε ποιος θα πληρώσει τα πανάκριβα ΚΤΕΛ για να πας να τους δουλέψεις στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις στη Νέα Μάκρη, στο Ζούμπερι και στις εγκαταστάσεις της ΝΒΝΕ όπου στεγάζεται και λειτουργεί το Θέρετρο Αξιωματικών Ναυτικού (Θ.Α.Ν.);
  • Ποιος θα πληρώσει τις μετακινήσεις στο ΚΕΤΘ Αυλώνας και στο ΚΕΠΒ Θήβας;
  • Ποιος θα πληρώσει τις μετακινήσεις με τα ΚΤΕΛ στην παραμεθόριο ή τα πανάκριβα ΤΑΧΙ που μας υποχρεώνουν να πάρουμε σε κάθε έξοδο;
  • Οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας πολύ απλά συνέχισαν την αυταρχική και παράλογη απόφαση των αντίστοιχων υπουργών άμυνας, οι οποίοι κατάργησαν τις Καταστάσεις Επιβίβασης. Με Αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη παραμεθόριο να καλύπτουμε εμείς τις 2 από τις 3 μετακινήσεις που πρέπει να κάνουμε στις αντίστοιχες άδειες. Εκατοντάδες ευρώ σε αεροπορικά εισιτήρια...  
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ 
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
Θυμίζουμε την πρόσφατη διεκδίκηση μας στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα: Νέα νίκη των φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΝΙΚΗ. 
Γιατί ΝΙΚΗ είναι αυτή την εποχή ο Φαντάρος να βελτιώνει τις συνθήκες, να μειώνει το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Στo Κέντρο Απωλειών Αποκατάστασης Υγείας (ΚΑΑΥ) Αγ. Ανδρέα φαντάροι άνοιξαν το ζήτημα της κάλυψης του κόστους της μεταφοράς τους στην έξοδο. Διεκδίκησαν να καλύπτεται από την υπηρεσία το κόστος του ΚΤΕΛ (5,40 ευρώ). 
Αρχικά η διοίκηση της μονάδας ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ και δεν εξέτασε το αίτημα των συναδέλφων φαντάρων με τη δέουσα προσοχή.
Το Απέρριψε με διάφορες υπεκφυγές!
Στην συνέχεια όμως ακολούθησε νέα παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Με αλλεπάλληλες κινήσεις θίξαμε με επιμονή το ζήτημα εντός και εκτός μονάδας.
Καλέσαμε το ΓΕΣ να πάρει θέσει, να συμβάλλει ώστε να ξεπεραστούν οι δικαιολογίες της Διοίκησης και να ικανοποιηθούν τα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ των συναδέλφων.
Και φυσικά ήρθε η Δικαίωση:
Οι συνάδελφοι στρατιώτες κατόρθωσαν να μην πληρώνουν στα ΚΤΕΛ, αλλά να συμπεριλαμβάνονται στα υπηρεσιακά λεωφορεία.
Η αγωνιστική τους όμως προσπάθεια πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για Όλους.
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 
Η ανακοίνωση του ΑΝΥΕΘΑ:
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, υπέγραψε την έγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ΟΑΣΑ, για την ελεύθερη μετακίνηση για το έτος 2018 με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής αρμοδιότητας του οργανισμού, όλων των Οπλιτών Θητείας, Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών (ΔΕΑ), Αναπήρων Αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ και συνοδών τους και για την μετακίνηση με μειωμένο κόμιστρο των σπουδαστών στις Παραγωγικές Σχολές.
Σημειώνεται πως για πρώτη φορά, δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, έχουν όλοι οι στρατιώτες ανεξάρτητα από τον τόπο που υπηρετούν. Όσον αφορά στους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών, αξιωματικών και υπαξιωματικών, που βρίσκονται στην Αττική, παρέχεται σε όλους, όπως σε όλους τους σπουδαστές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η δυνατότητα μετακίνησης με την καταβολή του 50% του προβλεπόμενου κομίστρου είτε είναι απλό εισιτήριο είτε είναι πολλαπλό είτε είναι κάρτα διαρκείας, αφού πρώτα εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα.

Θα ακολουθήσουν ανάλογες συμβάσεις με τους τοπικούς συγκοινωνιακούς φορείς σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου