Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΟΧΙ στην έκδοση των 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών

Φωτογραφία της Aleka Zorbala.Δέκα μέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία προέβη στην σύλληψη 9 Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων με την κατηγορία της τρομοκρατίας και δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους «προς γνώσιν και ασφάλειαν του κοινωνικού συνόλου». Εδώ και δύο εβδομάδες το τουρκικό κράτος έχει ξεκινήσει με κάθε επισημότητα την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων στην περιοχή Αφρίν της Συρίας βομβαρδίζοντας Κούρδους, παράλληλα συνεχίζει με κάθε μένος στο εντός του να διώκει αγωνιστές και αγωνίστριες σε κάθε κοινωνικό και πολιτικό χώρο που τάσσονται απέναντι στο καθεστώς του Ερντογάν.
Το ελληνικό κράτος μπορεί να προβάλλει στα δελτία των 8 ξαναζεσταμένα Ίμια και τουρκική προκλητικότητα για να τονώσει το ήδη ένθερμο πατριωτικό αίσθημα αλλά είναι το ίδιο που παραμένει σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό απέναντι στους εκμεταλλευόμενους και όσους επιχειρήσουν να αντισταθούν. Και αυτό είναι καταφανές αφού η Τουρκία παραμένει «ασφαλής τρίτη χώρα» για την επαναπροώθηση προσφύγων όπως ασφαλής μάλλον παραμένει και για την επαναπροώθηση πολιτικών προσφύγων παρά τις δεκάδες εικόνες και ειδήσεις των βασανισμών και των δολοφονιών.
Στις 4 Δεκεμβρίου οι 9 Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές προφυλακίστηκαν και μετετάχθησαν σε οκτώ διαφορετικές φυλακές σε όλη την ελληνική επικράτεια (Γρεβενά, Λάρισα, Τρίκαλα, Άμφισσα, Ελαιώνα, Μαλανδρινό ,Κορυδαλλό και Ναύπλιο). Η φυλάκισή τους όπως και η μεταχείριση που δέχθηκαν τους υπάγει σε ένα καθεστώς πλήρους απομόνωσης και μια εξοντωτική τιμωρία αφού στερούνται κάθε βασικού δικαιώματος επικοινωνίας με τους συνηγόρους και τους δικούς τους
Το προλεταριάτο στην Τουρκία, οι αγωνιζόμενοι λαοί και οι κοινότητες αγώνα αντιμετωπίζουν τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό του Ερντογάν και το τσάκισμα των αντιστάσεων για την απρόσκοπτη επιβολή των όρων κερδοφορίας και κυριαρχίας του κεφαλαίου. Εμείς στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιστές που αντιστέκονται και που το ελληνικό κράτος θέλει να τους προσφέρει ως πρόβατα επι σφαγή στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και της ασφάλειας.
Ειδικά σήμερα, που ο πόλεμος τείνει να γίνει πιο κοινωνικοποιημένος από ποτέ, το άσυλο είναι ένα δικαίωμα που ανήκει μόνο στους αγωνιζόμενους λαούς, στους αποκλεισμένους και τους φτωχούς, στους μαχητές της ελευθερίας. Δεν μπορεί να ανήκει στη δικαιοδοσία των μηχανισμών της κρατικής νομιμότητας και σταθερότητας. Γι αυτό καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 18.00 στα Προπύλαια.
ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
      ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 9 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου