Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Η "πολιτική ευαισθησία" του ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα για την Εναλλακτική θητεία κρύβει την ένταση της Εργασιακής Εκμετάλλευσης των Φαντάρων!


Οι υποσχέσεις του ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα ακολουθούν τις γενικότερες Αντεργατικές ρυθμίσεις.
Το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση στην στρατευμένη

 νεολαία είναι:

ή ειδικευμένος εργάτης για να καλύπτεις ΔΩΡΕΑΝ θέσεις εργασίας

ή ανειδίκευτος Σκοπάνθρωπος, Αγγαρειομάχος και Αναλώσιμος της πρώτης γραμμής!

Εκλογικεύει το σύστημα της Εναλλακτικής θητείας, μειώνει το χρόνο της γιατί επιπλέον θέλει να στρέψει τμήμα της νεολαίας που τώρα αποφεύγουν τον στρατό με το Ι5, τις μακρόχρονες σπουδές και εγκατάσταση αργότερα στο εξωτερικό κλπ. ώστε να αυξήσει τη μάζα των δωρεάν εργαζόμενων που τους εξασφαλίζει ο Στρατός!
Στην ΑΥΓΗ, σε μια ιστορική εφημερίδα της αριστεράς και νυν τραγικό φερέφωνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε συνέντευξη ο δικός τους κομματικός άνθρωπος, ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας.
Βεβαίως τι ρόλο παίζει η ΑΥΓΗ στην κυβερνητική επίθεση κατά της νεολαίας διαμέσου της Υποχρεωτικής Στράτευσης έχουμε εκθέσει και στο παρελθόν [Το άρθρο απάτη της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» για την θητεία-ευθεία επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας


Εκεί λοιπόν διαβάζουμε ότι "Αλλαγές επιείκειας στο αυστηρό έως σήμερα πλαίσιο της εναλλακτικής θητείας, επεξεργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με την συνέντευξη του υπουργού Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα στην εφημερίδα "Αυγή" με αιχμή της πολιτικής το σπάσιμο της "τιμωριτικής αντίληψης" [...] «Αυτή την στιγμή εναλλακτική θητεία υπάρχει και μάλιστα με τον νόμο έχουν αλλάξει τα σκληρά προηγούμενα μέτρα. Πλέον, κάποιος μπορεί να υπηρετεί την εναλλακτική θητεία στις μεγάλες πόλεις, εκεί που υπάρχει και η κρίση κατά κύριο λόγο και μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν για κάποιο ανεξήγητο λόγο".

Πρώτο ζήτημα: η εναλλακτική θητεία διαρκεί περισσότερους μήνες εξαιτίας του νόμου που ψήφισε για την θητεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις αρχές του 2016, με νομοσχέδιο που έφερε βεβιασμένα "για δημόσιο διάλογο" μέσα στα Χριστούγεννα του 2015!

Δεύτερο ζήτημα: Μα ποιος τα έχει πει πρώτος όλα αυτά;

Ποιανού την αντιδραστική πολιτική συνεχίζει ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας;

Του δήθεν μεγάλου πολιτικού αντιπάλου του ΣΥΡΙΖΑ, του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!


Οι εξαγγελίες του υπ. Ευ.Βενιζέλου σχετικά με την εισαγωγή αλλοδαπών στις Στρατιωτικές Σχολές και τη μείωση του χρόνου Εναλλακτικής Θητείας, παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ ως «ένα βήμα θεσμικού εκσυγχρονισμού και εναρμόνισης με τις επιταγές του Συντάγματος και τα ευρωπαϊκά δεδομένα», χωρίς να μπορούν να κρύψουν ότι ακριβώς για αυτό το λόγο εξυπηρετούν τις βαθύτερες σύγχρονες πολεμικές και κατασταλτικές ανάγκες, που έρχονται να ικανοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Η εμβάθυνση όμως του ταξικού και μισθοφορικού χαρακτήρα του στρατού έχει ένα ακόμη επεισόδιο. Ο υπουργός Ευ.Βενιζέλος που είδε το πολιτικό του προφίλ να αμαυρώνεται από τις χρυσοφόρες συμφωνίες με τους Γερμανούς για τα άχρηστα υποβρύχια, τις αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια και την τρομοκράτηση των φαντάρων στο ΚΕΤΧ Πάτρας προκειμένου να βρεθεί το κλεμμένο G3 A3, αλλά και από τις καταγγελίες για τα ρουσφέτια απέναντι στον Λάτση-Κασιδόκωστα, το Ρουβά, ανθρώπους της νύχτας κλπ, επιχειρεί να αναβαθμιστεί διαμέσου της μείωσης του χρόνου εκτέλεσης της Εναλλακτικής Θητείας (15 μήνες από 17).
Η μείωση, επομένως, του μεγέθους των Ε.Δ. του στρατού επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει την υποχρεωτική στράτευση για να εξασφαλίσει τους έφεδρους αναλώσιμους των μονάδων της παραμεθορίου, τους αγγαριομάχους-συντηρητές των μονάδων και τους υπηρέτες των αξιωματικών, που θα προέρχονται κυρίως από τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και ,ταυτόχρονα, κλείνει το μάτι στους γόνους μικροαστικών και αστικών οικογενειών να κάνουν Εναλλακτική θητεία. Μακριά από την σκοπιά και τα 12ήμερα σκηνάκια, αλλά προσφέροντας 15 μήνες δωρεάν εργασία, συχνά σε θέσεις του Δημοσίου που μπορούν να ικανοποιήσουν τα ανώτερα μορφωτικά και εργασιακά εφόδια αυτών τω νέων. Αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το πόσο αξιοποιήσιμη και βολική για το αστικό σύστημα εξουσίας είναι η Εναλλακτική Θητεία.
Στην Ελλάδα, ο προβαλλόμενος τουρκικός «επεκτατισμός» αποτελεί την αιτία και αφορμή για τη διαιώνιση της Υποχρεωτικής Στράτευσης. Από την άλλη μεριά, γίνεται ξεκάθαρο το μέγεθος της έντασης,η απόπειρα ενίσχυσης της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και των ταχυτήτων-διακρίσεων που προκαλεί μεταξύ της στρατευμένης νεολαίας. Η υπόθεση του Λάτση-Κασιδόκωστα προβλήθηκε υπέρμετρα από τα ΜΜΕ και σοκάρισε, γιατί με απλό τρόπο ανέδειξε την υποταγή των Σοσιαλιστών του Γ.Παπανδρέου και του Ευ.Βενιζέλου, αλλά και όλων των αστών πολιτικών, στον κόσμο του πλούτου, ενώ με ωμότητα το κατεστημένο έστειλε το δικό του μήνυμα: τα παιδιά των πλουσίων, των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι άνθρωποι του θεάματος, με τον άλφα ή βήτα τρόπο δεν θα υπηρετούν. Μένει επομένως στο ΥΠΕΘΑ να κρατήσει μακριά από τον στρατό και τα μικροαστικά-αστικά στρώματα (από εδώ προέρχονται κυρίως οι ανυπότακτοι, αλλά και οι μεγαλύτερες αντιδράσεις στου Παραλόγου τη θητεία), αλλά θα τους εκμεταλλεύεται εργασιακά! Πρόκειται για μια παγκόσμια τάση που ενισχύθηκε μετά τον πόλεμο στην Αλγερία του γαλλικού στρατού και την ήττα των ΗΠΑ στο Βιετνάμ".
Ο στρατός γίνεται υπόθεση των νεώτερων και φτωχότερων, είτε υπηρετούν ως έφεδροι, είτε ως επαγγελματίες. Η Στράτευση στα 19 που ήταν γεγονός πάντα για τα παιδιά των φτωχών οικογενειών επανέρχεται και ανατροφοδοτείται από το σχολείο της Αγοράς που δρομολογεί η Διαμαντοπούλου".
Αυτές ήταν οι στοχεύσεις του τότε ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλου..
Αν προσέξουμε επομένως τους βασικούς άξονες της επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εργατική τάξη και στην νεολαία, θα δούμε ότι είναι ίδιοι με τα όσα επιχείρησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια αντιδραστική Αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, του τρόπου με τον οποίο πολεμά και καταστέλλει το ελληνικό κράτος εντός και εκτός συνόρων.
Βασικό ζητούμενο επομένως του Υπουργείου Άμυνας είναι η εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας, η ένταση της ταξικότητας του Ελληνικού Στρατού αφού οι φτωχοί και λιγότερο ειδικευμένοι εργασιακά στρατευμένοι καλούνται να επανδρώσουν την "πρώτη γραμμή", ενώ από τις τάξεις των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα στρατολογηθούν οι πιο φθηνοί Μισθοφόροι Στρατιώτες ΟΒΑ!
Εύκολο είναι να παρατηρήσει κανείς στην προπαγάνδα του ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βούτση τις εμμονές και τις βαθύτερες επιδιώξεις του. Διαβάζουμε: 
"Γιατί να έχει διαφορετικό χρόνο η εναλλακτική από την κανονική θητεία. "Η θητεία δεν είναι τιμωρία. Είναι μια διαδικασία προσφοράς. Οτιδήποτε την επεκτείνει ως τιμωρία κάνει και τη θητεία τιμωρία...Στόχος μας είναι ο νέος άνθρωπος να μη νιώθει ότι η στρατιωτική θητεία είναι βάρος".
Σε ό,τι αφορά την "ωφέλιμη θητεία", ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας τονίζει ότι υπογράφτηκε απόφαση με βάση την οποία άλλοι 19 οπλίτες γιατροί υπηρετούν ως αγροτικοί γιατροί και θα πληρώνονται από το υπ. Υγείας, ενώ ανακοινώνει την εξομοίωση των επιστημόνων εξωτερικού και εσωτερικού που δικαιούνται να εξαγοράσουν τη θητεία τους".
Θυμίζουμε βασικές παραμέτρους της κριτικής μας για τον νόμο για τη θητεία που εμπνεύστηκε ο Κ.Ήσυχος, στέλεχος της ΛΑΕ σήμερα, υπεύθυνος τότε "για την εξωτερική πολιτική και τα ζητήματα άμυνας" του ΣΥΡΙΖΑ:

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Η ταξικότητα του στρατού αποκαλύπτεται από τον ρόλο, την αποστολή τους, τα συμφέροντα που υπηρετεί, αλλά και τις προβλέψεις της λειτουργίας του που διατηρούν και εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Σε όσα έχουν αναλυθεί μέχρι τώρα πρέπει να προσθέσουμε την ευαισθησία του ΥΠΕΘΑ για τους 35αρηδες δηλαδή όσους είχαν ταξικά τη δυνατότητα να καλοσπουδάσουν και εργαστούν στο εξωτερικό. Τώρα τους δίνεται η δυνατότητα να εξαγοράσουν τη θητεία ως εξής, σε αυτή την ελαστική ερμηνεία της καθολικής υποχρέωσης της θητείας.
- Όσοι συμπληρώσουν το 35ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους εφόσον έχουν καταταγεί ή θα καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και αφού προηγουμένως υπηρετήσουν ενόπλως 20 ημέρες. Την ίδια δυνατότητα έχουν και όσοι συμπληρώσουν το 35ο έτος της ηλικίας τους και έχουν διατεθεί ή θα διατεθούν σε φορείς του δημοσίου για εναλλακτική υπηρεσία, αφού εκπληρώσουν εναλλακτική υπηρεσία 40 ημερών.
Στον Στρατό είμαστε όλοι ίσοι μας λένε…

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ, ΑΥΤΗ Η ΑΓΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
Τι υπόσχονταν ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά; Άμεση μείωση της στρατιωτικής και εναλλακτικής θητείας στους 6 μήνες, κατάργηση της επιτροπής ελέγχου συνείδησης που αποφαίνεται για το αν όποιος δηλώνει αντιρρησίας, υπολογισμός του χρόνου της στρατιωτικής θητείας ως χρόνου συντάξιμων αποδοχών και καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τον Στρατό. Καταβολή του βασικού μισθού στους οπλίτες.
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζουν την πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! 
Το Υπουργείο Άμυνας αντιμετωπίζει τιμωρητικά τους αντιμιλιταριστές και όσους από λόγους συνείδησης αρνούνται τον Στρατό, αλλά και ως πηγή κέρδους:
 Οι αντιρρησίες συνείδησης υπηρετούν εναλλακτική θητεία 15 μήνες. Όσοι έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος ηλικίας τους μετά την παρέλευση τριμήνου εναλλακτικής θητείας μπορούν να εξαγοράσουν την υπόλοιπη προς 810 Ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα, επιχειρούν να καλύψουν πάμφθηνα τα κενά θέσεων εργασίας των ΟΤΑ. Προωθώντας ότι «όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία θα δικαιούνται τροφή και στέγη από τον φορέα στον οποίο διατίθενται και εφόσον αυτός αδυνατεί, θα τους καταβάλλει ως αντίτιμο χρηματικό ποσό 223,53 ευρώ μηνιαίως, ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών», φορτώνουν τους Αντιρρησίες Συνείδησης με ένα φοβερό κόστος: Σύμφωνα με την γενναιοδωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένας αντιρρησίας συνείδησης θα πρέπει να επιλέξει να εργαστεί 15 μήνες στον Έβρο ή στα ακριτικά νησιά, με δέλεαρ 223,53 ευρώ με τα οποία θα πρέπει να καλύψει το κόστος τις σίτισης και στέγασης του, των μετακινήσεων του κλπ.
Αν αυτό δεν λέγεται Δουλεία, τότε τι λέγεται;
Τώρα, ο ΑΝΥΕΘΑ για προπαγανδιστικούς λόγους και θέλοντας να φιλοτεχνήσει κοινωνικό προφίλ μειώνει τους μήνες στρατιωτικής θητείας για την Εναλλακτική θητεία!
Όχι μόνο: Εκλογικεύει το σύστημα της Εναλλακτικής θητείας, μειώνει το χρόνο της γιατί επιπλέον θέλει να στρέψει τμήμα της νεολαίας που τώρα αποφεύγουν τον στρατό με το Ι5, τις μακρόχρονες σπουδές και εγκατάσταση αργότερα στο εξωτερικό κλπ. ώστε να αυξήσει τη μάζα των δωρεάν εργαζόμενων που τους εξασφαλίζει ο Στρατός!

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΙ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ
Το Υπουργείο Άμυνας όχι μόνο αδιαφορεί για τα τεράστια προβλήματα επάνδρωσης των Υγειονομικών του Υπηρεσιών (υπάρχουν ολόκληρα στρατόπεδα χωρίς γιατρό ή ΚΕΝ με έναν έφεδρο γιατρό), αλλά επίσης περιφρονεί τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών με το να ωθεί τους στρατευμένους γιατρούς να κάνουν το Αγροτικό τους κατά τη διάρκεια της θητείας. Καλύπτοντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας, αφού προηγουμένως έχει ψηφιστεί στα μνημονιακά χρόνια η Υποχρεωτική Διάσταση του Αγροτικού, ώστε να εξασφαλιστεί μάζα φθηνών ανειδίκευτων γιατρών.
Δηλαδή εργασιακή εκμετάλλευση-κάλυψη θέσεων εργασίας-περιφρόνηση της υγείας και της ζωής φαντάρων και κατοίκων.
Επίσης, βάζουν και τους δικηγόρους να κάνουν δωρεάν την πρακτική τους άσκηση κατά τη διάρκεια της θητείας, ενώ στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται: «Ο χρόνος υπηρεσίας προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι πτυχιούχοι νομικής ΑΕΙ και υπηρετούν σε θέσεις νομικού συμβούλου αναγνωρίζεται και προσμετράται στο χρόνο που απαιτείται προκειμένου να ολοκληρωθεί το χρονικό διάστημα της άσκησης του ν.4193/2013».
Ενώ είχαν υποσχεθεί ότι οι στρατιώτες δε θα πέφτουν θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης –καθαρίζοντας ακτές, εργαζόμενοι σε Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις κλπ- αυτό διατηρείται και εντείνεται.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ
Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους, τους συναδέλφους φαντάρους να σταθούν αγωνιστικά απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές και πολεμοκάπηλες επιλογές, σε αυτή τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο.  
Πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί, αντιμετωπίζουν τον εργαζόμενο, τον νέο άνθρωπο, το Φαντάρο ως Αναλώσιμο της μιας ή της άλλης πρότασης αστικής καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, η βάρβαρη δικτατορία της αστικής  τάξης που για να χαράξει τους νέους δρόμους κερδοφορίας της απαιτεί τη δουλοποίηση μας Αντιπαλεύεται μόνο από ένα σύγχρονο ρεύμα Κοινωνικής Ανατροπής και Απελευθέρωσης.  
Θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού εργατικού κινήματος, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών-δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.
Με τη ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να καλύψει τα τεράστια κενά που δημιουργούνται, εφαρμόζοντας τις πιο άγριες αντεργατικές πολιτικές του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, που απαιτεί "Λιγότερο Κράτος, δηλαδή λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους".
Αυτό σημαίνει Ιδιωτικοποίηση-Εμπορευματοποίηση των φιλέτων του Δημοσίου και απίστευτη εργασιακή εκμετάλλευση για τους φαντάρους.
Στρατιώτες που καλύπτουν τα κενά στους Δήμους και τις Περιφέρειες, στο σύστημα Υγείας-Παιδείας, αλλά που επίσης χρησιμοποιούνται από τους Υπουργούς Άμυνας Π.Καμμένο και Δ.Βίτσα για να παρέχουν νέα προνόμια στους στρατιωτικούς προκειμένου να τους αρπάξουν τις ψήφους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μας εκμεταλλεύεται μόνο εργασιακά.
Με το να καλύπτει με τη δωρεάν εργασίας μας θέσεις εργασίας, αυξάνει την Ανεργία, επιβάλλει ακόμη χειρότερες εργασιακές σχέσεις  για όλους.
Μας σπρώχνουν στην εργασιακή περιπλάνηση, στη Μετανάστευση ή μας "καλούν" να πάμε να Καταταγούμε ακόμη πιο φθηνοί Μισθοφόροι Στρατιώτες ΟΒΑ για να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα του Βαρδινογιάννη, του Λάτση και του Μπόμπολα σε Αφρική και Μέση Ανατολή!
Συνάδελφοι φαντάροι, πρέπει να αντισταθούμε, πρέπει να Αντιδράσουμε.
Η εργατική πάλη εναντίον της αντεργατικής πολιτικής και των Μνημονίων, του κρατικού αυταρχισμού και των ΙΔΙΩΝΥΜΩΝ με τα οποία η κυβέρνηση προωθεί την κλοπή της λαϊκής κατοικίας, της πολεμικής εμπλοκής και των τυχοδιωκτισμών στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα είναι Ενιαία, είναι και ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ!
Η πάλη κατά του κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, εναντίον του επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας, για την συνολική υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και των προσφύγων, είναι ενιαία και πρώτιστο Ταξικό Καθήκον. 

Το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παλέψει για την Ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, τη Διάλυση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Συνάδελφοι φαντάροι σας καλούμε να δώσουμε μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. 
  • Το αίτημα για αμοιβή των φαντάρων στο ύψος του βασικού μισθού, σε συνδυασμό με την πλήρη ασφαλιστική τους κάλυψη-ένσημα και την εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας μετά την απόλυση είναι Απόλυτα Αναγκαίο. 
  • Πρέπει Εμείς να Αρνηθούμε να παρέχουμε οποιαδήποτε υπηρεσία μας κάνει Υπηρέτες σε Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
  • Πρέπει να Αρνηθούμε κάθε μορφή Εθελοντισμού, εργασίας στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, εργασίας σε κρατικές υπηρεσίες ή των Δήμων.
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
Ο δικό μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
 Η πλατιά, από τα κάτω ενότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας, ανεξάρτητα την εθνικότητα-φυλή-θρήσκευμα για το μπλοκάρισμα της αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Είναι μια επιλογή ενάντια σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ.
Αντιπαλεύοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον αδίστακτο αστικό κόσμο της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου