Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

ΣΠΕΝ Αφάντου Ρόδου: καψόνια, ρημαδιό και εθνικισμός

Τα ίδια και τα ίδια.
Τι και αν το Υπουργείο Άμυνας προπαγανδίζει ότι το Έτος 2018 θα είναι έτος Μέριμνας Προσωπικού...
Τι και αν οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας μιλούν για τα μέτρα εκδημοκρατισμού που λαμβάνουν...
Η πραγματικότητα που βιώνουν οι φαντάροι είναι τελείως διαφορετική.
Στα ΣΠΕΝ της Ρόδου, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2017, επαναλήφθηκαν οι ίδιες αθλιότητες.
Καψόνια, προσβολές, βρισιές, ειρωνεία, διαλυμένες εγκαταστάσεις!
Με την πρώτη ευκαιρία, οι φαντάροι διατάζονταν να πέσουν και να πάρουν κάμψεις.
Μάλιστα κυριαρχούσε το συλλογικό καψόνια, η ναζιστικής έμπνευσης συλλογική τιμωρία για το δήθεν ατομικό παράπτωμα: θεωρήθηκε ότι κάποιος φαντάρος έκανε κάτι που δεν προβλέπονταν, έπρεπε να πέσουν και να πάρουν κάμψεις 70 συνάδελφοι!
Στην περίπτωση που τα γόνατα ακουμπούσαν το σώμα, ο επιβλέπων αξιωματικός άρχιζε να φωνάζει:
είστε πουτάν..., είστε Τούρκοι..
Η ειρωνεία των στελεχών κυριαρχούσε, ενώ το εθνικιστικό τραγούδι ήταν καθεστώς: Η ΤΑΝ Ή ΕΠΙΤΑΣ, "Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία, γ...... η Τουρκία", ενώ μεγάλο σουξέ ήταν "το Μακεδονία Ξακουστή".
Τέλος, οι εγκαταστάσεις ήταν χάλια και τα μπάνια χαλασμένα.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ.
ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ τις διαταγές για ΚΑΨΟΝΙΑ.
ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ τις διαταγές για παράνομα Εθνικιστικά άσματα.
 Καλούμε τους συναδέλφους να αμφισβητήσουν και συγκρουστούν όπου και όπως μπορούν με όλο αυτό το κλίμα και την προπαγάνδα. 
Να καταγγείλουν τα εθνικιστικά-φασιστικά τραγούδια, να προβάλλουν την ανάγκη κοινών αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας εναντίον του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της ΕΕ, των κρατικών εθνικισμών και Μεγαλοϊδεατισμών.  
Να βγούμε μαζικά Παραπονούμενοι, να συζητήσουμε με τους συναδέλφους, να αμφισβητήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο τα στελέχη που ανοίγουν σχετική συζήτηση και κάνουν προπαγάνδα, να γράψουμε επιστολές καταγγελίας.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Σας θυμίζουμε:

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016


ΣΠΕΝ Αφάντου Ρόδου στο 541 ΤΠ: ένας παραλογισμός για τους φαντάρους που ζουν το όνειρο «του Παραλόγου τη Θητεία»

Παραλογισμός.
Ανοργανωσιά.
Χάος.
Χώσιμο και φυλακίσεις με το παραμικρό.
Καψόνια και προσβολές.
Είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συγκροτούν την καθημερινότητα που βιώνουν οι φαντάροι που περνούν την εκπαίδευση ΣΠΕΝ στο 541 ΤΠ, στην Αφάντου, Ρόδου.
Οι συνάδελφοι καταρχήν βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα στρατόπεδα –π.χ. κοιμούνται στο 153 ΤΠ-, το στελεχικό δυναμικό και οι διοικήσεις των οποίων δε μπορούν με τίποτε να συνεννοηθούν μεταξύ τους.
Το τρέξιμο βρίσκει την συνέχεια του στην ανοργανωσιά, οι διαρκώς αναιρούμενες διαταγές δυναμιτίζουν κάθε πρόγραμμα και εκπαιδευτική διαδικασία, κανείς δεν εξηγεί τίποτε στους στρατιώτες, οι οποίοι είναι ευάλωτοι και καταλήγουν θύματα της Αυθαιρεσίας τους.
Οι εκπαιδευόμενοι συνάδελφοι των ΣΠΕΝ βρίσκονται να εκτελούν υπηρεσίες στα στρατόπεδα που έχουν μετακινηθεί προσωρινά, κάτι που βεβαίως δεν προβλέπεται. 
Άλλες διαταγές δίνει ο ένας αξιωματικός, για να τις αλλάξει αμέσως μετά ο άλλος διοικητής και οι φαντάροι που βρίσκονται έκθετοι καμπανιάζονται συστηματικά, καθώς με το παραμικρό τους βγάζουν Αναφερόμενους.
Η πίεση είναι τεράστια, τα καψόνια συνεχή –"πέσε και πάρε κάμψεις" γιατί έτσι γουστάρει ο κάθε βαθμοφόρος που παραβιάζει τα δικαιώματα μας και τον Στρατιωτικό Κανονισμό-, ενώ οι έξοδοι κόβονται για να δώσουν υπηρεσίες που δεν προβλέπονται για τους εκπαιδεύομενους.
Οι φαντάροι ταλαιπωρούνται ακόμη και την ώρα του φαγητού αφού η ανοργανωσιά δίνει σοβαρά δείγματα γραφής, ενώ ακόμη και όταν θα έχουν έξοδο, θα τους βγάλουν αργά το απόγευμα, χωρίς φυσικά να φροντίσουν να υπάρχει κίνηση στρατιωτικού οχήματος. 
Έτσι λοιπόν για 3-4 ώρες ελευθερίας, η καταβολή χρημάτων αρχίζει μόλις περάσεις την πύλη του στρατοπέδου.
Οι φαντάροι καταγγέλλουν όλο αυτόν τον παραλογισμό και την αυθαιρεσία.

Θυμίζουν ότι είναι άνθρωποι. Και απαιτούν να σεβαστούν τα στελέχη την Αξιοπρέπεια τους.  Απαιτούν από την Ιεραρχία και το ΓΕΣ να παρέμβουν.   
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι σε όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας απαιτώντας να λάβουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να απαντήσουν στα ακραία προβλήματα.
Τον σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων όμως θα επιβάλλουν μόνο οι ίδιοι με τους αγώνες τους, υπερασπιζόμενοι μαζικά και αγωνιστικά τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Με ελεύθερο συνδικαλισμό και κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου