Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Αδειάζουν τα στρατόπεδα, διαλύουν το Σύστημα Υγείας και στέλνουν Γιατρούς στρατιώτες στα αγροτικά ιατρεία


ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΤΙ ΕΠΑΝΔΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!
Διαβάζουμε: "Με ιατρούς - οπλίτες θητείας στελεχώνονται πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εθνικής 'Αμυνας και Υγείας Δημήτρη Βίτσα και Παύλου Πολάκη.
Συγκεκριμένα τοποθετούνται 19 οπλίτες θητείας - ιατροί για την κάλυψη αναγκών των:

-Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΠΙ) Σχοινούσας, Φολεγάνδρου, Οινουσών, Χάλκης και Αλοννήσου,

- Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) Αργυρίου (Μουζακίου Καρδίτσας), Αθαμανίου ('Αρτας), Κατωμερίου (για εξυπηρέτηση Μεγανησίου Λευκάδας), Μενετών (Καρπάθου), Γαυρίου ('Ανδρου), Αργιθέας (Μουζακίου Καρδίτσας), Μαθρακίου, Σταυρού (Ιθάκης), Αγιάς (Πάργας) και Λιχάδας (Ιστιαίας) και

-Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ίου, Πάτμου, Αρκιών και 'Αντισσας (Λέσβου)".

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ! ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ…

Απάντηση στο ερώτημα γιατί εν μέσω Μνημονίων γενίκευσαν, κάνοντας υποχρεωτικό, το «ΑΓΡΟΤΙΚΟ» των γιατρών αποτελεί η είδηση σχετικά με τον αναβρασμό που επικρατεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά τη μαζική παραίτηση των ειδικευόμενων γιατρών της Ορθοπεδικής Κλινικής αφού σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν απομείνει για να βγάζουν τις εφημερίες. 
Σε δηλώσεις του στο ekriti.gr ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Γιώργος Χονδροζουμάκης χαρακτήρισε την κατάσταση στο νοσοκομείο οριακή και εκτίμησε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, την ίδια "τύχη" θα έχουν και άλλες κλινικές. "Oι ειδικευόμενοι γιατροί είναι αυτοί που επωμίζονται όλο το βάρος της καθημερινότητας στο νοσοκομείο και έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής". Από τους 4 συνολικά ειδικευόμενους, ο ένας πήρε άδεια ανατροφής, και με τους εναπομείναντες τρεις, δεν βγαίνουν ούτε οι εφημερίες. Η κατάσταση είναι δραματική, πρόσθεσε. 

Όπως γράφαμε πρόσφατα όποιος μπορεί να αντέξει την κοκορομαχία μεταξύ των Μνημονιακών Υπουργών Υγείας Πολάκη-Γεωργιάδη-Λοβέρδου, που ακριβώς για να κρύψουν την ομοιότητα της πολιτικής τους υψώνουν κορώνες για τηλεοπτική κατανάλωση. Θα παρατηρήσει ότι πλέον τα Μνημόνια με σχέδιο και επιμονή διαλύουν το όποιο Κράτος Πρόνοιας και πιο συγκεκριμένα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο σε μεγάλο βαθμό έρχεται να αντικαταστήσει ο Στρατός. Και όλα αυτά για να ενισχυθεί η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του τομέα Υγείας-Ασφάλειας, να γιγαντωθεί η ζούγκλα της αγοράς εργασίας.

Έτσι λοιπόν θα έρθει η οικονομική ανάπτυξη… των κερδών δηλαδή του αστικού κόσμου!

Αντί λοιπόν να υπάρχουν νοσοκομεία και διορισμοί γιατρών-νοσηλευτών, έχουμε τα ιπτάμενα στρατιωτικά μέσα να έχουν μετατραπεί σε ασθενοφόρα, κάνοντας ηρωικές πολλές φορές, αλλά εξίσου πανάκριβες πτήσεις (τον λογαριασμό τον πληρώνουμε εμείς) και επικίνδυνες ή μοιραίες για τους ασθενείς, καθώς η ακατάλληλη μεταφορά δολοφονεί! Ποιο είναι το κόστος της χρήσης των Chinook θα μας απαντήσει το ΥΠΕΘΑ; Κι όταν λέμε κόστος δεν αναφερόμαστε φυσικά στο καύσιμο μόνο, αλλά και στις ώρες που βάζουν τα ελικόπτερα!

Όμως η χείριστη και απάνθρωπη αντιμετώπιση των πληθυσμών των νησιών και των ακριτικών περιοχών, πάει χέρι χέρι τόσο με την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων –ειδικά με τον νόμο που εμπνεύστηκε το στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος και ψήφισαν Καμμένος-Βίτσας για το Αγροτικό των εφέδρων κατά τη διάρκεια της θητείας τους- όσο και με την χρησιμοποίηση των Στρατιωτικών Γιατρών και των νέων ΟΒΑ νοσηλευτών που σχεδιάζεται να προσληφθούν, ως γυρολόγους που θα καλύπτουν ευκαιριακά τις όποιες ανάγκες. Και όλα αυτά μόνο από τον Στρατό Ξηράς, στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Προσφοράς του Στρατού», όπως ονομάζει η κυβερνητική προπαγάνδα από την εποχή των Μεϊμαράκη-Βενιζέλου-Αβραμόπουλο-Παναγιωτόπουλου-Ήσυχου-Τόσκα και τώρα των Καμμένου-Βίτσα την εργασιακή εκμετάλλευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τη διάλυση του Κράτους Πρόνοιας και το Νεοφιλελεύθερο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους Φαντάρους, Φοιτητές, Εργαζόμενους στην συγκρότηση ενός κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την υπεράσπιση των σύγχρονων εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων. Η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας, την απαίτηση δημιουργίας θέσεων εργασίας και προσφοράς σε όλους των κοινωνικών αγαθών της Υγείας-Ασφάλισης-Παιδείας–Πολιτισμού δωρεάν.

Είναι ένας αγώνας που αντικειμενικά απαιτεί την Ανατροπή των Μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής, μας φέρνει σε σύγκρουση-ρήξη με την Ε.Ε., το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και τον σύγχρονο ολοκληρωτικό καπιταλισμό που υπηρετεί και διασφαλίζει ο Στρατός ως Δύναμη Καταστολής του εχθρού εργαζόμενου λαού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου