Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Τοποθετήθηκε οπλίτης γιατρός στο χωριό του πρωθυπουργού!

Στην ανακοίνωση μας "Αδειάζουν τα στρατόπεδα, διαλύουν το Σύστημα Υγείας και στέλνουν Γιατρούς στρατιώτες στα αγροτικά ιατρεία" http://diktiospartakos.blogspot.gr 
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΤΙ ΕΠΑΝΔΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!
Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί την Υποχρεωτική στράτευση και τον νόμο που ψήφισε για τη θητεία προκειμένου να καλύψει Αποκλειστικά τρύπες του Συστήματος Υγείας. 
Αδιαφορώντας για τις τεράστιες ελλείψεις από στρατιωτικούς γιατρούς σε στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια, τις οποίες με σχέδιο Διευρύνουν. Μετακινούν στρατιώτες γιατρούς, με πρόσχημα να ασκήσουν το Αγροτικό τους παράλληλα με την στρατιωτική τους θητεία, ακόμη και σε περιοχές που δεν υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες πχ. στο Γαύριο της Άνδρου, που φυσικά κανείς νοήμων δε μπορεί να χαρακτηρίσει Παραμεθόριο και Άγονη Γραμμή!
Με αυτό τον τρόπο απαντήσαμε στις εξαγγελίες του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την τοποθέτηση 19 οπλιτών θητείας-γιατρών που ανέφεραν ότι:
"Με ιατρούς - οπλίτες θητείας στελεχώνονται πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εθνικής 'Αμυνας και Υγείας Δημήτρη Βίτσα και Παύλου Πολάκη.
Έχει σημασία να δούμε ότι ακριβώς γιατί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αγγίζει τα πραγματικά προβλήματα των φαντάρων και αποδεικνύει το πραγματικό αντεργατικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής, δέχεται τόσο σφοδρή επίθεση από τους ίδιους τους Υπουργούς Άμυνας Π.Καμμένο και Δ.Βίτσα που μας καταγγέλλουν για Ανακρίβειες.
Ότι οι καταγγελίες του Κινήματος των φαντάρων δεν είναι Ανακρίβειες αποδεικνύουν όμως όχι μόνο η συνεχής άνοδος των Αντιστάσεων των Φαντάρων, αλλά και δημοσιεύματα των καθεστωτικών ΜΜΕ που ασχολούνται με τα θέματα του Πενταγώνου.
Τέτοιο είναι το κείμενο της Ιωάννας Ηλιάδη στο http://www.armyvoice.gr "Τοποθετήθηκε οπλίτης γιατρός στο χωριό του πρωθυπουργού! Την ίδια ώρα οι Μονάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα". 
Κρατούμε τα ζητήματα που μας χωρίζουν και μας βρίσκουν απέναντι στην συγκεκριμένη δημοσιογράφο, αλλά νομίζουμε ότι τα θέματα που θέτει το εν λόγω κείμενο μας Δικαιώνουν:

Διαβάζουμε λοιπόν:

"Ένα από τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες Έβρου και νήσων είναι η καθημερινή αγωνία τους για τους οπλίτες που υπηρετούν σε απομακρυσμένα φυλάκια και βραχονησίδες, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Σε Σχηματισμό επιπέδου Ταξιαρχίας - Μεραρχίας, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει αναγκαιότητα ιατρικής κάλυψης σε 20 διαφορετικά στρατόπεδα - φυλάκια με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και ο αριθμός των υπηρετούντων οπλιτών ιατρών ανέρχεται συνολικά στους δύο έως τρείς.

Η έλλειψη αυτή εκτός των άλλων, έχει ως αποτέλεσμα και την αναβολή ή ακύρωση κύριων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαταγές δεν πραγματοποιείται εκπαίδευση με πραγματικά πυρά χωρίς παρουσία ιατρού.

Εφόσον καθημερινά μπορεί να έχουν προβλεφθεί 2-3 βολές σε διαφορετικά πεδία βολής, σε συνδυασμό με τις ανάγκες εφημερίας των ιατρών, επακόλουθο είναι να ακυρώνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη 19 ιατροί-στρατιώτες θητείας τοποθετούνται σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας.
Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς, παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρεώσεως και ως χρόνου εκπληρώσεως της υποχρεώσεως της λεγόμενης «υπηρεσίας υπαίθρου», με δαπάνη του υπουργείου Υγείας.
Μεταξύ των περιοχών που τοποθετήθηκαν κάποιοι από τους παραπάνω ιατρούς ήταν το Αθαμάνιο (Άρτας) τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού, (Μουζάκιο Καρδίτσας), Γαύριο (Άνδρου), Αργιθέα (Μουζακίου Καρδίτσας), Μαθράκιο (Ιθάκης), Αγιά (Πάργας), Λιχάδα (Ιστιαίας) κ.λπ.
Η παραπάνω δυνατότητα δόθηκε με το ν. 4361/16 «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις.
Φαίνεται όμως ότι η εν λόγω διάταξη χρησιμοποιείται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και δεν λαμβάνονται υπόψη οι μεγάλες ανάγκες των Μονάδων, ιδίως της παραμεθορίου ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας".

Το κείμενο της δημοσιογράφου στοχεύει στην εξυπηρέτηση, με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο, το ΑΞΙΟΜΑΧΟ του Στρατού. Η κριτική της δεν παίρνει υπόψη της τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι συχνά γίνονται ασκήσεις χωρίς την παρουσία γιατρού. Δεν έχει πρώτιστο μέλημα της την Ανθρώπινη ζωή, ενώ συμβάλλει στην προπαγανδιστική εκστρατεία του Υπουργείου Άμυνας σχετικά "με τον κοινωνικό ρόλο του Στρατού"!

Για το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ η ουσία βρίσκεται αλλού. Επαναλαμβάνουμε:

Όπως γράφαμε πρόσφατα όποιος μπορεί να αντέξει την κοκορομαχία μεταξύ των Μνημονιακών Υπουργών Υγείας Πολάκη-Γεωργιάδη-Λοβέρδου, που ακριβώς για να κρύψουν την ομοιότητα της πολιτικής τους υψώνουν κορώνες για τηλεοπτική κατανάλωση. Θα παρατηρήσει ότι πλέον τα Μνημόνια με σχέδιο και επιμονή διαλύουν το όποιο Κράτος Πρόνοιας και πιο συγκεκριμένα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο σε μεγάλο βαθμό έρχεται να αντικαταστήσει ο Στρατός. Και όλα αυτά για να ενισχυθεί η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του τομέα Υγείας-Ασφάλειας, να γιγαντωθεί η ζούγκλα της αγοράς εργασίας.

Έτσι λοιπόν θα έρθει η οικονομική ανάπτυξη… των κερδών δηλαδή του αστικού κόσμου!

Αντί λοιπόν να υπάρχουν νοσοκομεία και διορισμοί γιατρών-νοσηλευτών, έχουμε τα ιπτάμενα στρατιωτικά μέσα να έχουν μετατραπεί σε ασθενοφόρα, κάνοντας ηρωικές πολλές φορές, αλλά εξίσου πανάκριβες πτήσεις (τον λογαριασμό τον πληρώνουμε εμείς) και επικίνδυνες ή μοιραίες για τους ασθενείς, καθώς η ακατάλληλη μεταφορά δολοφονεί! Ποιο είναι το κόστος της χρήσης των Chinook θα μας απαντήσει το ΥΠΕΘΑ; Κι όταν λέμε κόστος δεν αναφερόμαστε φυσικά στο καύσιμο μόνο, αλλά και στις ώρες που βάζουν τα ελικόπτερα!

Όμως η χείριστη και απάνθρωπη αντιμετώπιση των πληθυσμών των νησιών και των ακριτικών περιοχών, πάει χέρι χέρι τόσο με την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων –ειδικά με τον νόμο που εμπνεύστηκε το στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος και ψήφισαν Καμμένος-Βίτσας για το Αγροτικό των εφέδρων κατά τη διάρκεια της θητείας τους- όσο και με την χρησιμοποίηση των Στρατιωτικών Γιατρών και των νέων ΟΒΑ νοσηλευτών που σχεδιάζεται να προσληφθούν, ως γυρολόγους που θα καλύπτουν ευκαιριακά τις όποιες ανάγκες. Ένας νόμος που στρέφεται κατά των φαντάρων, αφαιρώντας τους πολλές φορές την Υγειονομική κάλυψη! 
Και όλα αυτά μόνο από τον Στρατό Ξηράς, στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Προσφοράς του Στρατού», όπως ονομάζει η κυβερνητική προπαγάνδα από την εποχή των Μεϊμαράκη-Βενιζέλου-Αβραμόπουλο-Παναγιωτόπουλου-Ήσυχου-Τόσκα και τώρα των Καμμένου-Βίτσα την εργασιακή εκμετάλλευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τη διάλυση του Κράτους Πρόνοιας και το Νεοφιλελεύθερο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους Φαντάρους, Φοιτητές, Εργαζόμενους στην συγκρότηση ενός κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την υπεράσπιση των σύγχρονων εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων. 
Η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας, την απαίτηση δημιουργίας θέσεων εργασίας και προσφοράς σε όλους των κοινωνικών αγαθών της Υγείας-Ασφάλισης-Παιδείας–Πολιτισμού δωρεάν.
Είναι ένας αγώνας που αντικειμενικά απαιτεί την Ανατροπή των Μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής, μας φέρνει σε σύγκρουση-ρήξη με την Ε.Ε., το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και τον σύγχρονο ολοκληρωτικό καπιταλισμό που υπηρετεί και διασφαλίζει ο Στρατός ως Δύναμη Καταστολής του εχθρού εργαζόμενου λαού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου