Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΚΕΝ Μεσολογγίου: Στις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν απαντά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ΜΟΝΟ στα λάθη του ΚΚΕ!

Η καταγγελία για τα σκουλήκια στο γεύμα των φαντάρων στο ΚΕΝ Μεσολογγίου  έγινε από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στις 7/12/2017, ελάχιστο χρονικό διάστημα από το συμβάν, καθώς μεσολάβησε ο απαραίτητος χρόνος για τη διασταύρωση των πληροφοριών από τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έγιναν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Η καταγγελία όμως του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ενώ είχε γνωστοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ, αποκρύφτηκε από ΟΛΑ τα ΜΜΕ!
Ο λόγος είναι ότι την ίδια μέρα που τάισαν σκουλήκια τους  φαντάρους στο ΚΕΝ Μεσολογγίου συναντιόταν με την πολιτική ηγεσία  ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν.
Τα ΜΜΕ, απέκρυψαν τα σκουλήκια για "εθνικούς λόγους" γιατί έπρεπε να διαφυλάξουν το γόητρο του Στρατού! 
Έτσι όμως δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος στο Υπουργείο Άμυνας για να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του, αδιαφορώντας για μια ακόμη φορά για την υγεία και την ζωή των φαντάρων.
Προέχει βλέπεις η διαφύλαξη του πολιτικού προφίλ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι ψήφοι! 
Την επόμενη μέρα, όλα τα ΜΜΕ μαζί με μια φωνή, πρωί πρωί, δημοσίευσαν την είδηση ως ερώτηση του ΚΚΕ στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
Η ερώτηση όμως ήταν λάθος! 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξαρχής είχε εντοπίσει το λάθος στην ανακοίνωση του συμβάντος -το άθλιο περιστατικό συνέβη στις 7/12/2017 και όχι στις 6/12/2017 που ισχυρίζοταν το ΚΚΕ στην σχετική του ερώτηση.
Από αυτό το λάθος πιάστηκε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επιχειρώντας να μειώσει την αξιοπιστία της καταγγελίας! 
Όπως θα διαβάσετε παρακάτω ο Π.Καμμένος επιχείρησε να υποβαθμίσει το συμβάν -λέγοντας ότι αφορούσε μόνο 20 συναδέλφους και όχι τους 840 νεοσύλλεκτους!
Επίσης, ο Π.Καμμένος μιλά για τα μέτρα που λαμβάνονται, ενώ είναι γνωστό ότι στο ΚΕΝ Μεσολογγίου είχαν προυπάρξει αντιδράσεις φαντάρων για την ποιότητα και την ποσότητα των γευμάτων!
Όμως το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν είχε αποκαλύψει μόνο το άθλιο περιστατικό, αλλά και την μεθόδευση που η διοίκηση του ΚΕΝ Μεσολογγίου, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας ακολούθησαν προκειμένου να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Σας παραθέτουμε όλες τις σχετικές ανακοινώσεις για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας τόσο για τη δυναμική του Κινήματος των Φαντάρων, όσο και για τις ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ του Υπουργείου Άμυνας!

Η ΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Ρεζίλι: Σκουληκιασμένο φαγητό για τους εκατοντάδες νεοσύλλεκτους στο ΚΕΝ Μεσολογγίου

Σήμερα το μενού στο 2/39 Κέντρο Ευζώνων Μεσολογγίου είχε κοτόσουπα.
Στην πραγματικότητα όμως στους εκατοντάδες φαντάρους πρόσφεραν μόνο σκουλήκια.
Είναι η πραγματικότητα ενός άθλιου Κέντρου Εκπαίδευσης που έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και δεκαετίες.
Το κρατούν ανοικτό μόνο για τους ψήφους. 
Μόνο γιατί το Απαιτεί ο Δήμαρχος, οι τοπικοί βουλευτές, ο Μητροπολίτης και τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα.
Τι να πει κανείς;
Άθλιες συνθήκες υγιεινής, βρωμιά και υγρασία παντού.
Τα μαγειρεία είναι ακατάλληλα, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
Ο Διοικητής ένας άνθρωπος που αδιαφορεί. Διαχειρίζεται απλώς μια απαράδεκτη κατάσταση.
Το μόνο που ενδιαφέρει τη διοίκηση είναι το κουκούλωμα της Αθλιότητας και οι Δημόσιες Σχέσεις.
Σήμερα σέρβιραν σκουλήκια αντί για κοτόσουπα.
Στην Σειρά κατάταξης Σεπτεμβρίου τους είχαν δώσει σκουλήκια αντί για μακαρόνια με κιμά.
Οι συνθήκες χειροτερεύουν καθημερινά αλλά κανείς δεν κάνει το παραμικρό.
Ούτε η Διοίκηση, ούτε το ΓΕΣ, ούτε το Υπουργείο Άμυνας.
Ή καλύτερα κάνουν.
ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ
Όταν το μεσημέρι Λοχίας πήγε στα μαγειρεία να κάνει έλεγχο προσπάθησε αρχικά να πει ότι ίσως να φταίνε τα καζάνια, δηλαδή οι φαντάροι που δεν τα καθάρισαν.
Κατάπιε όμως τη γλώσσα του όταν αποδείχτηκε ότι το φαγητό ήταν σκουληκιασμένο!
Αργότερα και μπροστά στους αξιωματικούς που ερευνούσαν το θέμα είπε ψέματα και δεν παραδέχτηκε την πραγματική αιτία για το σκουληκιασμένο φαγητό.
Οι ευθύνες του Διοικητή είναι τεράστιες.
Ουσιαστικά άφησε τους φαντάρους νηστικούς.
Κανείς από τους εκατοντάδες νεοσύλλεκτους δεν τολμά να φάει από το φαγητό της μονάδας.
Κανείς δεν βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία του.
ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΗΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ;
Αντί λοιπόν έστω ο Διοικητής να ανοίξει το ΚΨΜ και με έξοδα της μονάδας να προσφέρει ένα σάντουιτς στους φαντάρους, τους άφησε νηστικούς.
Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να εξασφαλίσουν την Ανθρώπινη και Αξιοπρεπή σίτιση των εκατοντάδων στρατιωτών.
Καλούμε όλους τους φαντάρους να βγουν στην Αναφορά Παραπονούμενοι.
Καλούμε τους γονείς να σπάσουν τα τηλέφωνα.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑΣΜΕΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ!

Γιατί ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το φιλοκυβερνητικό militaire.ge αποκρύπρουν το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ;


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Ο "ΜΥΘΟΣ" ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΒΡΑΣΤΗΡΑ!


Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 1915/08-12-17) με θέμα: «Σκουλήκια στο συσσίτιο σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου» 

Φ.900α/1431/15793/9 Ιανουαρίου 2018

Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της Κοινοποίησης με θέμα «Σκουλήκια στο συσσίτιο σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα: 

Κατ’ αρχήν για την εξασφάλιση της υγιεινής του συσσιτίου στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων έχει καθορισθεί σειρά προληπτικών μέτρων που αφορά σε επιθεώρηση εκτάκτως ή προγραμματισμένα των χώρων συντήρησης τροφίµων, παρασκευής του συσσιτίου και του αντίστοιχου προσωπικού παρασκευής αυτού, από κατάλληλες επιτροπές αποτελούμενες από Αξιωματικούς ΕΜ και ΥΓ (ιατρούς ή κτηνιάτρους). 

Η παραλαβή των εφοδίων από το εµπόριο γίνεται από κατάλληλη επιτροπή, η οποία ελέγχει μακροσκοπικά τα εφόδια και σε περίπτωση διαπίστωσης αλλοίωσης ή ποιοτικής απόκλισης αυτών, συντάσσει αντίστοιχο πρωτόκολλο απόρριψης. 
Λαμβάνεται δείγµα σε τακτά χρονικά διαστήματα, το οποίο αποστέλλεται σε διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), Στρατιωτικά Εργαστήρια (πχ. ΚΒΙΕΣ) για τον έλεγχο της υγιεινής και ασφάλειας του εφοδίου, σύµφωνα µε το Κώδικα Τροφίµων και Ποτών ή τις Προδιαγραφές της Υπηρεσίας. 
Το προσωπικό µε ειδικότητα μάγειρα (μόνιµο ή έφεδρο) υποβάλλεται σε περιοδικές ιατρικές εξετάσεις στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, προκειμένου να διαπιστώνεται αν ικανοποιούν τα υγειονοµικά προαπαιτούμενα για την παρασκευή συσσιτίου.

Επί του θέµατος της «ανεύρεσης σκουληκιών στο συσσίτιο σας γνωρίζω ότι την 7η Δεκεμβρίου 2017 σύµφωνα µε την Φ. 611/82/10056/Σ.2027/27 Νοε 17/2/39 ΣΕ/40 ΕΓ (πρόγραµµα συσσιτίου οπλιτών) και όχι την 06 Δεκ 17, όπως αναφέρεται στο ερώτηµα, παρασκευάσθηκε γεύµα κοτόσουπα, για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν εφόδια µε ημερομηνία λήξης µετά την 24η Απριλίου 2019, πλην των αυγών εµπορίου µε ημερομηνία λήξης την 29η Δεκεμβρίου 2017. 
Στα εστιατόρια του Στρατοπέδου την εν λόγω ημερομηνία σιτίσθηκαν 844 Οπλίτες. Στο τέλος του γεύµατος, είχαν παραµείνει στα εστιατόρια περίπου 20 οπλίτες, ένας από τους οποίους αναφώνησε ότι, µέσα στην σούπα υπάρχουν «σκουλήκια» δημιουργώντας αναστάτωση και ανησυχία στο λοιπό παρευρισκόμενο προσωπικό. 
Μετέβησαν επί τόπου τα αρµόδια όργανα ελέγχου του συσσιτίου, συμπεριλαμβανομένου του ιατρού και ενημερώθηκε ο Διοικητής του Συντάγματος, ο οποίος αµέσως µετά το παραπάνω περιστατικό, έδωσε τις παρακάτω εντολές: 
Να µην διατεθεί το υπόλοιπο της σούπας αλλά µέρος του δείπνου, το οποίο είχε ξεκινήσει να παρασκευάζεται. 
Να πραγματοποιηθεί από τον ιατρό του στρατοπέδου και παρουσία των αρµόδιων οργάνων μακροσκοπική εξέταση του υπολοίπου του γεύµατος, το οποίο δεν είχε καταναλωθεί. 
Κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο, ανευρέθησαν μικρά σκούρα σωματίδια (μέγεθος καρφίτσας) τα οποία εκτιµήθηκε ότι ήταν κατάλοιπα από τον πάτο του βραστήρα, τα οποία µπορεί να δημιουργήθηκαν είτε από μικρά τεµάχια κοτόπουλου που είχαν διαλυθεί στη σούπα είτε από τα μπαχαρικά. Επιπλέον στις ποσότητες κοτόπουλου και ρυζιού, που δεν είχαν χρησιµοποιηθεί για την παρασκευή του συσσιτίου, δεν εντοπίσθηκαν έντοµα, σωματίδια ή άλλες ξένες ουσίες. 
Με βάση όλες τις εκθέσεις υγειονομικών επιθεωρήσεων τους μήνες Μάιο , Ιούνιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2017, διαπιστώθηκε η τήρηση κανόνων ορθής υγειονοµικής πρακτικής, στους χώρους εναποθήκευσης-παρασκευής συσσιτίου. 
Τέλος σας διαβεβαιώνω ότι υλοποιείται ο μακροσκοπικός και μικροβιολογικός – χημικός έλεγχος των τροφίµων κατά την παραλαβή τους, σύµφωνα µε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και όταν απαιτήθηκε δεν παραλήφθηκαν εφόδια λόγω ακαταλληλότητας. 
Η ποιοτική παρασκευή συσσιτίου επιβεβαιώνεται από τα ευµενή σχόλια των Οπλιτών και των προσκεκλημένων κατά τις ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων. 
Το χρηματικό ποσό το οποίο διατίθεται από τον Π/Υ του ΓΕΣ, για την προμήθεια εφοδίων παρασκευής συσσιτίου, καθορίζεται στην ΚΥΑ 2/48579/0022/29 Ιαν 2007/ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 81/2007) και αφορά το σύνολο των Μονάδων των ΕΔ.

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
https://kranosgr.blogspot.gr/2018/01/191508-12-17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου