Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Κόντρα Αμερικανών και Ρώσων με επίκεντρο τα Javelin στην Ουκρανία…

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι η απόφαση των ΗΠΑ για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία είναι επικίνδυνη και θα ενθαρρύνει το Κίεβο να χρησιμοποιήσει στρατιωτική ισχύ στα ανατολικά της χώρας. Η αναφορά αυτή έρχεται ως απάντηση στην ανακοίνωση του State Department, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ουκρανία «ενισχυμένες αμυντικές δυνατότητες», για να αντιμετωπίσουν τους Ρωσόφωνους στα ανατολικά…

Ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων, έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 10.000 ανθρώπους και έχει οδηγήσει σε 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους εκτοπισμένους, μέσα σε τρία χρόνια.
Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι στέλνει στρατεύματα και βαριά όπλα στην περιοχή, κάτι το οποίο η Ρωσία αρνείται. Η κίνηση των ΗΠΑ να ενισχύει τη συνεισφορά σε όπλα θεωρείται βέβαιο ότι θα επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, τα νέα οπλικά που έχουν εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο, περιλαμβάνουν προηγμένους αντιαρματικούς πυραύλους τύπου Javelin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου