Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

«ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ!»: Η στοχοποίηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Στέλιου Νικητόπουλου

Οι μολότοφ στην κατάληψη “Libertaria”, το ντοκουμέντο της ΕΡΤ3 και οι ακροδεξιές απειλές
Χτες το LIFO.gr κάλυψε εκτενώς το ζήτημα της επίθεσης κουκουλοφόρων σε κτίριο της Θεσσαλονίκης και μόλις διάβασα ότι έγινε και παρέμβαση εισαγγελέα.
Δεν είχα δει όμως το βίντεο που τράβηξε η ΕΡΤ3 – που προφανώς δεν θεώρησε το χαμό που έγινε χτες στην Θεσσαλονίκη με το Συλλαλητήριο άξιο λόγου ώστε να διακόψει την Κυριακή στο Χωριό.

Βλέπουμε κουκουλοφόρους που στοχευμένα καίνε ένα κτιρίο επειδή γνωρίζουν ότι εκεί υπάρχει μια κατάληψη «αντιπάλων» τους.
(Βίντεο ντοκουμέντο  της ΕΡΤ3 από την πυρκαγιά σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη από την ομάδα “Libertaria”. Διακρίνεται το ξεκίνημα της φωτιάς και η σταματημένη  απέξω η πορεία των χρυσαυγιτών.)
Βλέποντας σήμερα αυτό το βίντεο συνειδητοποίησα το πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό που έγινε. Έτυχε εκείνη την ώρα να μην είναι στο κτίριο κανείς, όμως πώς μπορούσαν να το ξέρουν αυτοί οι… «πατριώτες»; Δεν φαίνεται να ανέβηκε κανείς τους να ψάξει πρώτα σ’ όλα τα δωμάτια.
Δεν τολμώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν υπήρχε κόσμος μέσα, αν έτρεχαν να σωθούν έξω και έπεφταν πάνω στο πλήθος των «πατριωτών», ή αν δεν τα κατάφερναν να βγουν ποτέ.

Η στοχοποίηση του Στέλιου Νικητόπουλου της ΕΡΤ3 από τους ακροδεξιούς


«Η ΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της  βρίσκοται στο επίκεντρο των επιθέσεων και  από ακροδέξιους κύκλους» διαβάζω στις Τυπολογίες. Ο Στέλιος Νικητόπουλος στοχοποιήθηκε από τα ακροδεξιά media, επειδή μετέδωσε πως “οι φασίστες κάψανε την Libertatia” σχολιάζοντας πως πρόκειται για “μαύρη ημέρα φασισμού σήμερα στη Θεσσαλονίκη”. Έγραψε ακόμη πως “πριν από το κάψιμο της Libertatia, φασίστες επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο με σύνθημα: <<Αίμα-Τιμή-Μακεδονία>>.”

ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ



Μήνυση για τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον στελεχών της σκέφτεται να κάνει η ΕΡΤ3: «Την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου προτίθεται να ζητήσει η ΕΡΤ, εναντίον ακροδεξιών ιστοσελίδων που έχουν στοχοποιήσει και δεύτερο εργαζόμενο στην ΕΡΤ3. Εκτός, από τις προκλητικές επιθέσεις εναντίον του δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου  οι ακροδεξιές ιστοσελίδες στοχοποιήσαν διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ3, Ελληνα πολίτη που έχει καταγωγή από το τρίτη χώρα. Η ΕΡΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον των συγκεκριμένων ιστοσελίδων χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που δίνει η αντιρατσιστική νομοθεσία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου