Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία από Μ. Θεοδωράκη και αρχιρασοφόρους

Του Γ. Γ.
Οντως έγινε προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία μας στο εθνικιστικό συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα. Κι αυτό το διαπιστώσαμε από όλες τις τοποθετήσεις των ομιλητών. Από την θλιβερή παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη που με ανιστόρητες αναφορές του τύπου «η Μακεδονία είναι μια, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική» και το ξέπλυμα της ναζιστικής συμμορίας από την εισαγωγή του της ομιλίας του ακόμα, προσδιορίζοντας το ακροατήριο στο οποίο απευθυνόταν: «Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι,…», μέχρι το τροπάρι του δεσπότη Δωρόθεου.


Δεν θα σχολιάσουμε την τοποθέτηση του μουσικοσυνθέτη. (Αλλωστε, τι θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερο απ' την "εικόνα" που παρακολουθήσαμε στην οποία βλέπαμε τον Μ.Θ. να μας λέει "Για την πιο επικίνδυνη μορφή φασισμού, την αριστερόστροφη" και από κάτω να τον χειροκροτούν Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης;)

Οπότε αρκούμαστε σε απόσπασμα από την δημόσια καταγγελία που του έκανε για «συνεργασία με το σύστημα, ενάντια στον λαό της Γυάρου και της Μακρονήσου, ενάντια στον λαό που ο αγώνας του σε ενέπνευσε να γράψεις τη μουσική του, ενάντια στον λαό του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, θα σε καταγγείλω ως αυτόν που στρώνει το κόκκινο χαλί στον εθνικισμό…» η απόγονος αντάρτη του ΕΛΑΣ Ιωάννα Κατσίμπα.

Τώρα για τον ψαλμό του δεσπότη Σύρου που μας είπε ότι «Η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι' αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία» και το ότι «σωρεία σεβασμιότατων μητροπολιτών έχουν σταθεί πρωτοπόροι στους αγώνες του έθνους», τι να πεί κανένας;

Να αρχίσουμε να ξαναμιλάμε για το ρόλο της ηγεσίας του παπαδαριού από την εποχή της Τουρκοκρατίας, μέχρι την «ευλογία» των στρατευμάτων του Χίτλερ απ’ τους «πατέρες» του «Αγίου» Ορους, και στην στάση της στην Απριλιανή δικτατορία; Πλεονασμός είναι νομίζουμε.

Με την ευκαιρία πάντως να θυμίσουμε ότι ο δεσπότης Σύρου, Δωρόθεος, εμφανίζεται από καταδικασμένους για εκβιασμούς και εμπόριο ναρκωτικών, στους οποίους έχει αναθέσει την διαχείριση του χρυσού από τα "τάματα" των πιστών στο "ιερό κατάστημα" της Τήνου, σαν "ο παπάς που θέλει την μίζα του", ενώ άλλος από την κλίκα με την οποία συνεργαζόταν ο αρχιρασοφόρος του αποδίδει τους χαρακτηρισμούς του "νταβατζή" αφού όλο τους ζητάει καινούργιες μίζες, ενώ κάποιος άλλος, απ' το ίδιο κύκλωμα, ο Γιάννης Στασινόπουλος, αποδίδει στον δεσπότη Δωρόθεο ότι είναι "τρελή" "μεγάλη καλιαρντή", και "ψεύτρα".
http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου