Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ποιος κάνει πιο προκλητικές πολεμοχαρείς εθνικιστικές δηλώσεις: ο Π.Καμμένος ή ο Μπουλούτ


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
Τονίζουν τα μιλιταριστικά σαιτ στην Ελλάδα:
“Θα σπάσουμε τα κόκαλα όποιου τολμήσει ν΄ανέβει στα Ίμια” δηλώνει προκλητικά ο συνεργάτης φερέφωνο του Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ! 

Ο γνωστός για τις προκλητικές του θέσεις σύμβουλος του Ερντογάν “μπαίνει στο παιχνίδι” της κλιμάκωσης που επιχειρεί η Τουρκία τα τελευταία 24ωρα με επίκεντρο τα Ίμια.

“Η Ελλάδα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας σε χειρότερη μορφή απ΄ αυτή που την νιώθουν στην Αφρίν” είπε το “παλικαράκι” του Ερντογάν!




Είχαν προηγηθεί οι επιθετικές εθνικιστικές δηλώσεις του ηγέτη των Ακροδεξιών ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στους εορτασμούς της 60ης επετείου από την ίδρυση της σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ), στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά δήλωσε:

«Οι κανόνες εμπλοκής είναι απελευθερωμένοι και ξέρουν καλά, ότι όποιος τολμήσει να ανέβει σε ελληνικό έδαφος δεν θα υπάρχει την επόμενη στιγμή. 

Δεν παίρνει πλέον ο άνεμος τις σημαίες, τις σημαίες τις υποστέλλουμε μόνο εμείς για να τις αντικαταστήσουμε όταν φθαρούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Νέο εθνικιστικό σόου στα Ίμια από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αλήθεια, ποιος εξωτερικεύει στο Αιγαίο την εσωτερική πολιτική κρίση αν όχι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πιεζόμενη από τα δεξιά για το ζήτημα "του ονόματος της Μακεδονίας", επιδιώκει να αποπροσανατολίσει από την άγρια ταξική της πολιτική, να δείξει ένα πρόσωπο αποφασιστικότητας, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις του ελληνικού κεφαλαίου σε ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα-έλεγχο Αιγαίου-Ανατολικής Μεσογείου;

Ποιος έχει πολιτικό συμφέρον από την ένταση στο Αιγαίο αν όχι οι ΑΝΕΛ και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος που αναζητά την πολιτική του επιβίωση στα λασπόνερα του μιλιταρισμού και του εθνικισμού;

"Τιμήθηκε" λοιπόν και φέτος η επέτειος των Ιμίων με τη ρίψη στεφάνου στη θάλασσα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σε αυτό το αναμενόμενο και από πριν υπολογισμένο ραντεβού του εθνικισμού και της έντασης!

Γιατί τελικά ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία είναι ο κοινός παρανομαστής του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού σε Ελλάδα και Τουρκία, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το καθεστώς Ερντογάν.  

Οι εθνικιστικές κραυγές και τα Συλλαλητήρια των ΝΑΖΙ-Εκκλησίας-Δεξιάς-Στρατιωτικών πρέπει να κουκουλώσουν τα Μνημόνια, τη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας, την κλοπή της λαϊκής κατοικίας, την επανεξόρμηση του ελληνικού κεφαλαίου εντός και εκτός συνόρων, με εξοπλισμούς και προνομιακή συμμαχία με τις ΗΠΑ.

Ο εθνικισμός είναι το προπέτασμα καπνού του Τουρκικού ολοκληρωτικού καπιταλισμού

για να επιβάλλει τα πιο άγρια αντεργατικά του σχέδια, να διαιωνίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να επιβάλλει ακόμη και με εμφύλιο πόλεμο στην Νοτιοανατολική Τουρκία, με εισβολή στην Συρία, με βάσεις στην Αφρική και Μέση Ανατολή τα Νεοοθωμανικά ιμπεριαλιστικά του οράματα.
Εμείς όμως ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ την "ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ", ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, του αυταρχισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών σε Ελλάδα και Τουρκία.
ΚΟΙΝΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Ειρήνη στο Αιγαίο εξαρτάται αποκλειστικά από την κοινή πάλη των λαών. Από τον κοινό εργατικό διεθνιστικό αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της ακραίας κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, στα τυχοδιωκτικά σχέδια τους. Ενάντια σε Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.
Η μεγαλύτερη τιμή στους νεκρούς των Ιμίων είναι να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Αρνούμενοι να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους. Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό, το ρατσισμό.

Περιφρονώντας τα καλέσματα «εθνικής ενότητας και συμφιλίωσης» κάθε διαχειριστή της αστικής πολιτικής. Παλεύοντας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις της δικής μας αστικής τάξης, που για να φτάσει να το διεκδικήσει, προηγουμένως, έχει δουλοποιήσει την εργατική της τάξη, την έχει υποτάξει και έχει απαλλοτριώσει την ταξική της συνείδηση.

Απειλώντας με μετατροπή της κρατικής σύγκρουσης σε ταξικό αγώνα για την ανατροπή του αστικού καθεστώτος εξουσίας, με στόχο την Κοινωνική Απελευθέρωση.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ-ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου