Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Μήνυμα πολέμου από την Κυβέρνηση και τον Πάνο Καμμένο- Απέναντι τους στέκει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και το Αντιπολεμικό Κίνημα!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ...

Ένα πραγματικό μήνυμα πολέμου στους λαούς της Μεσογείου και των Βαλκανίων έστειλε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού δουλοποίησε τους εργαζόμενους και έκλεψε μισθούς-εισοδήματα-συντάξεις-τα σπίτια του λαού με τα Μνημόνια και το σύνολο της αστικής πολιτικής, απαγόρευσε τις Απεργίες και έστρωσε το χαλί στους επενδυτές και τους επιχειρηματίες της πιο άγριας εκμετάλλευσης... 

Εξαγγέλλει την συνέχεια του άγριου ταξικού πολέμου και την Απειλή μετεξέλιξης του σε διακρατική σύγκρουση, αλλά και την συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα βάρβαρα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, παρέστη στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση των Ειδικών Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ και εκφώνησε βαρυσήμαντη ομιλία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για μια ακόμη φορά, με την συνδρομή του ΚΚΕ και της ΛΑΕ -που συνωστίζονται στο επικίνδυνο εθνικιστικό αστικό αφήγημα-, αλλά και ολόκληρου του αστικού πολιτικού σκηνικού, ο ηγέτης των ΑΝΕΛ, η ακροδεξιά κυβερνητική συνιστώσα, ερμηνεύει μονομερώς την κρίση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο μιλώντας για "τουρκική προκλητικότητα" και όχι για ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό που κλιμακώνεται συνεχώς από τις δύο αδίστακτες άρχουσες τάξεις του Αιγαίου.

Στην ομιλία του όμως είναι σαφές ότι διατυπώνονται οι όροι του ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ και ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΥ της ελληνικής άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο, τα στρατηγικά συμφέροντα της (ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχος θαλασσίων οδών τεράστιας σημασίας κλπ) που συνδέονται με τις βλέψεις αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού κράτους σε περιφερειακή Δύναμη και Χωροφύλακα των εργαζομένων από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή, οι προσδοκίες κερδών συγκεκριμένων τμημάτων του επιχειρηματικού κόσμου που συνδέεται με την ενέργεια, ναυτιλία, κατασκευές, πολεμική βιομηχανία!   

Για αυτά τα συμφέροντα λοιπόν η αστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο κόσμος του πλούτου που εκπροσωπεί δηλώνει αποφασισμένη να πολεμήσει!

Το τόνισε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στην ομιλία του:

Το 2018 θα είναι μία χρονιά που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γεωπολιτικά τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πολύ σύντομα η πατρίδα μας θα περάσει σε μία καινούργια εποχή. Σε μία εποχή που θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό. Πολύ σύντομα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε παραγωγό χώρα φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν θα μιλάμε μόνο για τα χωρικά ύδατα της χώρας αλλά και για την οικονομική ζώνη, η οποία επεκτείνεται αρκετά μίλια από ό,τι που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε και αλλάζουν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της ανταπόκρισης των Ενόπλων Δυνάμεων και όλων των Όπλων σε αυτή τη νέα εποχή.
Ακόμη περισσότερο, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος απαιτεί και προωθεί την στρατιωτικοποίηση του λαού, επιχειρεί να επιβάλλει την "εθνική ενότητα" προκειμένου να υπερασπιστεί τα λεγόμενα κυριαρχικά δικαιώματα, που ορίζονται αυθαίρετα από τα κρατικά συμφέροντα: 
Αλήθεια τα χωρικά ύδατα πόσα είναι και πως θα οριστούν; 
Πως είναι δυνατόν να θεωρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι ο εναέριος χώρο είναι στα 10 ν.μ. και τα χωρικά ύδατα στα 6 ν.μ.
Ο  έλεγχος του FIR είναι εναέριος ελληνικός χώρος μας λένε, κάτι που αμφισβητείται διεθνώς.
Τι θα γίνει με την υφαλοκρηπίδα, το Καστελόριζο;
Ζητήματα που πλέον γίνονται αντικείμενο προβολής Στρατιωτικής Ισχύος και απειλούν με θερμά επεισόδια και ολοκληρωτικό πολεμικό Αρμαγεδώνα! 
Ζητήματα που το ελληνικό κράτος εκτιμά ότι έχει την αεροπορική και ναυτική ισχύ να επιβάλλει τα συμφέροντα του.
Ζητήματα για τα οποία οδηγεί την νεολαία και τους εργαζόμενους στη σφαγή και ως κρέας στα κανόνια των πολεμικών τυχοδιωκτισμών τους.

Όμως ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος τόνισε ότι υπάρχει συνέχεια ανάμεσα στις ασκήσεις ΗΝΙΟΧΟΣ και της εκπαιδεύσεις με ΗΠΑ-ΕΕ-Ισραήλ, τους άξονες του πολέμου μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου, την προνομιακή συμμαχία με τις ΗΠΑ, στη φαινομενική υπεράσπιση των βραχονησίδων και την αποστολή φρεγατών σε Λίβανο-Λιβύη!
Και αυτή η συνέχεια είναι η κοινή αντίληψη και πρακτική στην αντιμετώπιση του Εσωτερικού και Εξωτερικού Εχθρού, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο κατά των προσφύγων, στην επιβολή των δογμάτων Πολέμου/Καταστολής κατά των μειονοτήτων και του κόσμου της εργασίας στην Κοζάνη και στην Αθήνα, στα Βαλκάνια, το Μάλι, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τη Μέση Ανατολή!
Ο Π.Καμμένος είπε: “το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προχώρησαν στην ανακοίνωση της ιδρύσεως της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, που ουσιαστικά θα οδηγήσει στην επιτυχία μιας ολιστικής προσέγγισης, και στην ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού και των Μονάδων, την εναρμόνιση με τα σύγχρονα συμμαχικά πρότυπα και την ανάπτυξη δυνατοτήτων προς αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας, ασύμμετρων – υβριδικών απειλών και προκειμένου να δύνανται να εκτελούν με επιτυχία όλα τα επιχειρησιακά έργα που απορρέουν από την αποστολή τους.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΙΜΙΑ, ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ, ΦΡΕΓΑΤΑ ΛΗΜΝΟΣ: Υπογραφές Φαντάρων από 32 Μονάδες ενάντια στους Βρώμικους Πολέμους

Ψήφισμα και κείμενο Υπογραφών φαντάρων που Αρνούνται να Συμμετάσχουν στους Βρώμικους Πολέμους τους
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια ΑΡΝΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στους ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ τους σε όλες τις μονάδες του Ελληνικού Στρατού, με την οποία καλεί τους συναδέλφους στρατιώτες να Υπογράψουν και Στηρίξουν με κάθε τρόπο.
Ένα κάλεσμα αγώνα που απευθύνεται συνολικά στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία που δέχεται νέα ταξική επίθεση από τα Πολυνομοσχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την οποία ανακοινώνουν την κατάργηση της Απεργίας, Κοινωνικών Επιδομάτων και την κλοπή της εργατικής οικίας, ενώ ταυτόχρονα διαπραγματεύονται νέες αγορές όπλων αξίας 5,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ με Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες, με τους Έλληνες εμπόρους-βιομηχάνους του πολεμικού ολέθρου να διεκδικούν μερίδιο από τη λεία. 

ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα νέα είναι δυσάρεστα, μας εξοργίζουν. Η φρεγάτα Λήμνος έχει βγει καιρό τώρα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και κόβει βόλτες σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Το Υπουργείο Άμυνας αφού έστειλε τους ναύτες της Φ.Γ ΛΗΜΝΟΣ στο Λίβανο αναβαθμίζοντας την πολεμική της παρουσία, συμμετέχοντας σε μια αποστολή ΕΜΠΑΡΓΚΟ που εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του Ισραήλ, με επίκεντρο την αντιπαράθεση του με Λίβανο-Κατεχόμενη Παλαιστίνη για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα, που εποφθαλμιά και η Energean oil &gas (εταιρεία ελληνικών συμφερόντων).
Τώρα σπεύδουν να συνεργαστούν με τις ιταλικές φρεγάτες που προστατεύουν τα πλωτά γεωτρύπανα της ιταλικής εταιρίας ΕΝΙ που ενεργούν στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει ρόλο χωροφύλακα, κάνει συμμαχίες προωθεί τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών και γενικότερα της ελληνικής αστικής τάξης.
Πολλά μπορούν να ειπωθούν για παιχνίδια γεωστρατηγικής, για εμάς όμως το πιο σημαντικό είναι ότι δεκάδες συνάδελφοι, δεκάδες ναύτες που υπηρετούν τη θητεία τους βρίσκονται πάνω στο πλοίο. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έφεδροι στρατεύσιμοι βρίσκονται τόσο κοντά σε ‘εμπόλεμη ζώνη’. Δεν είναι μυστικό εξάλλου ότι αποτελεί ένα από τα πιο εύφλεκτα σημεία στον πλανήτη. Ένα σταυροδρόμι που συναντώνται τα στρατηγικά συμφέροντα μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ενεργειακών κολοσσών, με τις αντιθέσεις τοπικών δυνάμεων, οι οποίες κλιμακώνουν τον ανταγωνισμό τους, επιδιώκοντας την κατοχύρωση ΑΟΖ, την εξασφάλιση-εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, τον έλεγχο θαλάσσιων-ενεργειακών δρόμων τεράστιας σημασίας. Σ Αραβία και Ισραήλ μάλιστα επιδιώκουν σε κάθε ευκαιρία πολεμική κλιμάκωση σε Υεμένη, Παλαιστίνη και όχι μόνο.
Οι διακηρύξεις για μια πολυεπίπεδη και πιο φιλειρηνική εξωτερική πολιτική τελειώνουν οριστικά. Πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της Ανατολικής Μεσογείου, παρέα με τα χιλιάδες πτώματα των προσφύγων για τα οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ό ίδιος πολιτικός ρεαλισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλευρό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ο ίδιος κυνισμός για την προστασία και την ανάπτυξη των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης. 
Για αυτό προχωρούν σε εξοπλισμούς 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
Για αυτό προσλαμβάνουν χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες. 
Για αυτό Αναδιοργανώνουν τον Στρατό και στέλνουν τους φαντάρους από την πρώτη μέρα στην "πρώτη γραμμή".
Για αυτό προωθούν την Στρατιωτικοποίηση του λαού μας με την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ.
Για αυτό ενσωματώνουν τις στρατιωτικές οργανώσεις των φασιστών
Όχι η ελληνική στρατιωτική εμπλοκή δεν είναι ένα αναγκαίο κακό είναι μια διπλή συμφορά για τη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας. Είναι ντροπή για την αντιπολεμική παράδοση που έχει τουλάχιστον η αριστερά στον τόπο μας, είναι συμμετοχή στο έγκλημα, στις επεμβάσεις, στη βίαιη αναδιανομή συμφερόντων που προκαλεί πολλαπλές συμφορές στους λαούς της περιοχής. Είναι όμως και υποταγή στα συμφέροντα των εφοπλιστών και της ελληνικής πλουτοκρατίας, είναι λιτότητα και μνημόνια για να βγουν οι εξοπλισμοί και οι στρατιωτικές δαπάνες, είναι αναλώσιμο προσωπικό, μισθοφόροι και έφεδροι, που καλείται να βγει στην πρώτη γραμμή σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός του. 
Παράλληλα για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ. Ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο, εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, προετοιμάζουν τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αυτή είναι η ουσία της προνομιακής συμμαχίας του ελληνικού κράτους με τις ΗΠΑ και των Αξόνων του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου: η επιβολή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων με τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Αφρική.
Αυτά είναι τα λεγόμενα εθνική συμφέροντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλων των αστικών κομμάτων και του κόσμου του πλούτου που εξυπηρετεί το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού τους και ο Στρατός τους.

Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα παρόν και μέλλον βαθιάς εκμετάλλευσης επιχειρούν να μας τσουβαλιάσουν στην "εθνική ενότητα "τους.

Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα, η ανάγκη της εργατικής τάξης επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και η ιμπεριαλιστική αποστολή της Φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ, να εκτεθεί το Αξιόμαχο του ελληνικού στρατού για να μην κάνει την νεολαία κρέας στα κανόνια τους, να Ακυρωθούν οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να μπει ταξικός εργατικός διεθνιστικός φραγμός στον εντεινόμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για την κυριαρχία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η Φρεγάτα ‘ΛΗΜΝΟΣ’ και άσκηση ‘ΗΝΙΟΧΟΣ’ έχουν κοινό παρονομαστή, την αξιοποίηση του στρατού στις επιθετικές επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης. 

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως “εμείς που ήρθαμε υποχρεωτικά στον στρατό σας και μας εκμεταλλεύεστε με τον πιο ακραίο τρόπο οικονομικά και εργασιακά, δεν θα εφαρμόσουμε τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Δεν θα στρέψουμε το όπλο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους γονείς και φίλους μας, τους πρόσφυγες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς, δεν θα υποστηρίξουμε ένοπλα τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Δεν τσιμπάμε στα ψίχουλα, κανένα ποσό δε θα μας κάνει μισθοφόρους, ψάξτε αλλού για πρόθυμους. Αντίθετα απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα μέσα και έξω από το στρατό για να μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου. Κανένα λιμάνι, κανένα αεροδρόμιο, κανένα πλοίο, κανένα αεροπλάνο στους σχεδιασμούς των φονιάδων. Καμία υπηρεσία για την τεχνική υποστήριξή τους και για τον ανεφοδιασμό τους. Δεν συμμετέχουμε στην εκπαίδευση και τις ασκήσεις που οργανώνονται από το ΝΑΤΟ. Δεν είμαστε η οπισθοφυλακή τους.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Βραχονησίδες-Πετρέλαια, τις Επενδύσεις και το Ζωτικό Χώρο τους

Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Μέση Ανατολή ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Το κείμενο υπογράφουν φαντάροι από τις εξής μονάδες:

ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑΣ
ΚΕΠΒ
ΚΕΤΘ
124 ΠΒΕ
ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΚΕΝ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΠΔ ΘΗΒΑΣ
ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ
ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

583 ΤΑΓΜΑ ΠΡΟΚΑΛΥΨΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ.

285 Μ/Κ ΤΠ (ΑΤΣΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ)

96 ΤΕ ΚΑΙ ΜΕΘ
34η ΕΜΑ(ΑΣΣΗΡΟ ΘΕΣ/ΚΗ)
117 Α/Κ ΜΜΠ.
79 ΤΕ ΣΑΜΟΥ
79 ΤΜΧΕΘ Σάμου
ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα
Λέσχη Αξιωματικών Διδυμοτείχου
ΕΛΔΥΚ
156 A/K MMΠ
211 EMA
216 KIXNE.
101 A/K MMΠ
98 AΔTE (ΣTΔO KYPIAZH)

98 TMXEΘ
475 ΤΔΒΕΘ
128 ΣΕΤΗ - 128 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ.

543 ΤΕ Κω:

156 Α/Κ ΜΜΠ – Αλεξανδρούπολης 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου