Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ανάγκη Επίλυσης του Κυπριακού...

ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος ότι είμαστε στρατηγικοί εταίροι με τις ΗΠΑ και άλλα παρόμοια που έλεγε προεκλογικά ο Αναστασιάδης.
Χάσμα απόψεων υπήρξε χθες στο συμβούλιο αρχηγών, δήλωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ. Φαίνεται, είπε ότι δεν πήραμε μαθήματα από το παρελθόν. Τόνισε ότι με άλυτο το κυπριακό δεν πρόκειται να λυθεί το θέμα του φυσικού πλούτου. Σημείωσε παράλληλα ότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένα μικρό δείγμα του τι θα ακολουθήσει αν το κυπριακό παραμένει άλυτο. Αυτό, υπέδειξε, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε οποιαδήποτε λύση.
Κληθείς να σχολιάσει το ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε επιστολή στον Γ.Γ. του ΟΗΕ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Άντρος Κυπριανού υπογράμμισε πως αν ο Νίκος Αναστασιάδης συνεχίσει στην ίδια γραμμή που ακολουθεί μετά το Κραν Μοντάνα, δεν πρόκειται να ξεκινήσουν ξανά συνομιλίες. Κι αυτό, πρόσθεσε, το έκανε ξεκάθαρο ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Προειδοποίησε παράλληλα πως αν ο πρόεδρος στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. κάνει τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει, η Κύπρος θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για τις δηλώσεις της, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, ότι θωράκισε την ΑΟΖ με τις συνεργασίες που έκανε, ότι είμαστε στρατηγικοί εταίροι με τις ΗΠΑ και άλλα παρόμοια.

Σήμερα, ανέφερε, δυστυχώς όλα αυτά κατάρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Κατέρρευσε επίσης, πρόσθεσε, και ο μύθος της νέας στρατηγικής. Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ υπογράμμισε ότι με τα συνθήματα δεν κτίζονται πολιτικές.

Ο Άντρος Κυπριανού επισήμανε ότι η στάση της Τουρκίας είναι απαράδεκτα προκλητική και οι στόχοι της δεν γίνονται αποδεκτοί. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις από τα κατεχόμενα ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι για τα θέματα αυτά αποφασίζει η Κυπριακή Δημοκρατία.



Σημείωσε επίσης ότι το θέμα των φυσικών πόρων και η διαχείριση των οικονομικών κερδών, έχει λυθεί με τη σύγκλιση Χριστόφια-Ταλάτ. Πρέπει, σημείωσε, όλοι να επικεντρωθούμε στην προσπάθεια λύσης του κυπριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου