Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι “η Τουρκία δεν κλαίει όταν χάνει ένα στρατιώτη της”. Κλαίει η οικογένειά του όμως.Και εξοργίζεται.


Έντεκα νεκροί κι έντεκα τραυματίες σε λίγες ώρες. Η χθεσινή ημέρα ήταν η πιο αιματηρή για τις τουρκικές ΕΔ στην Συρία. Χωρίς να γνωρίζουμε αν λένε κι όλη την αλήθεια για τις απώλειες που έχουν.
Βαρύ το τίμημα για το καθεστώς Ερντογάν στο Αφρίν και όσο εξακολουθούν και συσσωρεύονται οι νεκροί, όσο και να ελέγχει το τουρκικό κράτος στο εσωτερικό, όσο δεν επιτυγχάνονται οι πολιτικοί στόχοι της στρατιωτικής ενέργειας, κινδυνεύει να υποστεί πολιτική πανωλεθρία, ενώ πλησιάζουν και εκλογές.
Σήμερα ήταν μια από τις πλέον αιματηρές ημέρες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς στον – επίσημο τουλάχιστον – κατάλογο των απωλειών προστέθηκαν άλλοι πέντε Τούρκοι στρατιώτες. Η αύξηση των νεκρών κάνει την αναφορά στο αναπόφευκτο των απωλειών να μοιάζει στα αυτιά του μέσου Τούρκου ιδιαίτερα κυνική.

Το DP έχει ήδη αναφερθεί στο ενδεχόμενο η Συρία να αποδειχτεί «τουρκικό Βιετνάμ», όσο κι αν μοιάζει με υπερβολή, δεδομένης της διαφοράς στρατιωτικής ισχύος ανάμεσα στους αντιμαχόμενους. Όμως, το να… ποζάρει συνεχώς δίπλα σε φέρετρα και να κυκλοφορούν βίντεο από καταστροφές στρατιωτικών μέσων του δήθεν αήττητου τουρκικού στρατού, κάνει μεγάλη ζημιά και ασκεί μεγάλη πίεση στην ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου