Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Είναι το νέο σύστημα Κατάταξης των Φαντάρων: ΠΟΛΕΜΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ


Επιχειρεί να συντρίψει τα δικαιώματα των φαντάρων το νέο σύστημα Κατάταξης
Με την υπόκρουση των εθνικιστικών και πολεμικών ιαχών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το στρατιωτικό κατεστημένο θεωρούν ότι βρήκαν την ευκαιρία να τσακίσουν τα δικαιώματα των φαντάρων και να επιβάλλουν ένα από τα πιο αντιδραστικά σχέδια του αστικού κατεστημένου, την αποστολή των συναδέλφων στρατιωτών από την πρώτη στιγμή στην Παραμεθόριο.
Μας λένε ότι μας κάνουν και τη χάρη με το να διατηρούν το 9μηνο της θητείας, καθώς η Στρατιωτικοποίηση που προωθούν απαιτεί Αύξηση της θητείας και πολύ περισσότερους μήνες στην χακί Σκλαβιά!  
Ο νέος τρόπος Κατάταξης με την πρόφαση της "οικονομίας", αποτελεί αποφασιστικό κρίκο στην Αντιδραστική Αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην προοπτική του Στρατού που θα επιβάλλει τα δόγματα Πολέμου/Καταστολής από τα Βαλκάνια (για αυτό περισσότερος Στρατός σε Ήπειρο, Κιλκίς, Σέρρες, Λιτόχωρο κλπ) έως την Ανατολική Μεσόγειο-Αφρική-Μέση Ανατολή. 
Είναι ο Ελληνικός Στρατός που συμμετέχει σε πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (Κόσοβο, Μάλι, Λιβύη, Λίβανος, Αφγανιστάν κλπ), που αναλαμβάνει ρόλο Χωροφύλακα, κάνει τρομοκρατικούς πολέμους και αντιμετωπίζει ασύμμετρες απειλές (πρόσφυγες, κοινωνικά κινήματα κλπ), αλλά ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του αστικού κόσμου: ΑΟΖ σε Ιόνιο-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, ενεργειακά κοιτάσματα!     
   
Βέβαια, οι ίδιοι οι καραβανάδες που απαιτούν περισσότερο στρατό για να μην υπάρχουν ελλείψεις στην παραμεθόριο κρύβουν δύο ζητήματα:
Α. το 100% της επάνδρωσης που απαιτούν δεν είναι σύμφωνα με τα υπηρεσιακά σχέδια η επάνδρωση των μονάδων σε καιρό Ειρήνης, αλλά είναι ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ!
Δηλαδή το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ ομολογούν ότι ετοιμάζονται για Πόλεμο προκειμένου να επεκταθεί το Ελληνικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Λάτση-Βαρδινογιάννη-Energean-MOBIL-TOTAL-ENI!
Β. την ίδια ώρα που οδύρονται για την έλλειψη φαντάρων που βεβαίως δεν είναι αλήθεια, ταυτόχρονα έχουν χιλιάδες φαντάρους ως ΥΠΗΡΕΤΕΣ τους σε Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν Δωρεάν Διακοπές. Δηλαδή, οι Υπουργοί Άμυνας Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Βίτσας διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των στρατιωτικών στην πλάτη των απλήρωτων Δούλων του Ελληνικού Στρατού, δηλαδή τους φαντάρους.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει το νέο σύστημα Κατάταξης. Την βίαιη επίθεση που κάνουν στα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

1. ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ-ΚΟΒΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ
Με το παλιό σύστημα κατάταξης παρέμεινες 4 τέσσερις βδομάδες στο ΚΕΝ και μετά ελάμβανες 5ημερη Άδεια Ορκωμοσίας. Μάλιστα, αν θα πήγαινες στην Κύπρο-ΕΛΔΥΚ, σου έδιναν επιπλέον πέντε (5) μέρες άδεια.
Τώρα, αμέσως μετά το 3ημερο στο νέο Κέντρο Κατάταξης θα σε στέλνουν στη μονάδα.  
Επίσης, με το παλιό σύστημα κατάταξης, όταν πήγαινες μετάθεση στη μονάδα είχες μια Βδομάδα Προσαρμογής. Τώρα, την Καταργούν!
Τέλος, το ΓΕΣ δεν ανακοινώνει ποιος θα είναι ο νέος τρόπος ορκωμοσίας. Θα ορκίζεσαι στη μονάδα και θα σου δίνουν άδεια ορκωμοσίας ή θα λαμβάνεις την πρώτη άδεια σου στο δίμηνο;
Είναι σοβαρά ερωτήματα που κάνουν οι φαντάροι, γιατί αν ισχύσει το πρώτο σενάριο ο Στρατός δρα κανονικά ως Πρακτορείο Εκδόσεως Εισιτηρίων για τις ναυτιλιακές-αεροπορικές εταιρείες και τα ΚΤΕΛ, αναγκάζοντας τους φαντάρους σε ένα μεγάλο έξοδο που αντιστοιχεί σε ένα ακόμη μακρινό ταξίδι.
Ας φανταστούμε έναν φαντάρο από την Πάτρα που θα καταταγεί Μυτιλήνη, ενώ προηγουμένως πήγαινε Μεσολόγγι σε τι τεράστια έξοδα υποβάλλεται!

2. ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΑΚΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΟ ΑΘΛΙΕΣ
Θα μας φάει η βρώμα και η τσαπατσουλιά.
Ας φανταστούμε τι έχει να γίνει σε μονάδες τις παραμεθορίου, που μετά από άγνωστο χρονικό διάστημα ανοίγουν πανβρώμικους θαλάμους για να υποδεχτούν τόσο επιπλέον κόσμο.
Αν στα ΚΕΝ, που το καθένα "είχε φάει" 50 καταγγελίες από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και είχε αναγκάσει τους Αρχηγούς ΓΕΣ να παρεμβαίνουν προσωπικά για να φροντίσουν τη βελτίωση των συνθηκών, και παρ΄ όλα αυτά τάιζαν τους φαντάρους σκουλήκια (Μεσολόγγι, Αυλώνα κλπ), η βρωμιά ήταν κυρίαρχη (Ναύπλιο), οι κοριοί παντού (ΚΕΠΒ), φαντάσου τώρα τι έχει να γίνει στην παραμεθόριο!
      
3. ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ
Με το νέο σύστημα κατάταξης, το Υπουργείο Άμυνας μας ανακοινώνει ότι επιδιώκει μια πολύ πιο πολεμική θητεία και επιδίωξη του είναι η ένταση του Αξιόμαχου.
Ας θέσουμε όμως ορισμένα ερωτήματα:
Έχουν αναλογιστεί τον κίνδυνο να καταγράψουμε Αύξηση των Αυτοκτονιών και των Ατυχημάτων;
Καταρχήν, το ΓΕΣ επαναφέρει και ενταντικοποιεί το μοντέλο διάκρισης των φαντάρων Παλιός-Νέος.
Στα ΚΕΝ η κατάσταση για τους Νεοσύλλεκτους φαντάρους ήταν πιο ανθρώπινη, καθώς δύναμη των φαντάρων ήταν Ομογενοποιημένη.
Τώρα, τόσο στα Κέντρα Κατάταξης, όσο και στις μονάδας ο ρόλος και η δράση του παλιού φαντάρου πολλαπλασιάζεται, επομένως και η βαναυσότητα του απέναντι στις νέες Σειρές Κατάταξης.
Τέλος, όσο πιο σύντονα και βίαια οι φαντάροι θα έρχονται σε επαφή με τα όπλα και θα εμπλέκονται σε Ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Ελπίζουμε να μην γίνουμε "μάντεις κακών" αλλά το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.
Γεμίζουν Έβρο και νησιά με φαντάρους που μαζί με τους Κατοίκους της Παραμεθορίου θα είναι οι ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ μέσα στις πρώτες ώρες μιας γενικευμένης Ελληνοτουρκικής Σύρραξης.

4. ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ, ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ
Ο Ελληνικός Στρατός γίνεται ακόμη περισσότερο ένα Εργοστάσιο με Δωρεάν Δούλους τους φαντάρους.
Ο Ελληνικός Στρατός γίνεται ακόμη πιο ΤΑΞΙΚΟΣ.
Με βάση τις γνώσεις και την εργασιακή εμπειρία που εν πολλοίς σου έχει εξασφαλίσει η ταξική σου προέλευση γίνεται ένα Διαχωρισμός των φαντάρων ανάλογα την ειδικότητα που αναλαμβάνουν.
Γίνεται επομένως μια πρώτη Διάκριση ανάμεσα στους μορφωμένους που αναλαμβάνουν ειδικούς ρόλους (στρατιώτες γιατροί  που θα κάνουν το Αγροτικό τους, Δικηγόροι, Πολιτικοί Μηχανικοί και Αρχιτόκτονες-Τοπογράφοι για τη ΜΟΜΑ κλπ) και η μεγάλη πλειοψηφία των φαντάρων χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση που θα είναι οι Σκοπάνθρωποι και Αγγαρειομάχοι, οι οικοδόμοι των οικιών των Στρατιωτικών, τα γκαρσόνια στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις!
Είναι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ακροδεξιοί ΑΝΕΛ που κάνουν πράξη τους πιο εκμεταλλευτικούς σχεδιασμούς των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του στρατιωτικού κατεστημένου.   

5. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ-"ΑΠΛΩΝΟΥΝ" ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο.
Η κυβέρνηση όχι μόνο επιχειρεί να περιορίσει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνικών για το κλείσιμο των ΚΕΝ προβάλλοντας το φόβο Θερμού επεισοδίου και ελληνοτουρκικού πολέμου, αλλά ¨απλώνει" το πελατειακό κράτος στην παραμεθόριο τάζοντας στα τοπικά οικονομικά συμφέροντα ότι τους φέρνει περισσότερους φαντάρους και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για οικονομική εκμετάλλευση.
Ταυτόχρονα τάζει ότι η Πελοπόννησος θα μετατραπεί σε μια τεράστια Νατοϊκή βάση και κέντρο Διεθνούς Εκπαίδευσης των Μισθοφόρων του Θανάτου και του Πολέμου. 
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ

για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου