Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Μια ακόμη ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Καμμένος- Βίτσας έστειλαν στρατεύσιμους ναύτες στο Λίβανο!


Σήμερα, Δευτέρα 05/02/2018, τα ΜΜΕ παρουσιάζουν την παρακάτω είδηση:

"Επίσκεψη στο Λίβανο από τον ΥΕΘΑ όπου βρίσκεται και η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λίβανο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου Στρατηγό Michel Aoun, τον Πρωθυπουργό Saad Hariri, τον Πρόεδρο της Βουλής Nabih Mostapha Berry και τον Υπουργό Άμυνας Yaacoub Riad El Sarraf.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» που βρίσκεται εν όρμω λιμένα Βηρυτού στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην επιχείρηση «UNIFIL».

Την αποστολή της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ είχε αποκαλύψει ΜΟΝΟ το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Στα ερωτήματα που θέσαμε ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ το Υπουργείο Άμυνας!
Γράφαμε:
Ο Λίβανος είναι ο τελικός προορισμός για τη Φρεγάτα ΛΗΜΝΟ που ξεκίνησε σήμερα 10/01/2018, το ταξίδι της διάρκειας 30-35 ημερών, κατάμεστη με δεκάδες στρατεύσιμους ναύτες που εξαγοράστηκαν με εκατοντάδες ευρώ αμοιβή (καθημερινά αντίτιμο από 18 ευρώ -όταν πιάνουν λιμάνι- μέχρι 30 ευρώ όταν βρίσκονται σε ανοικτή θάλασσα).
Ουσιαστικά οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας εκμεταλλεύονται την ανεργία, τη φτώχεια και ανέχεια που προκαλούν οι ταξικές τους πολιτικές για να μετατρέψουν τους ναύτες σε Μισθοφόρους! Για να επιρρίψει στην "εθελοντική τους συμμετοχή " των ναυτών  την οποία ευθύνη, αφού το πλοίο ενδέχεται να εμπλακεί σε πολεμικές καταστάσεις.
Γιατί η Φ/Γ Λήμνος "βγαίνει" από τα ελληνικά χωρικά ύδατα για να συμμετάσχει σε μια Νατοϊκή επιχείριση με πρόσχημα την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ελληνικού κράτους και της ανάληψης ρόλου Χωροφύλακα από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου!
Γιατί εκεί είναι ο τελικός προορισμός της αποστολής, η Ανατολική Μεσόγειος και τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου, η πιο εύφλεκτη περιοχή του πλανήτη, σύμφωνα με έγκριτους αναλυτές.
Ένα σταυροδρόμι που συναντώνται τα στρατηγικά συμφέροντα μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ενεργειακών κολοσσών, με τις αντιθέσεις τοπικών δυνάμεων, οι οποίες  κλιμακώνουν τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό τους, επιδιώκοντας την κατοχύρωση ΑΟΖ, την εξασφάλιση-εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, τον έλεγχο θαλάσσιων-ενεργειακών δρόμων τεράστιας σημασίας.
Η πολεμική προετοιμασία, οι εξοπλισμοί, οι προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, οι Άξονες του πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου, οι επιδιώξεις του Τουρκικού κράτους, αποκαλύπτουν την πρόθεση τους να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων ακόμη και με στρατιωτική σύγκρουση! 
Επικίνδυνα για τους λαούς σενάρια που συνδέονται-αλληλοδιαπλέκονται επίσης με τους σχεδιασμούς επανασχεδιασμού του χάρτη της περιοχής μέσω νέων πολέμων, για τους οποίους δεν κρύβουν τις προθέσεις τους τα κράτη του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας. Η σφαγή του λαού της Υεμένης, η παράταση της ολέθριας σύγκρουσης στην Συρία, η νέα ένταση στην Παλαιστίνη που ακολούθησε τις προκλητικές αμερικανικές κινήσεις στην Ιερουσαλήμ, η εσωτερική διαμάχη στο Ιράν που τροφοδοτείται ποικιλοτρόπως από τις διεθνείς εξελίξεις, η αναβάθμιση και στρατιωτική δράση των ΗΠΑ-Ρωσίας-Τουρκίας που "κτίζουν" επιπλέον βάσεις και μοιράζουν ζώνες επιρροής, αποτελούν ψηφίδες σε αυτό το παζλ των ανταγωνισμών, των πολέμων, του αίματος και της προσφυγιάς!
Σε αυτό το περιβάλλουν στέλνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ.
Είναι ενδεικτικό ότι ούτε το Υπουργείο Άμυνας, ούτε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχει απαντήσει στα ερωτήματα που θέσαμε με δημόσιες παρεμβάσεις μας:
Τους ρωτάμε λοιπόν ξανά:


Πρόκειται για αναβαθμισμένη πολεμική συμμετοχή με την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ στην Επιχείρηση UNIFIL;


Στο όνομα της απαγόρευσης επανεξοπλισμού της «Χεζμπολάχ» στο Λίβανο, δημιουργήθηκε μια διεθνής Ναυτική Δύναμη, η οποία εκτελεί περιπολίες και έλεγχο στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο έξω από τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου.


Αποστολή της η εκτέλεση Επιχειρήσεων Θαλασσίου Ελέγχου, με σκοπό την απαγόρευση διακίνησης παράνομου οπλισμού και συναφών υλικών προς τον Λίβανο, σε συνεργασία με τις λιβανέζικες αρχές. Από 18/9/2006 μέχρι 15/10/2006 συγκροτήθηκε μια προσωρινή Ναυτική Δύναμη υπό τον έλεγχο του Ιταλικού ΠΝ (Ιnitial Μaritime Task Force 425). Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε από την αρχή της συγκρότησης αυτής της δύναμης με μία φρεγάτα. Στη συνέχεια, από τις 20/4/2007 διατέθηκε, επιπλέον της φρεγάτας, μία πυραυλάκατος, προς ενίσχυση της ονομαζόμενης πλέον MARITIME TASK FORCE. Από τις 20/12/2008 η Ελλάδα συνεχίζει τη συμμετοχή στην επιχείρηση με μια πυραυλάκατο ή μία κανονιοφόρο. 


Τώρα στέλνεται η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, στην οποία υπάρχουν ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών που εκτός των άλλων παίζουν κρίσιμο ρόλο σε επιχειρήσεις εκκένωσης εμπόλεμων περιοχών...


Θυμίζουμε ότι το Ισραήλ απειλεί όλο και περισσότερο με κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Αναφερόμενος, ο Ισραηλινός υπουργός πληροφοριών Yisrael Katz στον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου, όταν το Ισραήλ πολέμησε κατά της Χεζμπολάχ το 2006, δήλωσε: 
«Αυτό που συνέβη το 2006 θα είναι ένα πικνίκ σε σύγκριση με αυτό που μπορούμε να κάνουμε ..
«Θυμάμαι ότι ένας υπουργός της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι θα στείλει τη Χεζμπολάχ πίσω στις σπηλιές της στο νότιο Λίβανο.
Σας λέω όμως ότι θα επιστρέψουμε τον Λίβανο στην λίθινη εποχή". 
Σε κάθε περίπτωση για τη συμμετοχή στην UNIFIL, επισήμως είναι σε ετοιμότητα 164 στελέχη, εκ των οποίων τα 120 είναι σε ετοιμότητα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Από πλευράς μέσων, στον ίδιο Ναύσταθμο είναι σε ετοιμότητα μια τορπιλάκατος ή κανονιοφόρος και ένα αρματαγωγό.
Μάλιστα οι πολεμικές προετοιμασίες στη Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ είναι τόσο έντονες ώστε η διοίκηση του πλοίου είπε στους ναύτες της Δ’ΕΣΣΟ του 2017 (που μπήκε το Νοέμβρη) ότι μόνο αυτοί δε δικαιούνται εορταστική άδεια Χριστουγέννων. Θα λειτουργούν με “προσαρμοσμένο” ωράριο, δηλαδή τις μέρες που θα είναι εξοδούχοι θα φεύγουν λίγο πιο νωρίς. 

Δε θα θυσιαστούν τα δικαιώματα και οι ζωές των στρατευμένων ούτε για την πολεμοκαπηλεία της κυβέρνησης ούτε για τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ.
Βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Άξονας των κρατών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ σημαίνει Πόλεμο και Επεμβάσεις!
Ένα στοιχείο όμως τα ενώνει όλα:
Πιόνια στα σχεδία τους που εκφράζει το ταξίδι της φρεγάτας είναι οι φαντάροι και τα στελέχη που θα την επανδρώσουν σε αυτό το ταξίδι.
Είναι πιόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της αντιπολίτευσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, του καθηγητικού-στρατιωτικού-δημοσιογραφικού κατεστημένου που απαιτεί άμεση πολεμική εμπλοκή σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, ακόμη και αν υπάρχει το ενδεχόμενο Απώλειας Ζωών!

Η θέση του δικτύου Σπάρτακος είναι ξεκάθαρη:
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.

Καλούμε τους συναδέλφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να ΑΡΝΗΘΕΙ την συμμετοχή του στους νέους βρώμικους πολέμους της ελληνικής κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. 

Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως “εμείς που ήρθαμε υποχρεωτικά στον στρατό σας και μας εκμεταλλευόσαστε με τον πιο ακραίο τρόπο οικονομικά και εργασιακά, δεν θα εφαρμόσουμε τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Δεν θα στρέψουμε το όπλο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους γονείς και φίλους μας, τους πρόσφυγες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς, δεν θα υποστηρίξουμε ένοπλα τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να ανατραπούν οι Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Φαντάρων.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου