Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Ξανά επιθέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στη Γάζα

Το Ισραήλ εξαπέλυσε απόψε αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της Χαμάς στη Γάζα, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα.

Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά που σημειώνονται στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς, μετά το τέλος του πολέμου το καλοκαίρι του 2014.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε 6 «στρατιωτικούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Από την πλευρά τους πηγές από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφεραν ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε απόψε τρεις βάσεις της Χαμάς στα ανατολικά της πόλης της Γάζας. Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, επισημαίνουν ιατρικές πηγές των Παλαιστινίων.

Νωρίτερα σήμερα, τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο «σοβαρά», σε μια έκρηξη που σημειώθηκε όταν πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός ενώ διέρχονταν με το όχημά τους, κατά τη διάρκεια περιπολίας, από περιοχή πλησίον των συνόρων μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, έγινε γνωστό από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Αμέσως, ο στρατός του Ισραήλ απάντησε και ισραηλινό τεθωρακισμένο άνοιξε πυρ σε παρατηρητήριο σε κοντινή απόσταση από το σημείο της έκρηξης, ανατολικά της Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία για τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, χαρακτήρισε το περιστατικό «σοβαρό».

«Θα απαντήσουμε καταλλήλως» προειδοποίησε σε ένα δελτίο τύπου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κονρίκους είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «μια ομάδα αλητών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αναφερόμενος σε ομάδες σαλαφιστών που βρίσκονται στη Γάζα.

Όμως, «κατά την άποψή μας, η Χαμάς ευθύνεται» καθώς επιτρέπει να πραγματοποιούνται διαδηλώσεις στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εκρηκτικός μηχανισμός που προκάλεσε την έκρηξη είχε τοποθετηθεί μία ημέρα πριν, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης.
ΠΗΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου