Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Επικίνδυνες εθνικιστικές προκλήσεις από το Πολεμικό Ναυτικό: σήκωσαν Βυζαντινή σημαία σε πλοίο που διέρχονταν στο Καραμπουρούν της περιοχής της Σμύρνης


Με γραμμή Ναζιστικής Χρυσής Αυγής και με την αισχρή αντίληψη του Φασιστικού ΣΤΟΧΟΥ, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό προκάλεσε ένα ακόμη επεισόδιο στον επικίνδυνο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.
Όπως γράφουν πανηγυρίζοντας τα φασιστικά και μιλιταριστικά σαιτ, «μήνυμα από τον Έλληνα ΑΓΕΕΘΑ ήταν προφανώς η ανάρτηση της ένδοξης βυζαντινής αυτοκρατορίας πάνω στην Κανονιοφόρος ΜΑΧΗΤΗΣ που διέρχονταν κοντά στο Καραμπουρούν της περιοχής της Σμύρνης και δίπλα της διέρχονταν τουρκικά πολεμικά πλοία".
Ο τουρκικός τύπος ανέφερε μάλιστα ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο με την βυζαντινή σημαία πλησίασε κοντά στο Karaburun και προσπάθησε να παρενοχλήσει τουρκικά πολεμικά πλοία.
«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν την στρατιωτική επιχείρηση « κλαδί ελιάς» με στόχο την εξουδετέρωση των κουρδικών τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο χωρίς να γνωρίζει την κατάληξη», αναφέρει τουρκική εφημερίδα απειλώντας την Ελλάδα με αυτά που «παθαίνουν» οι Κούρδοι στην Β.Συρία.

Το τελευταίο επεισόδιο, ακολουθεί τις επιθετικές κινήσεις ανάμεσα στα δύο κράτη, τις εμπρηστικές δηλώσεις των δύο κυβερνήσεων που βεβαίως ξέρουν να παίζουν καλά τα χαρτί του εθνικισμού εναντίον του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία.
Να Αλληλοϋποστηρίζονται στην επιβολή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού είτε με το Κοράνι, είτε με το Ευαγγέλιο και να δρουν από κοινού στο ΝΑΤΟ, τόσο στο πλαίσιο του Πολέμου κατά των Προσφύγων, όσο και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Το συγκεκριμένο όμως επεισόδιο έχει και μια άλλη διάσταση που αποκαλύπτει τον τρόπο που λειτουργεί η προπαγάνδα, το πως χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Άμυνας για να παραπλανήσει τον λαό μας.
Η είδηση για τη "βυζαντινή σημαία" βγαίνει χθες από σαιτ όπως http://www.enoplos.com pentapostagma.gr κλπ.

Συνδέεται άμεσα με τα εθνικιστικά γεγονότα που σημειώθηκαν στα Ίμια με πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, ο οποίος δέχτηκε κριτική και από σοβαρές μερίδες του αστικού κατεστημένου "γιατί το έπραξε και κατηγορήθηκε ευθέως ότι προτάσσει τις κομματικές προτεραιότητες του ακροδεξιού κόμματος του", αλλά επίσης δέχτηκε κριτική και από την Ακροδεξιά που τον κατηγόρησε για υποχώρηση (χαρακτηριστικό το δημοσίευμα γνωστής "χοντρής κυρίας")!
Η κυβέρνηση κινείται ανάμεσα στις δύο αυτές τάσεις, αφήνει την σχετική φιλολογία να δημιουργήσει εντυπώσεις "εθνικού τσαμπουκά" με τη Βυζαντινή σημαία (31/1/2018) και ακολούθως μιλά για υπερβολές και λάθος των Τούρκων που μπέρδεψαν την σημαία της άσκησης! (ReaL.fm).
Θυμίζουμε τι έγινε πρόσφατα στα Ίμια σε αυτό το ετήσιο εθνικιστικό και πολεμοκάπηλο ραντεβού των δύο κρατών:
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018
Νέο εθνικιστικό σόου στα Ίμια από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου