Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Είναι ΔΟΥΛΕΙΑ η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ: Δείτε την Απόφαση - σταθμό του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους ένστολους

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί και σε αυτό τον τομέα ο μεγαλύτερος ΕΧΘΡΟΣ της Νεολαίας και των εργαζομένων. 
Αντιδραστικά σχέδια που επεξεργάζονταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στρατιωτικό κατεστημένο γίνονται πράξη από την πρώτη στιγμή της νέας διακυβέρνησης, όταν ακόμη συμμετείχαν τα στελέχη Λαφαζάνης και Ήσυχος!
Επιλέγουμε να τονίσουμε ένα σημείο:
όσο πιο εκμεταλλευτική εργασιακά και οικονομικά γινόταν και γίνεται η Υποχρεωτική θητεία για τους φαντάρους, τόσο οι Υπουργοί Καμμένος-Βίτσας επιχειρούν να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα προνόμια των στελεχών.
Τους στρατιώτες τους αντιμετωπίζουν ως Αναλώσιμους και ως μάζα εργαζομένων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο,
υποβάλλοντας μας σε κτηνώδη εκμετάλλευση: μας φορτώνουν το κόστος της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, μας οδηγούν στην εξάντληση και υπερκόπωση.
Χαρακτηριστικές είναι οι επιστολές καταγγελιών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που μιλούν για ατελείωτες υπηρεσίες, πολλές μέρες φυλακισμένους τους φαντάρους στα στρατόπεδα χωρίς έξοδο, ενώ πολλοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν την έλλειψη ύπνου!   

Την ίδια στιγμή δίνουν επιδόματα παραμεθορίου στους στρατιωτικούς, τους τάζουν επιστροφές εισοδημάτων (μόνο σε αυτούς), βάζουν τους φαντάρους σε όλη την Ελλάδα να τους χτίζουν σπίτια, τους δίνουν Απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία κλπ.

Το θέμα βεβαίως δεν είναι ότι αναγνωρίζουν αυτά τα δικαιώματα στους στρατιωτικούς.

Το θέμα είναι ότι τα Αρνούνται στους φαντάρους. 

Αλήθεια, μπορεί να συγκριθεί η 24ωρη υπηρεσία ενός στελέχους με την αντίστοιχη ενός φαντάρου που θα εκτελέσει 8ωρη-10ωρη υπηρεσία σε πόστο, θα κάνει τουλάχιστον δύο -αν όχι τρεις 3ωρες υπηρεσίες φύλαξης και θα έχει και αγγαρεία;

 Τα λέμε όλα αυτά γιατί αξίζει να δούμε την απόφαση σταθμό του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τα δεδομένα που δημιουργεί για όλους.

Για εμάς η Υποχρεωτική θητεία αφενός πρέπει να καταργηθεί στο πλαίσιο συνολικών κοινωνικών διεκδικήσεων και αναμετρήσεων του κόσμου της εργασίας.
Αφετέρου, το διάστημα της Υποχρεωτικής Στράτευσης είναι μια περίοδος αγώνα για την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.    
Διαβάζουμε λοιπόν:
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απόφαση - σταθμός για τους ένστολους! Θα επηρεάσει τις υπηρεσίες και τον τρόπο που γίνονται


Απόφαση - σταθμός από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που αναμένεται να επηρεάσει τις υπηρεσίες των ενστόλων!
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο χρόνος των κατ΄ οίκον εφημεριών ετοιμότητας ενός εργαζομένου ο οποίος είναι υποχρεωμένος να ανταποκρίνεται στις κλήσεις του εργοδότη του εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να θεωρείται ως «χρόνος εργασίας».
Τόσο η υποχρέωση ενός εργαζόμενου να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο τόπο όσο και η υποχρέωσή του να μην απομακρυνθεί επειδή μπορεί να υπάρξει ανάγκη να φθάσει στην εργασία του μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο, περιορίζουν τις δυνατότητες που έχει ο εργαζόμενος να αναπτύξει άλλες δραστηριότητες, τονίζει η απόφαση του δικαστηρίου.
Η απόφαση βγήκε μετά απο προσφυγή Βέλγου πυροσβέστη, ο οποίος ζήτησε να αποζημιωθεί για τις εφημερίες που έκανε στο σπίτι, όσο διάστημα ήταν σε ετοιμότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ζήτησε αυτές οι εφημερίες να αναγνωρισθούν ως χρόνος εργασίας και να αποζημιωθούν.
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο με την απόφασή του τονίζει ότι η ανάγκη για δημόσιες υπηρεσίες, δεν μπορεί να καταστρατηγεί τις έννοιες των όρων «χρόνος εργασίας» και «περίοδος ανάπαυσης».
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπενθυμίζει, πάντως, ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι ελεύθερα να θεσπίζουν, στα αντίστοιχα εθνικά τους δίκαια, διατάξεις σχετικά με τη διάρκεια του χρόνου εργασίας και των περιόδων ανάπαυσης ευνοϊκότερες για τους εργαζομένους από αυτές που ορίζονται με την οδηγία αυτή.
Υπενθυμίζει, επίσης, ότι η οδηγία δεν ρυθμίζει το ζήτημα των αποδοχών των εργαζομένων, δεδομένου ότι το ζήτημα αυτό εκφεύγει της αρμοδιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεπώς, τα κράτη μέλη μπορούν να προβλέπουν, στο εθνικό τους δίκαιο, ότι οι αποδοχές ενός εργαζομένου για τον «χρόνο εργασίας» του διαφέρουν από αυτές ενός εργαζομένου σε «περίοδο ανάπαυσης» και δη μέχρι του σημείου να μην οφείλεται αμοιβή κατά τη διάρκεια της τελευταίας αυτής περιόδου.
Τέλος, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διευκρινίζει ότι ο χρόνος κατά τον οποίον ένας εργαζόμενος παραμένει κατ΄ οίκον ,στο πλαίσιο των εφημεριών ετοιμότητας ,με την υποχρέωση να ανταποκρίνεται στις κλήσεις του εργοδότη του εντός 8 λεπτών -πράγμα που περιορίζει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες ανάληψης άλλων δραστηριοτήτων- πρέπει να θεωρείται ως «χρόνος εργασίας».
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου