Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Αφρίν: Η φρίκη του πολέμου ζωγραφισμένη στο πρόσωπο ενός παιδιού - ΦΩΤΟ

Μία ανατριχιαστική φωτογραφία που αποτυπώνει τα αποτελέσματα του πολέμου στο πρόσωπο ενός παιδιού κάνει το γύρο του διαδικτύου και σοκάρει. Η φωτογραφία δείχνει ένα μικρό αγοράκι από την περιοχή Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας “λουσμένο” στο ίδιο του αίμα. Ένας γιατρός και τρεις διασώστες προσφέρουν στο παιδί την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, όμως το παιδί δεν δείχνει να ανακουφίζεται...

Παρόλο που κρατούν το παιδί τέσσερα άτομα ταυτόχρονα, η φρίκη και ο τρόμος είναι ζωγραφισμένα στο προσωπάκι του. Είναι ένα μικρό, αθώο μικρό παιδάκι. Ένα θύμα της σφοδρής επίθεσης που δέχεται η περιοχή Αφρίν από την Άγκυρα. 

Η φωτογραφία εντοπίστηκε στο twitter μέσα από το λογαριασμό του Hillel Neuer που πρόκειται για τον Διευθυντή του Παρατηρητηρίου των των Ηνωμένων Εθνών. 

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή Αφρίν δέχεται σφοδρές επιθέσεις στο πλαίσιο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης “Κλάδος Ελαίας” από τις 20 Ιανουαρίου του 2018. Η Άγκυρα έχει τονίσει ότι κύριος στόχος της επιχείρησης είναι η εκκαθάριση της περιοχής από τους Κούρδους Πολιτοφυλάκες(YPG) .

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, εκατοντάδες άνθρωποι έφθασαν στην περιοχή Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας από τις κουρδικές περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας και διαδήλωσαν για να δείξουν την αλληλεγγύη στους κατοίκους της πόλης που δέχονται την επίθεση των Τουρκικών δυνάμεων στις 6 Φεβρουαρίου του 2018, κραδαίνοντας κλαδιά ελιάς και φωτογραφίες των μαχητών που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις. 

Τέλος, σημειώνεται ότι αγνοώντας τις εκκλήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για «αυτοσυγκράτηση», η Άγκυρα έχει υπογραμμίσει ότι δηλώνει αποφασισμένη να διευρύνει την επίθεση προς ανατολάς, κυρίως στην πόλη Μινμπέτζ που ελέγχεται από τους Κούρδους και όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις. http://www.onalert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου