Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ο Ελληνικός Στρατός ΑΠΕΙΛΕΙ την ζωή των φαντάρων: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ στην Αποθήκη Βάσεως Εφοδιασμού Καυσίμων(ΑΒΕΚ)!

Απαιτούμε όλες οι Στρατιωτικές Μονάδες να έχουν στρατιωτικό γιατρό σε Μόνιμη βάση. 
Νέες καταγγελίες φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από την 871 ΑΒΕΚ.
Στην εν λόγω μονάδα, Αποθήκη Βάσεως Εφοδιασμού Καυσίμων(ΑΒΕΚ) με έδρα τον Ασπρόπυργο, δεν υπάρχει Γιατρός.
Όλοι καταλαβαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν κάθε στιγμή σε αυτή την στρατιωτική μονάδα που είναι γεμάτη με χημικά και καύσιμα. Με αποθήκες καυσίμων που εφοδιάζουν όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Και όμως ο Στρατός του ΥΕΘΑ Πάνου Καμένου και του Δημήτρη Βίτσα άφησε αυτήν την τόσο επικίνδυνη μονάδα χωρίς γιατρό.
Αν γίνει τίποτε -που μακάρι ποτέ να μην γίνει- θα μεταφέρουν τους τραυματίες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Κατεχάκη!
Αυτά τα ρίσκα όμως παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΑΓΕΣ Στεφανής πάνω στην πλάτη των φαντάρων.
Παίζοντας βρώμικα επικοινωνιακά παιχνίδια με την "ωφέλιμη θητεία και τον κοινωνικό ρόλο του Στρατού" που αφαιρεί στρατιώτες γιατρούς από τα στρατόπεδα προκειμένου να καλύψει τα κενά σε Αγροτικούς Γιατρούς και να μην κάνει προσλήψεις για να απαντήσει στις ανάγκες των Πολυδύναμων Ιατρικών Κέντρων.
Έτσι στέλνουν στρατιώτη γιατρό στην Άνδρο, στην Αλόννησο, στην Πάργα, στην Ήπειρο στο χωριό του Αλέξη Τσίπρα και αφήνουν τις κρίσιμες στρατιωτικές μονάδες χωρίς ιατρική κάλυψη!
Εμείς Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να υπάρξει στρατιωτικός γιατρός σε μόνιμη βάση στην 871 ΑΒΕΚ! 
Προσωπικά ευθύνεται ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018,  πραγματοποίησε επίσκεψη στην 871 Αποθήκη Βάσης Εφοδιασμού Καυσίμων (871 ΑΒΕΚ) και στο 3ο Τάγμα Υλικών (3ο ΤΥΛ), στην Αττική. O Αρχηγός, υπογράμμισε την καταλυτική συνεισφορά του προσωπικού, τόσο της 871 ΑΒΕΚ, όσο και του 3ου ΤΥΛ, στο σύστημα Διοικητικής Μέριμνας. Συνεισφορά, η οποία αποδεικνύεται καθημερινά, με την απρόσκοπτη λειτουργία των Σχηματισμών και Μονάδων και την επάρκεια καυσίμων, εφοδίων και υλικών.
Αλλά γιατρό δεν έχει η 871 ΑΒΕΚ.
Επίσης απαιτούμε όλες οι Στρατιωτικές Μονάδες να έχουν στρατιωτικό γιατρό σε Μόνιμη βάση. 



Θυμίζουμε μια διάσταση της καθημερινότητας της 871 ΑΒΕΚ:

α. Ο Στρατός Ξηράς (ΣΞ) προμηθεύεται από τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), πετρέλαιο κίνησης οχημάτων, μέγιστης περιεκτικότητας σε θείο 10 mg/Kg, με κωδικό αριθμό ΝΑΤΟ F-54, με βάση την τεχνική προδιαγραφή που έχει εκδοθεί για το σκοπό αυτό. Μέσω του ΣΞ, προμηθεύονται καύσιμο F-54, οι Μονάδες – Υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της ΠΥ.

β. Οι προμηθευόμενες από τα ΕΛΠΕ ποσότητες F-54, παραλαμβάνονται είτε με τη χρήση του αγωγού καυσίμου, για το χερσαίο χώρο, είτε με φόρτωση δεξαμενόπλοιων, για ανεφοδιασμό των νήσων και περιοχής Πρέβεζας. Η περαιτέρω διακίνηση του καυσίμου από τα ανεφοδιαστικά κέντρα στις λοιπές Μονάδες τόσο του ΣΞ και της ΠΑ όσο και των άλλων φορέων που προαναφέρθηκαν, πραγματοποιείται με χρήση βυτιοφόρων οχημάτων. 



γ. Υπεύθυνες Μονάδες για την προμήθεια του καυσίμου F-54 είναι, η 871 Αποθήκη Βάσεως Εφοδιασμού Καυσίμων(ΑΒΕΚ) με έδρα τον Ασπρόπυργο, για προμήθειες μέσω ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και η 873 Αποθήκη Καυσίμων με έδρα τη Θεσ/νικη, για προμήθειες μέσω ΕΛΠΕ Θεσ/νικης. Το καύσιμο F-54 παραλαμβάνεται δασμολογημένο και όχι αδασμολόγητο στο σύνολό του, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για κίνηση οχημάτων ή για θέρμανση.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου