Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

211 Μ.Κ ΤΕ Ρόδου: η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ και η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ σε ένα στρατόπεδο που θα γίνει και Κέντρο Κατάταξης Νεοσυλλέκτων!

Αυτά τα βύσματα δημιούργησαν αυτόν τον αστικό Στρατό που μας λιώνει και μας εκμεταλλεύεται...
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Οι φαντάροι από το 211 Μ/Κ ΤΕ της Ρόδου στέλνουμε τη συγκεκριμένη επιστολή για να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας  για τα οξυμένα προβλήματα  που  αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Κυριότερο από τα  προβλήματα είναι το κόστος μετακίνησης από και προς το στρατόπεδο το οποίο ανέρχεται στα 5 ευρώ για κάθε “έξοδο”, δηλαδή 80 ευρώ μηνιαίως μόνο και μόνο για να φτάσουμε μέχρι την πόλη της Ρόδου.
Αυτό συμβαίνει γιατί, πρώτον για εμάς που υπηρετούμε την θητεία μας στο συγκεκριμένο νησί της παραμεθορίου η στρατιωτική έκπτωση στα  πανάκριβα  λεωφορεία (δημοτικής εκμετάλλευσης) δεν ισχύει και δεύτερον γιατί η μονάδα μας δεν έχει καμία διάθεση να καλύψει το κόστος μεταφοράς με δικό της όχημα, προφασιζόμενη το υψηλό κόστος σε καύσιμα σε περίοδο κρίσης. Έτσι θεωρείται απόλυτα λογικό το κόστος να μετακυλίεται στις τσέπες των στρατιωτών, όπου ο μισθός τους μηνιαία είναι 8,62 ευρώ και δεν καλύπτει ούτε το κόστος 2(!!) απλών μετακινήσεων.
 Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ, αφού συν τοις άλλοις στο στρατόπεδο δεν έχουμε τη δυνατότητα να πλύνουμε τα ρούχα μας, καθώς η μονάδα μας δεν μας παρέχει πλυντήρια παρά μόνο ένα επαγγελματικό πλυντήριο και όχι πλήρως λειτουργικό από ότι μας έγινε γνωστό. Οπότε για να χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να μαζευτούν ρούχα από 40 άτομα περίπου, πράγμα άκρως επικίνδυνο και αποτρεπτικό, αν σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να "συνωστιστούν" βρώμικα ρούχα από τόσα διαφορετικά άτομα, όπως και δυσλειτουργικό καθώς θα πρέπει να συντονιστούν τόσα άτομα με διαφορετικές ανάγκες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνση για κάθε στρατιώτη με 6 ευρώ για μια και μόνο πλύση σε ιδιωτικά πλυντήρια της Ρόδου.
Επιπλέον η μοναδική παροχή πόσιμου νερού είναι ένας ψύκτης (τις βρύσες στις τουαλέτες και στα μαγειρεία μας έχουν πει ότι είναι καλό να τις αποφεύγουμε!!!)  ο οποίος μάλιστα τον τελευταίο μήνα έχει χαλάσει, με αποτέλεσμα να μας υποχρεώνουν να αγοράζουμε από το ΚΨΜ ακόμα και  ένα τόσο βασικό αγαθό! 
Επίσης η καθημερινότητα μας εξαρτάται από τη διάθεση των στελεχών, ενώ η αυθαιρεσία και οι παράλογες διαταγές κυριαρχούν, σε συνδυασμό με την αδιαφορία του διοικητή για τον άνθρωπο και την προσήλωση του στις δημόσιες σχέσεις! 
Εντός αυτού του κλίματος ασυδοσίας και σε συνδυασμό με το ανελέητο «χώσιμο» σε αγγαρείες εντός και εκτός στρατοπέδου, δημιουργείται τεταμένη ατμόσφαιρα και ως μόνη λύση αναδεικνύεται η φυγή στα φυλάκια προκειμένου να αποφορτιστούν οι στρατιώτες. Επιπρόσθετα η κατάσταση στα μαγειρεία είναι δραματική, με τις ποσότητες του φαγητού να είναι λιγοστές, άνοστες και μαγειρεμένες από το πρωί προκειμένου να καταναλωθούν το βράδυ αφού τα αρμόδια στελέχη των μαγειρείων αδιαφορούν πλήρως για τη σίτιση των στρατιωτών και χαίρουν ασυλίας από τους ανώτερους! 
Τέλος, οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, καθώς μόλις βρέξει το νερό εισέρχεται στους θαλάμους από τα ταβάνια, την ίδια στιγμή που τα ντουζ και οι νιπτήρες (όσα λειτουργούν) είναι μονίμως βουλωμένα και τα κλινοσκεπάσματα έχουν μετατραπεί σε «βασίλειο των κοριών» ενώ το ΚΨΜ δεν διαθέτει ούτε καν τις βασικές υποδομές προκειμένου να ψυχαγωγούνται στον ελεύθερο χρόνο τους οι στρατιώτες.
Όλα αυτά  συμβαίνουν σε ένα στρατόπεδο που υποτίθεται ότι έχει προετοιμαστεί κατάλληλα αυτόν τον καιρό, αφού πρόκειται να φιλοξενήσει  σε λίγες μέρες 200 και πλέον στρατιώτες από όλη την Ελλάδα ως κέντρο υποδοχής!!!
Η ειρωνεία σε όλο αυτό είναι πως το 2018  έχει κηρυχθεί από το υπουργείο Άμυνας ως έτος «μέριμνας για το προσωπικό», όμως πίσω από τους ωραίους τίτλους δεν μπορούν να κρυφτούν τα τεράστια προβλήματα των φαντάρων.
 Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στο ήδη μεγάλο κόστος (ένδυση, υπόδηση, μετακινήσεις, μεταθέσεις) που έχει αναλάβει κάθε οικογένεια όταν έχει κάποιο μέλος  της στο στρατό. 
Μετά από 8 χρόνια κρίσης και ενώ οι οικογένειές μας έχουν γονατίσει από την πολιτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια (μειώσεις μισθών, περικοπές συντάξεων, ανεργία) καλούνται να καλύψουν και τα έξοδα της θητείας μας. 
 "Η τιμή" να υπηρετήσεις την χώρα σου στο πιο απομακρυσμένο σημείο της, έχει μετατραπεί σε βαρίδι στη τσέπη τον δικών μας. 
Οργή και αγανάκτηση μας γεμίζει το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που δεν μπορούν να καλυφθούν βασικές ανάγκες των φαντάρων, τα χρήματα βρίσκονται εύκολα για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, όπως για παράδειγμα τα 2.4 δις για την αναβάθμιση των F16, ποσό που θα αρπαχτεί από τις τσέπες των λαϊκών οικογενειών για να καταλήξει στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες.
Απαιτούμε λοιπόν, το κράτος να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα μετακίνησης των οπλιτών από και προς το στρατόπεδο. 
Οι μετακινήσεις λόγω μετάθεσης, τοποθέτησης, απόσπασης, να γίνονται με υπηρεσιακά μέσα ή δωρεάν με λεωφορείο, τρένο, πλοίο, αεροπλάνο. 
Οι μετακινήσεις λόγω άδειας να γίνονται, είτε με υπηρεσιακά μέσα, είτε με κάλυψη του συνόλου του τιμήματος των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, από τη μονάδα στον τόπο διαμονής και αντίστροφα. 
Οι μετακινήσεις λόγω “εξόδου” να γίνονται με υπηρεσιακά μέσα. Σε διαφορετική περίπτωση να καλύπτονται πλήρως τα έξοδα μετακίνησης από το στρατόπεδο στη πλησιέστερη έδρα δήμου κι αντίστροφα, ενώ διεκδικούμε δωρεάν εισιτήρια για τους στρατευμένους σ’ όλες τις αστικές συγκοινωνίες της χώρας, καθώς και την άμεση βελτίωση των εγκαταστάσεων, της υγιεινής και των παροχών της κάθε Μονάδας προς το προσωπικό της.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου