Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

400 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για το ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ στη Λιβύη και το υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ στην επιχείρηση SOPHIA εναντίον των προσφύγων!

Με την παρακάτω ανακοίνωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ηγεσία του στρατού μας ενημερώνει για μια πλευρά της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο κατά των προσφύγων. 
Διαβάζουμε:
Στο πλαίσιο της συνεισφοράς του Πολεμικού Ναυτικού στις επιχειρησιακές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE), το υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ συμμετείχε, από 14 έως 28 Φεβρουαρίου 2018, στην Επιχείρηση της ΕΕ “EUNAVFOR MED-Operation SOPHIA”.
Η “EUNAVFOR MED-Operation SOPHIA” διεξάγεται στην κεντρική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή μονάδων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Λουξεμβούργο. Σκοπός της Επιχείρησης είναι η καταπολέμηση των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων στην κεντρική Μεσόγειο καθώς και η συμβολή της ΕΕ στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, σύμφωνα με απόφαση του ΟΗΕ [Resolution 2292(2016)].



Φυσικά, στη Λιβύη, χώρα κατεστραμμένη από την επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όπλα παρέχονται στο πλαίσιο των συνεργασιών των πολυεθνικών και των δυτικών κρατών (Ιταλίας, Γαλλίας, Βρετανίας, ΗΠΑ) με τους πολέμαρχους που εξασφαλίζουν την προμήθεια τους σε ενεργειακούς πόρους.

Η χώρα μπορεί να είναι κατεστραμμένη, ο λαός της να ζει τα πάνδεινα, αλλά μας λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο βαθμό που ο ευρωστόλος σταματά τους πρόσφυγες και οι επιχειρηματίες κλείνουν πλουσιοπάροχα συμβόλαια.

Είναι χαρακτηριστική η συμφωνία για την υλοποίηση της σύμβασης σχεδιασμού, προμήθειας και κατασκευής (EPC) μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ της Λιβύης, που υπέγραψε η Μυτιληναίος με τη Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης (GECOL).

Η υπογραφή της συμφωνίας, πραγματοποιήθηκε στις 27.9.2017 σε ειδική τελετή στην Τρίπολη της Λιβύης, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της GECOL Abdul Majid Hamza και εκπροσώπων της εταιρείας από την Τρίπολη, τη Βεγγάζη και το Τομπρούκ, αντιπροσωπείας της GE, αλλά και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Μυτιληναίος, Ευάγγελου Μυτιληναίου. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας. 

 Η συμβατική αξία για τη Μυτιληναίος ανέρχεται στα $400 εκατομμύρια.

Για αυτό οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας λένε ότι η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Να πληρώνει λοιπόν ο εργαζόμενος λαός δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς και μισθοφόρους στρατιώτες για να πολεμούν για τα κέρδη του Μυτιληναίου, του Λάτση, του Βαρδινογιάννη και των εφοπλιστών.

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΕΞΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ
Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση καλεί την νεολαία και τους εργαζομένους να γυρίσουν την πλάτη στους πολέμους τους και να αγωνιστούν για τα πραγματικά ταξικά μας συμφέροντα. Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε. Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Βραχονησίδες-Πετρέλαια, τις Επενδύσεις και το Ζωτικό Χώρο τους
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Μέση Ανατολή ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ πρέπει να πάρει σάρκα και οστά ΤΩΡΑ.
Αγωνιζόμενοι ενάντια στις νέες αγορές όπλων, τις προσλήψεις χιλιάδων μισθοφόρων, την Στρατιωτικοποίηση του εργαζόμενου λαού μας που συστηματικά προωθούν με την Εθνοφυλακή και τις Λέσχες Εφέδρων.
Απαιτείται τώρα να συγκροτήσουμε ένα πλατύ και μαχητικό ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ με τη συμμετοχή των συλλογικοτήτων του εργατικού και φοιτητικού κινήματος, τις κινήσεις γειτονιάς.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου