Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Επεισόδια ξεσπάσαν μεταξύ δύο ομάδων του Ελεύθερου Συριακού στην πόλη Afrin

Στις 25 Μαρτίου, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ δύο ομάδων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία, της Hamza Division και Ahrar al-Sharqiyah, στον κόμβο al-Ra'I και στα αγροκτήματα al-Imad στην πόλη Afrin, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων STEP της συριακής αντιπολίτευσης.
Μια ανώνυμη πηγή στη FSA είπε στο STEP ότι μια διαφωνία σχετικά με τα κλεμμένα αγαθά ήταν ο κύριος λόγος πίσω από τις συγκρούσεις μεταξύ των δύο ομάδων της FSA. Αρκετοί μαχητές, συμπεριλαμβανομένου του "Abu Saker al-Qadsyiah", διοικητή του Ahrar al-Sharqiyah, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, σύμφωνα με την πηγή.
Λίγες ώρες αργότερα, η Hamza Division και η Ahrar al-Sharqiyah κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υποχρεώνει και τις δύο ομάδες να παραδώσουν τα κλεμμένα αγαθά σε έναν «διαιτητή». Σύμφωνα με την πηγή της αντιπολίτευσης της Συρίας, ο τουρκικός στρατός διαδραμάτισε βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες οδήγησαν στην κατάπαυση του πυρός.
Ο Τουρκικός Στρατός και οι μισθοφόροι του από την FSA κατέλαβαν την πόλη Afrin στις 18 Μαρτίου. Μόνο λίγες ώρες μετά την είσοδό τους στην πόλη, η FSA που υποστηρίχθηκε από την Τουρκία άρχισε να λεηλατεί όλα εκεί, ακριβώς μπροστά από τον Τουρκικό στρατό και μέλη του Τύπου.

Οι ντόπιοι παρατηρητές προειδοποίησαν ότι πολλά στοιχεία μέσα στην υποστηριζόμενη από την Τουρκία FSA είναι γνωστά για την ποινική τους ιστορία, ειδικά για τους μαχητές της Hamza Division. Ωστόσο, η Τουρκία φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο για την πρόοδο των στρατιωτικών της επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου