Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ:Πόσο θα κοστίσει η εθνικιστική επίδειξη των Τσίπρα-Καμμένου;


Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (19/03/2018), καθώς έκαναν την εμφάνισή τους στον Αττικό ουρανό μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποίησαν πολύ χαμηλές διελεύσεις.
Πρόκειται για δοκιμαστικές πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και των σχεδιαζόμενων εθνικιστικών επιδείξεων του Στρατού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Βεβαίως η κυβέρνηση δεν απαντά σε ένα ουσιαστικό ερώτημα:
Πόσα εκατομμύρια θα κοστίσει η Στρατιωτική Παρέλαση;

Όποια στιγμή και να ανοίξεις την τηλεόραση, επιλέξεις έναν ραδιοφωνικό σταθμό ή ξεφυλλίσεις μια καθεστωτική εφημερίδα θα αντιμετωπίσεις τον Ελληνικό Στρατό. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά την Στρατιωτικοποίση του λαού μας με σχέδιο, επιμονή και συνεχή αντιδραστική αναβάθμιση του εγχειρήματος της. Από την προβολή του "κοινωνικού ρόλου" του Στρατού -που στηρίζεται στην εκμετάλλευση της απλήρωτης εργασίας των φαντάρων- μέχρι την κήρυξη του 2017 ως Έτους Εθνοφυλακής, από τις στρατιωτικές μπάντες και τις στρατιωτικές γιορτές, ο Πατερναλιστικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων διαδέχεται τις πολεμικές ασκήσεις και την πολεμοκαπηλεία.

Η ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου όχι μόνο επιβάλλει την αντεργατική της πολιτική, αλλά προβάλλοντας τους έθνικούς κινδύνους" επιδιώκει την συγκρότηση "εθνικών μετώπων" για την επιδίωξη των Μεγαλοιδεατικών οραματισμών της: 

ΑΟΖ, ενεργειακή κοιτάσματα, έλεγχος της Ανατολικής Μεσογείου

Κουφαία στιγμυότυπα των εθνικιστικών και μιλιταριστκών κρατικών επιδείξεων αποτελούν αναμφίβολα οι Στρατιωτικές Παρελάσεις. Για να θυμίσουν-αποδείξουν σε όλους τη δύναμη του Ελληνικού Στρατού να εξυπηρετήσει τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής τόσο εναντίον του εσωτερικού εχθρού-εργαζόμενου λαού, όσο και του όποιου ανταγωνιστή.

Οι παρελάσεις όμως κοστίζουν. Κόπο και ιδρώτα. Αλλά και πολύ χρήμα. Πολλά εκατομμύρια.

Στο 2% του ΑΕΠ που καλύπτει τις Νατοϊκές ανάγκες, τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που κοστίζουν οι ασκήσεις και οι συνεκπαιδεύσεις με τις ΗΠΑ-Ισραήλ-Αίγυπρο-Κύπρο για να εξυπηρετηθεί ο Άξονας του Πολέμου, στα εκατομμύρια ευρώ που κοστίζει η πρόσληψη των Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ, στα 3 δισεκατομμύρια που κοστίζει ο εκσυγχρονισμός των αμερικανικών οπλικών συστημάτων και τα 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ που κοστίζει ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών MIRAGE και των γαλλικών φρεγατών FREMM, πρέπει να προσθέσουμε και τα εκατομμύρια που δαπανώνται ασυλόγιστα για Παρελάσεις!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ;Για να αποδείξουμε τα σοβαρά οικονομικά βάρη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορτώνει στο λαό μας, αλλά και την ιδεολογική συνέχεια της ακροδεξιάς και της εθνικοφροσύνης θυμίζουμε την απάντηση του τότε ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου στους ακροδεξιούς βουλευτές του ΛΑΟΣ. 
Σε απάντηση της υπ’ αρ. 6104/12 Φεβ 2010 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές κκ. Αθανάσιος Πλεύρης και Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το κόστος της συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπ’ όψιν μου τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Το κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων των Στρατού Ξηράς στις εορταστικές εκδηλώσεις των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου 2009 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, διαμορφώθηκε ως ακολούθως:
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚOΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΞ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ (ΕΤΟΥΣ 2009) 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 
1. Αποζημιώσεις Προσωπικού 300.000€ 
2. Μεταφορά με Αρματαγωγά 240.000€ (2 Αρματαγωγά) 
3. Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών 50.000€ 
4. Λειτουργικά έξοδα 100.000€ (Κόστος καυσίμων, κινήσεων, βαφής, συντηρήσεως, κ.λ.π.) 
5. Ελικόπτερα ΑΗ-64A, CH-47D 150.000€ (4E/Π-2Ε/Π αντιστοίχως). ΣΥΝΟΛΟ: 840.000€

28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 
1. Αποζημιώσεις Προσωπικού 140.000€ 
2. Μεταφορά με Αρματαγωγά 
3. Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών 40.000€ 
4. Λειτουργικά έξοδα 100.000€ (Κόστος καυσίμων, κινήσεων, βαφής, συντηρήσεως, κ.λ.π.) 
5. Ελικόπτερα ΑΗ-64A, CH-47D 150.000€ 4E/Π-2Ε/Π αντιστοίχως ΣΥΝΟΛΟ: 430.000€ 
Το Πολεμικό Ναυτικό δεν συμμετείχε με μηχανοκίνητα τμήματα στις δύο παρελάσεις, ενώ κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων (εναερίων και χερσαίων) της Πολεμικής Αεροπορίας στις στρατιωτικές παρελάσεις των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου 2009, ανήλθε σε εξακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες επτακόσια είκοσι οκτώ ευρώ (687.728€) και τετρακόσιες χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα επτά ευρώ (400.497€) αντίστοιχα.

Κατά τη λειτουργία των ανωτέρω μηχανοκίνητων μέσων εκλύονται αέριοι ρυπαντές (υδρογονάνθρακες, CO, CO2, NOx, SO2, μικροσωματίδια, κ.α.). Επιπρόσθετα, οι αναπόφευκτες υπερπτήσεις σε κατοικημένες περιοχές κατά τη διενέργεια των παρελάσεων προκαλούν ανάλογη ηχητική επιβάρυνση και φυσικά θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η επιβάρυνση που προκύπτει κατά τη διενέργεια των δοκιμαστικών παρελάσεων. Επιπλέον, προκειμένου να επιτευχθεί η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις, μετακινείται μεγάλος αριθμός αρμάτων και άλλων μέσων από μονάδες της Θράκης προς την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη χωρίς να εξυπηρετείται κανένας αμυντικός σκοπός.
Αυτά έλεγε ο Βενιζέλος το 2010.
Αυτά έκαναν Τσίπρας, Καμμένος, Ήσυχος, Τόσκας το 2015.
Αυτά κάνουν σήμερα Τσίπρας-Καμμένος!
Στο δρόμο να σπάσουμε την τρομοκρατία της κυβέρνησης, των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ, των ξένων και Ελλήνων τοκογλύφων.
Δεν μας μένει άλλος δρόμος από την συνολική σύγκρουση και ανατροπή του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. 
Να καταργηθούν επιτέλους οι πολεμικές-μιλιταριστικές φιέστες 
Να μην ξαναγίνουν Στρατιωτικές Παρελάσεις.
Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει κανένα εθνικό συμφέρον. 
Έχει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, εργατικές ανάγκες και δικαιώματα που για να ικανοποιήσει πρέπει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να Ανατρέψει τα Μνημόνια και να διαλύσει το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ 
ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
Απαιτείται επομένως η ένταση της συνεργασίας και της κοινής πάλης των λαών σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου