Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Μπορεί απέναντί μας να έχουμε την Τουρκία, αλλά ο πραγματικός κίνδυνος καθημερινά δεν είναι απέναντι!

Κάτω τα χέρια από τους νεοσύλλεκτους συναδέλφους μας!
Ελευθερώστε τους Πρόσφυγες και Μετανάστες!
Ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και την εμπλοκή του στρατού. Ενάντια στα πολεμικά σχέδια κλιμάκωσης για την ολιγαρχία και τα συμφέροντα!
Είμαστε φαντάροι που υπηρετούμε σε διάφορα νησιά της παραμεθορίου. 
Μπορεί απέναντί μας να έχουμε την Τουρκία, αλλά ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι απέναντι. 
Ο πραγματικός κίνδυνος που αυξάνει τις πολεμικές προετοιμασίες, αλλά και τα "θερμά" επεισόδια, είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το πως θα μοιραστεί η πίτα των κερδών από τα κοιτάσματα στις ΑΟΖ του Αιγαίου, η πίτα των επιχειρηματικών συμφερόντων στα Βαλκάνια, αλλά και το ποια δύναμη θα είναι το καλύτερο τσιράκι ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στην περιοχή.  
Θύματα σε όλη αυτή την κατάσταση είναι οι λαοί στην Ελλάδα την Τουρκία αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια. Η κλιμάκωση της πολεμικής προετοιμασίας στην Ελλάδα συνεχίζεται. Αυτή την φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων και τους στέλνει κατευθείαν στις μονάδες με μία ποταπή προετοιμασία σε στρατόπεδα που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τόσο κόσμο. 
Τι αποτελέσματα μπορεί να έχει αυτή η κατάσταση; 
Από ελλειπή αγωγή (εμβόλια) των νεοσύλλεκτων μέχρι ελλείψεις στην ένδυση έως και ψυχολογικά προβλήματα που δεν θα διαγιγνώσκονται νωρίς και στις μονάδες θα γιγαντώνονται. 
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η δημιουργία κέντρου υποδοχής στο 221 της Μυτιλήνης που μέχρι τώρα δούλευε μόνο για τα ΣΠΕΝ τα οποία μεταφέρονται στο ακόμα μικρότερο Μανταμάδο.
Εκεί που οι κυβερνήσεις των κρατών όμως ενοποιούνται, είναι όταν στοχεύουν συντονισμένα να τσακίσουν τους λαούς. 
Πως αλλιώς δικαιολογείται άλλωστε οι κοινή συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών; 
Αυτή η συμφωνία έχει μετατρέψει τα νησιά σε αποθήκες φθηνών εργατικών χεριών που στέλνονται σε όλη την Ευρώπη, αν δεν σκοτωθούν στην διαδρομή ή αν δε πνιγούν στο Αιγαίο. 
Ο Ελληνικός Στρατός έχει κομβικό ρόλο στην φύλαξη των Hot Spot καθώς και στην καταστολή τους στα σύνορα. 
Εμείς ούτε θα συμμετάσχουμε στην συντήρηση των Hot Spot και την εμπλοκή του στρατού ούτε θα μαζεύουμε πτώματα από τις ακτές.
Σε συνέχεια των συναδέλφων που λειτουργούν την Επιτροπή Φαντάρων Έβρου προχωράμε στην συγκρότηση επιτροπής φαντάρων παραμεθορίου στην οποία συμμετέχουν φαντάροι από όλα τα Νησιά της συνοριακής γραμμής.
Είμαστε μακριά από το σπίτι μας αλλά δεν είμαστε μόνοι. 
Θα σταθούμε συλλογικά απέναντι στα κοινά μας προβλήματα. 
Θα σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε συνάδελφο που καταγγέλλει και αγωνίζεται για τα δικαιώματά του.

Επιτροπή φαντάρων παραμεθόριων νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου