Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Όταν ο Κασιδιάρης και η Χρυσή Αυγή επικαλούνται τον Παναγιώτη Κονδύλη απέναντι στην Τουρκία


Στο 9.20, και προηγουμένως στο βίντεο, ο Κασιδιάρης αναφέρει ότι το σχέδιο της Χρυσής Αυγής για τον ελληνοτουρκικό πόλεμο εμπνέεται από το έργο του Παναγιώτη Κονδύλη, και τη θέση του περί του πρώτου, ''αμυντικού'' πλήγματος της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, σε μια ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη.


Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα, του πόσο μπορούν να μοιάζουν οι φασίστες με μια ''τεχνοκρατική'' και ''πατριωτική, ''αριστερή'' ή ''δεξιά'', τοποθέτηση για τον ελληνοτουρκικό πόλεμο, όπως του Κονδύλη. Η ''άμυνα'' από την ''επίθεση'' δεν μπορούν να διακριθούν εύκολα και με σαφήνεια σε αυτό το πλαίσιο του ανταγωνισμού. Αντικειμενικά, σε περίοδο κρίσης ένα ανεπτυγμένο καπιταλιστικό έθνος-κράτος, όπως η Ελλάδα, απέναντι σε άλλα ανταγωνιστικά καπιταλιστικά κράτη, υιοθετεί μια πλευρά της εθνικιστικής και φασιστικής ατζέντας. Αυτό είναι το σημείο τομής με την κυβερνώσα ''σοσιαλδημοκρατία'' ή ''σοσιαλσοβινισμό'' της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Από τον Κονδύλη στο Καστελόριζο. Ακριβώς γιατί η λογική που προτείνει ο Κονδύλης μπορεί να κριθεί ως τεχνικό εργαλείο πολέμου, λιγότερο ή περισσότερο χρήσιμο, αν αποδεχτεί κανείς τα καπιταλιστικά και εθνικά αξιώματα-ποιός πολεμάει, ποιός αποφασίζει τον πόλεμο και για ποιά οικονομικά συμφέροντα. Έτσι οι φασίστες, οι μαχαιροβγάλτες και δολοφόνοι ρατσιστές, τοποθετούνται με οργανικό τρόπο για την πολιτική της Ελλάδας, και απευθύνονται στην ελληνική κοινωνία.

Και ρωτάμε λοιπόν. Η Χρυσή Αυγή έχει, λέει, ''σχέδιο''. Οι άλλοι πολιτικοί χώροι, που βλέπουν μόνο την τουρκική προκλητικότητα, τί ''σχέδιο'' έχουν και πόσο τους διαφοροποιεί αυτό ουσιαστικά, και όχι τεχνικά, από τους φασίστες?

Το περίφημο κείμενο του Κονδύλη στο οποίο αναφέρεται ο Κασιδιάρης και η Χρυσή Αυτή

http://library.antibaro.gr/text/Kondylhs/_Kondylhs_.pdf

Η αντιπαράθεση του Κονδύλη το 1997 σχετικά

https://kondylis.wordpress.com/2008/11/24/someritis/

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου