Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης στη Θεσσαλονίκη, συμμετοχή σε πανβαλκανική πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης

«Κάθε πόλεμος, όταν πλησιάζει, παρουσιάζεται σαν μια αναπόφευκτη πράξη αυτοάμυνας απέναντι σε ένα μανιακό δολοφόνο.» George Orwell 
Οι κραυγές του πολέμου αντηχούν και πάλι στα Βαλκάνια. Τα Ονόματα, τα σύνορα, οι αλυτρωτισμοί, το μίσος, είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή. Δηλητηριάζονται τα μυαλά και οι καρδιές εκατομμυρίων εκμεταλλευόμενων ανθρώπων και προετοιμάζονται για τον αλληλοσπαραγμό. 
Ο εθνικισμός και ο φασισμός δείχνουν να κυριαρχούν και να οδηγούν αναπόφευκτα στον πόλεμο.
Όλα για τα κέρδη των εκμεταλλευτών. 
Οι λαοί όχι μόνο δεν έχουν το δικαίωμα τους αυτοπροσδιορισμού και ορισμού της ζωής τους αλλά κάθε φορά που οι ανταγωνισμοί οδηγούν σε βαθιές κρίσης κερδοφορίας της αστικής τάξης καλούνται να γίνουν τροφή στα κανόνια των επιδιώξεων της παγκόσμιας ολιγαρχίας του πλούτου.
Υπερεθνικά και εθνικά κέντρα, μεγάλοι και μικροί ιμπεριαλιστές συγκρούονται και διεκδικούν τα πάντα. Όλοι ενάντια σε όλους και όλοι ενωμένοι ενάντια στην εργατική τάξη. 
Όμως αυτό που ενώνει τους λαούς των Βαλκανίων είναι τα 420 ευρώ μηνιάτικο και η ατελείωτη καθημερινή εκμετάλλευση και αυτό που τους διασπά είναι τα σύνορα τα έθνη και ο εθνικισμός, ο ιμπεριαλισμός, ο καπιταλισμός και ο πόλεμος. Μπορούμε να πάμε αλλιώς, μπορούμε να τους σταματήσουμε; Μπορούμε να μετατρέψουμε τα σχέδια και τους ανταγωνισμούς τους με πόλεμο και αίμα με δικά μας σχέδια για εξέγερση, ανατροπή και κοινωνική απελευθέρωση;
Με αυτά τα δεδομένα, η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση επιχειρεί να συμβάλλει στη διάλυση των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούνται στις παραμονές κάθε μεγάλου πολέμου εκτιμώντας οτι μοναδική στρατηγική της αποτροπής του αποτελεί η εξέγερση των λαών στο σύστημα που αυξάνει και πληθαίνει με αίμα τα κέρδη και την κυριαρχία του.
Στο πλαίσιο αυτό η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ προχωρά στην Εκδήλωση/Συζήτηση την Παρασκευή 09/03/2018 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό όχι μόνο το προχώρημα μεταξύ συλλογικοτήτων και αγωνιστών, αλλά το άνοιγμα της συζήτησης για την επόμενη μέρα του Αντιπολεμικού κινήματος.
Για αυτό στην συζήτηση έχουν καλεστεί και θα συμμετάσχουν εργατικά σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, μάχιμοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και αγωνιστές στο χώρο της δικαιοσύνης.
Γιατί ο λόγος ανήκει στους Εργαζόμενους και την Νεολαία.
Επίσης, η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καλεί και θα πάρει μαχητικά μέρος στη  Πανβαλκανική πορεία Αλληλεγγύης, έχοντας σταθερά μέτωπο με το φασισμό και τον Ολοκληρωτικό Καπιταλισμό. 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου