Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Στο παρακάτω infographic, που ονομάζεται Το υποβρύχιο επίθεσης της Μεσογείου το 2018

Στο παρακάτω infographic, που ονομάζεται Το υποβρύχιο επίθεσης της Μεσογείου το 2018, απεικονίζω όλα τα υποβρύχια επίθεσης που βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία στη Μεσόγειο Θάλασσα αυτή τη στιγμή (και θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος των Ναυτικών τους μέχρι τα τέλη του 2018). 
Σημειώστε ότι σε σύγκριση με τα προηγούμενα γραφήματα σχετικά με τα υποβρύχια της επίθεσης της Ευρώπης το 2017 (που ενημερώθηκαν για το 2018) και τα υποβρύχια επίθεσης της Λατινικής Αμερικής το 2018, υπάρχουν υποβρύχια πυρηνικής ενέργειας (SSN) στην περιοχή και συγκεκριμένα μόνο η Γαλλία αυτόν τον τύπο στην απογραφή του.
Υπάρχουν επίσης υποβρύχια που διαθέτουν εκρηκτικές ικανότητες πυραυλικής εκτόξευσης που ανήκουν στην Αλγερία (κλάση Kilo με Club-S) και Ισραήλ (κατηγορία Dolphin I / II με Popeye Turbo). Επιπλέον, υπάρχουν δύο χώρες στην περιοχή με υποβρύχια στα αποθέματά τους εξοπλισμένα με σύστημα AIP (Air-Independent Propulsion), το οποίο είναι η Ελλάδα (πέντε στην απογραφή) και το Ισραήλ (δύο ενεργά). Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι από τις 21 χώρες με ακτογραμμές στη Μεσόγειο Θάλασσα, μόνο επτά ναυτικοί (7) έχουν υποβρύχια στο στόλο τους. Συγκεκριμένα, η Τουρκία έχει τον πιο πολυάριθμο στόλο, αλλά η Γαλλία διαθέτει όλα τα υποβρύχια πυρηνικά, ενώ η Ελλάδα διαθέτει πέντε (5) από τα έντεκα (11) υποβρύχια (μόνο ένα σκάφος λιγότερο από την Τουρκία) εξοπλισμένα με AIP. Επιπλέον, η Αίγυπτος έχει στην κατάταξή της τα μακρύτερα υποβρύχια στην περιοχή (κατηγορία Ρωμαίος: 76,6 μέτρα μήκος) και η παλαιότερη και η Αλγερία τα μεγαλύτερα (κατηγορία Kilo: περίπου 3,200 τόνοι βυθισμένα).


The Attack Submarines of the Mediterranean in 2018. For a high resolution image click here.
http://www.navalanalyses.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου